• Obstawiam 25,98 zł do końca miesiąca Autor: ~Arkadiusztoja [217.96.132.*]
    Jak nie będzie wzrostów a pójdzie jeszcze jakieś negatywne info z rynków to 92 grosze spadku są całkiem realne. Moim zdaniem rynki są trzymane na wysokich poziomach żeby grube ryby miały czas na wyjscie z rynku na dobrych poziomach. Ciśnienie z dnia na dzień bedzie rosło i pierwszy dzień bessy bedzie pogromem jakiego świat nie widział !
  • Re: Obstawiam 25,98 zł do końca miesiąca Autor: ~zen_on [31.0.40.*]
    Bessa = szansa na zmianę innych aktywów na tanie akcje, szczególnie spółek które sobie dobrze poradzą w trakcie i płacą dywidendy. Byłoby świetnie móc kupić ASB po 15-22 zł, tzn jeżeli liczy się na zyski spółki rzędu 50 mln $. Większym zagrożeniem jest tutaj Chiny-Tajwan.
  • Re: Obstawiam 25,98 zł do końca miesiąca Autor: ~hmm [37.109.150.*]
    Na moje to spolka obecnie bedzie oscylowac miedzy 26,80 a 27,60, w tym kanale ruchy sinusoidalne z tendencja wzrostowa ku gornemu zakresowi kanalu, potem dojdziemy do punktu zwrotnego ktory zgra sie prawdopodobnie z ogloszeniem szacunkow za wrzesien, od tego momentu bedzie jak to zwykle wyrazny ruch w gore lub w dol, jednak przy obecnym ukladzie technicznym (koncowa faza formacja trojkata budowana od polowy lipca), sprzyjajace wskazniki wyprzedzenia ruchu, korzystne zwezajace sie ku sobie wstegi Bollingera, to wszystki poparte dobrymi wynikami i ich pozytywnym odbiorem, swiadczyc beda o ruchu wzrostowym z mozliwym podejsciem pod 28,80 - to wszystko ceteris paribus jezeli na swiecie nic sie nie odwali a wydarzenia beda stabilne dla dzialalnosci Asbis - to tak moim skromnym zdaniem
  • Re: hmm Autor: ~Arkadiusztoja [217.96.132.*]
    I to jest analiza jakaś a nie pitolenie o 30, 40 czy 100 zł, Asbis jest lichy do grania obecnie bo jest słabszy od rynku na wzrostach i silniejszy na spadkach a to go dyskryminuje przy inwestycjach w akcje na dowolnych poziomach cenowych. Kupno po 27,00 jest dość ryzykowne w krótkim terminie czasowym bo nie daje gwarancji wyjscia z akcji z jakimś zyskiem. Przy poziomie 27,60 automatycznie wejdzie spora podaż o ile dojdzie teraz do takich poziomów. Dlatego uważam że będzie szukanie większego dyskonta zakupowego i zjazd do dołu na lepsze poziomy cenowe.
    4.224,00
    +60,60(+1,46%) - GOLD
  • Re: zen_on Autor: ~Arkadiusztoja [217.96.132.*]
    Takie pozimy zakupowe są dość odległe o ile kiedykolwiek je zobaczymy bo spólka pokazuje coraz lepsze wyniki finansowe i możliwe że bedę one kontynuowane. Ja obstawiam jednak że wyniki niebawem zaczną się pogarszać a spółka kosztuje dziś 27 zł a nie 40 zł i spadki z 27 zł będą głębsze niż byłyby z 40 zł. Dlatego poziom cenowy 27 zł daje za małe dyskonto obecnie w czasach takiej niepewności, 24-25 zł daje jakiś poziom bezpieczeństwa.
  • Re: Arkadiusztoja Autor: ~zen_on [212.87.228.*]
    To też właściwie mój problem, powyżej 26.5 zł dla mnie za drogo by kupować, poniżej 28.5 zł za tanio by dalej redukować.
    Dlatego zostaje mi zbieranie dywidend i czekanie na jakiś większy ruch (albo w dół, albo w górę).
    Ewentualnie śledzenie poprawy marż i zmianę strategii.
  • Re: Obstawiam 25,98 zł do końca miesiąca Autor: ~Mikesz [157.25.201.*]
    twoje obstawianie jest wrozeniem z fusow
    jak asbis poda wzrost sprzedazy o 100% we wrzesniu to co bedzie?
    jak poda wzrost zysku w 3 kw o 100% to co bedzie?
    jak indeksy amerykanskie spadna w tym tygodniu o 20 lub wiecej % to co bedzie?
    kazdy moze wrozyc, jestesbajkopisarzem i tyle
  • Re: Obstawiam 25,98 zł do końca miesiąca Autor: ~Arkadiusztoja [217.96.132.*]
    ja uwzgledniam czas w jakim jesteśmy a ty go nie uwzgledniasz ! indeksy były niedawno na Ath a co za tym idzie szanse na silny spadek są coraz wieksze ! i to własnie jest jednym z czynników który odstrasza inwestorów od inwestycji w Asbis. Po drugie - pewne inwestycje maja bardzo proste założenia teoretyczne - czyli na przykład zysk z inwestycji w wysokosci 30 - 40 %. Obecnie na spółkach taka stopa zwrotu jest nierealna praktycznie a co za tym idzie nie bedzie takich inwestycji a podaż będzie rosła z dnia na dzień - i to może odstraszać od zakupów na takich poziomach cenowych. Jest strach na rynkach ale jeszcze go nie widać bo chciwość i głupota go przysłania.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [95.160.156.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [31.61.182.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
[x]
ASBIS 0,00% 29,00 2025-10-27 17:01:17
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.