Spółka zarobi więcej na grze Crown of Greed niż wynosi jej kapitalizacja. O to chodziło w tym zbiciu ceny, aby słabe rączki oddały. Zbiorą i pojadą z tym na nowe wyżyny
"Guys with all the love in my heart. I think the demo that is avilable to people on the steam next fest should be the old one... it worked much better and will give newcomers a better overall experience with COG".
Postęp jest i ta sama osoba która pisała tą wiadomość którą wkleiłeś to o tym wspomniała że widać prace nad nowym demem ale powinno być bardziej dopracowane. Pytanie czy warto było puszczać to nowe demo na festiwalu niż je bardziej dopracować. Z pozytywów to napewno to że peak rośnie i oceny na steam to 2 pozytywy i 0 negatywów. A jak wiadomo to przy demie bardzo dużo negatywów się pojawia jeśli coś nie gra. Dziś już jakieś 2 updaty wleciały widać że działają.
Od dawna zapowiadali, że wjadą na Steak Next Fest z nowym, bardzo rozbudowanym demo. Niestety bugi też rozbudowali. Blum nie dowiózł do tej pory żadnej gry.
Opóźnienia w gamedevie to dla ciebie nowość ? I bez przesady bo jak narazie to nawet żaden negatyw na Steam się nie pojawił. Skoro pierwsze demo miało 87% pozytywów to reszta gry też jest do dopracowania. A czy Blum wcześniej miał grę w której demo miało takie oceny ? Bo nie wydaje mi się.
Tak a czytałeś treść opini ? Nie narzeka na błędy tylko na to że gra wygląda jak Majesty i uważa to za plagiat. Znajda się też tacy ale jak widać większości to pasuje że gra wygląda jak Majesty
Nie no hit. Demo z rażącymi błędami i ocenami na poziomie 88% pozytywów. A czy się różni od Majesty czy nie to nie mi oceniać bo graczem nie jestem ale skoro 88% osób twierdzi że gra jest dobra i ma potencjał to czemu mam im nie wierzyć ?
Przy obecnej kapitalizacji wystarczy że około 100k egzemplarzy się sprzeda w ciągu roku i już mamy wzrost wyceny spółki nawet o jakieś 500%. Ale patrząc się na oceny gry to sądzę że będzie lepiej, byle w miarę dobry marketing był.
Przy cenie 20$ za sztukę zwrot kosztów przy okolo 35k sprzedanych kopii. A wishlista w tej chwili zbliż się do 100k osób. Później już tylko zysk około 35 zł za sztukę. Więc jeśli w rok miałoby się sprzedać 100k sztuk to pokrywamy koszty + zysk około 2.6mln PLN. Kapitalizacja w tej chwili wycenia kompletne nie powodzenie gry. Przecież kasa płynie też z portów gier i będzie jej coraz więcej.
Koszt gry to 650k zł tylko. Spółka z dochodów wszystko na początku bierze na pokrycie tych kosztów, a jak koszty się zwrócą to dostaje 70% zysków z gry, a Blum tylko 30%. Jak na taki koszt to gra jest naprawdę fenomenalna i takie tematy dobrze schodzą.
Nie zauważyłam wpisu. Bazowałem tylko na espi a nie wywiadzie z prezesem. Ta dzisiejsza korekta to jakieś nieporozumienie moim zdaniem. Spekulanci zbili kurs i tyle. Powinno szybko odbić.
Minęło trochę czasu, więc odpowiem. Oceny od 11.10 to tylko 62%. Nawet jak na demo to bardzo nisko, prologi Viking i Greece od Bloom miały bardzo dobre oceny, a jak wyszły w full... Każdy wie. Zdziwię się, jeśli Bloom w końcu zrobi jakąś dobrą grę.
Od 11.10 to oceny wynoszą dokładnie 64.71% pozytywów. Prolog Viking Frontiers 78%, builders of Greece 75%. Natomiast demo Crown of Greed ma 87%. Naprawdę nie widzisz różnicy ? I nie widzisz że ta gra się różni od tamtych ?
Do kiedy trwa festiwal? Po nim będzie można ocenić ilość nowych ocen i ich wysokość oraz postępy lub ich brak, w porównaniu do poprzedniego dema. Chyba że juz teraz można się czymś pochwalić?