• Komu się opłacało Autor: ~Lolo [83.8.158.*]
    Wczoraj zbić to z 51 do poniżej 50 przy obrocie ponad 4 baniek chyba, gdy dziś wraca na 51 przy niecałej bańce obrotu.
  • Re: Komu się opłacało Autor: ~juppi [46.112.80.*]
    Temu kto kupił poniżej 50? Temu kto liczył że spadnie niżej?
  • Re: Komu się opłacało Autor: ~Elooo [37.31.42.*]
    Temu co wisi po 70 jak ja i wykonuje paniczne ruchy
  • Re: Komu się opłacało Autor: ~takmyślę [89.64.87.*]
    temu co liczył na tanszy zakup i dojscie do 48 zł ; tam jest wsparcie dość mocne, ale jego przebicie moze wywołac jakąś małą panikę
  • Re: Komu się opłacało Autor: ~Bafet [91.224.144.*]
    Problem szortów jest następujący, poza stabilnym dużym akcjonariatem, w tym tzw. właścicielskim, free float został tu mocno już przetrzebiony przez te 2 lata dołowania. Nie twierdzę, że wszyscy świadomie tu inwestują, ale przykładowo wisząc od 70, czy spadnie do 40, czy nawet do 30, to mi w sumie lotto, o ile uważam, że spółka ma potencjał. Gdybym tak nie uważał, to już bym wysiadł z tego pociągu. Oczywiście też jest inaczej jak masz kilkaset akcji, może 1-2 k waloru, a inaczej jak mówimy o poważnym zaangażowaniu idącym w naście/dziesiąt k waloru.
  • Re: Komu się opłacało Autor: ~Michuu23 [193.228.123.*]
    Czekam nadal na te 48. Mam kilka tysięcy papieru i chciałbym dobrać pod dywidende. Stopy w dół. Banki niewiele dają. 10% dywidendy dla mnie jest ok. Wczoraj fajnie spadalo, a dzisiaj ktos na koniec jakis dziwny numer robi. Mam nadzieje ze w najblizszym czasie shorty sie postaraja i uwala chociaz do 48. Piękny papier w fajnej promocji.
  • Re: Komu się opłacało Autor: ~juppi [88.199.172.*]
    "ktoś dziwny numer robi" :)) Fajne określenie na zakup za okrągły milion. Abstrahując: im dłużej się nad tym ruchem zastanawiam (plus że ów ruch nie dotyczył tylko Texta /patrz Assecopol itp/) tym bardziej nabieram przekonania że zagraniczne fundy wchodzą do gry. Faktycznie może to napędzić słynny już na tym forum short squeeze. Reasumując: o 48 może być trudno. Jutro się okaże
  • Re: Komu się opłacało Autor: ~Bafet [37.225.19.*]
    Szorty się starają, ale opór na 50 jest konkretny. Dzisiaj może dostaniemy interpretację wczorajszego strzalu na koniec sesji za ponad bańkę. Czy to szorty oddawały akcje, ktoś się pomylił/przestrzelił/testował (za bańkę wątpię), czy wszedł ktoś nowy.
[x]
TEXT 0,50% 50,40 2025-10-24 17:03:26
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.