Teoretycznie powinno się pojawić info odnośnie przejęcia 60% udziałów w BPT Steel.
Trzeba przyznać rację, wylewni to oni nie są.
Mi osobiście to jeszcze brakuje kogoś drugiego z kapitałem by skończyły się te durne zagrywki na kursie.
Najlepiej by było gdyby jakieś TFI w końcu pojawiło się w akcjonariacie.
Na bieżąco sprawdzam na stooq. Więc jak ktoś się pojawi w akcjonariacie to na pewno będziecie na bieżąco (co kwartał jest aktualizowana lista akcjonariuszy, poniżej progu 5%).
Tutaj jeszcze jest jeszcze jedna kwestia odnośnie udziałów w BPT Steel.
Akcje, które nabywał Bowim od konsorcjum stali miały posłużyć pod ewentualne przejęcia.
Przypominam Bowim nabywał akcje własne w cenie 12 - 16 zł od Konsorcjum Stali!
Przy obecnej cenie akcji Bowim, rozliczanie transakcji byłoby działaniem na niekorzyść spółki.
Pytanie retoryczne. Co musi się wydarzyć by transakcja była opłacalna dla spółki??
Ja mam pewne przypuszczenia…
Kto odpowiada i komu może zależeć by tanio zebrać akcje z rynku, tym bardziej, że rynek sprzyja niskiej wycenie (niski kurs stali)?
na moje od nastu tygodni, spółka w trendzie wzrostowym, korekta do 4.8.-4.9 właśnie dobiega końca. W trendzie wzrostowym niepotrzebne infa by rosły ale są one spodziewane. Nie po to ktoś rano 30 tys sztuk. zagarnął by to oddać niżej :)
@technik-at podejrzewam, że między swoimi rachunkami przerzucili ten pakiecik.
Jak się realny popyt pojawi to wtedy powinniśmy ruszyć. Nawet te małe pakieciki po 4,9 zł w większości to gra na 2 rachunki.
Jak dzisiaj to nie ruszy powyżej 5 zł to w najgorszym wypadku poczekamy do piątku.
Tutaj już nie ma kto oddawać tych akcji.
Ja tego nie ruszę. Musiałbym sprzedać Izostal by wejść w Bowim. Trochę kusi, ale lepiej mieć bardziej zdywersyfikowany portfel.
Pozostaje cierpliwie poczekać.
TFI w Bowimie czyli spółce, która nie wiadomo po co jest na gpw, nie ma żadnej strategii rozwoju, w której zarząd to główni akcjonariusze czyli bez względu na wyniki mają zagwarantowane dobre pensje a obroty jak w warzywniaku - prędzej piekło zamarznie :)