• Co się dzieje z Asbisem ? Dlaczego to spada ? Autor: ~Jan [83.26.93.*]
    jw
  • Re: Co się dzieje z Asbisem ? Dlaczego to spada ? Autor: ~Ix [91.94.25.*]
    Ja wysiadłem z pociągu jakoś czas temu. Raport super, analizy prowzorstowe wyceniając spółkę na grubo ponad 30zl (ciekaw czemu nikt a nich teraz nie wspomina) i co ? A zaczęło spadać. Sprzedałem na szczęście z małym zyskiem i na razie obserwuję.co.tu się dzieje.
  • Re: Co się dzieje z Asbisem ? Dlaczego to spada ? Autor: arkadiusztoja [217.96.132.*]
    czyli jest tu ktoś mądry :) a spada bo jest drogi i jest strach przed bessą światową ! acz tu są same matoły które liczą na 100 zł :) a ja liczę na 20 zł :) ale po 26, 25, 24, 23, 22, 21, 20 też będę kupował :) i taniej :)
  • Re: Co się dzieje z Asbisem ? Dlaczego to spada ? Autor: ~Mikesz [83.26.18.*]
    Spada bo areczek zarządza besse
  • Re: Mikesz Autor: arkadiusztoja [217.96.132.*]
    Mikesz odpowiedz Koledze dlaczego spada i mnie w to nie mieszaj bo mnie zamkną za manipulowanie kursem .....
  • Re: Co się dzieje z Asbisem ? Dlaczego to spada ? Autor: ~cienkibolek [172.225.187.*]
    Arku ,ja Cię nie obrażam więc proszę żeby z wzajemnością.Zarabiaj a nie obrażaj
  • Re: Co się dzieje z Asbisem ? Dlaczego to spada ? Autor: ~Bob [95.160.156.*]
    Cała giełda spada , nie tylko Asbis. Inwestorzy z USA boją się o cła Trumpa na Chiny i wywalają wszystko (w tym Asbis).
  • Re: Bob Autor: arkadiusztoja [217.96.132.*]
    I to jest odpowiedź ! :) akcje parzą już dłonie !
  • Re: Bob Autor: ~Mikesz [83.26.18.*]
    I znowu weszło po 26.80
    Ale piękny dzień
  • Re: Bob Autor: ~Dobromir [81.15.172.*]
    Lepiej nie zarobić niż stracić.Obrona kapitału jest priorytetem ,dlatego realizuje się zysk ,aby nie obudzić się z ręką w nocniku:))
  • Re: Dobromir Autor: arkadiusztoja [217.96.132.*]
    Dokładnie tak !
    stan konta jest ważniejszy niż potencjalny zysk
    strata części konta powoduje to że bedzie nam coraz trudniej odrobić straty a co dopiero zarobić
    dlatego można zagrać na ''ciepłą głowę'' i realizować zyski tak aby na koncie była jakaś górka za którą możemy kupić czapkę i mieć ciepłą głowę czyli mniej problemów emocjonalnych zwiazanych ze strata. Im mamy mniej kasy na koncie tym powinniśmy grać ostrożniej chyba że mamy cel albo albo to wtedy gramy tak aby zarobić ponosząc duże ryzyko. Teraz jest słaby moment na wejście na giełdę statystycznie bo moze nadejśc korekta i nam zabrać sporo kasy z konta i potem bedziemy tracili czas na odegranie ! Jakbym zaczynał dziś przygodę z małą kwotą to bym dziś zapakował się za wszytko w JSW, ale to ja bym zrobił i nie polecam tego nikomu ! koniec darmowej lekcji inwestowania
  • Re: Dobromir Autor: ~Bob [95.160.156.*]
    Nawet jak będzie bessa to trwa ona średnio ok. rok. Można wtedy ładnie dokupić za dywidendy pod kolejne hossy. Łatwiej się pomylić i zostać z ręką w nocniku jak Arkadiusz na peronie 21 zł :D.
  • Re: Dobromir Autor: ~Mikesz [83.26.18.*]
    Bessa bessa i po bessie
  • Re: Dobromir Autor: ~Mikesz [157.25.201.*]
    dzieciaku, ochrona kapitalu jest dla ciebie, ktory robisz kilkadziesiat ruchow dziennie, i idziesz spac bez akcji
    ja inwestuje dlugoterminowo, to moj plan emerytalny
    gdybym teraz sprzedal zeby chronic kapital zaplacilbym kilkadziesiat tys podatku
    z samej sprzedazy asbis zaplaciłbym podatek w wysokosci dywidendy za ostanie dwa lata
    gdzie tutaj logika?
    jak bede potrzebował pieniedzy to sprzedam
    teraz inwestuje i zarabiam
  • Re: Dobromir Autor: ~Mikesz [83.26.18.*]
    Jsw przygladam się
    Ale zakup tylko 20-21
  • Re: Bob Autor: ~Mikesz [157.25.201.*]
    ja gram tylko na IKE
    tam caly zysk zostaje i nie place podatku, wiec mi to rybka
[x]
ASBIS 0,65% 31,18 2025-12-19 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »