• Dziwna cisza zapadła w oczekiwaniu na finał, dwóch Prezesów zero inf . Autor: ~Gamoń [83.28.251.*]
    Czy żaden nie jest kompetentny do podania informacji ? a akcjonariat to zahipnotyzowany przez guru Małecki ? tak to wygląda jak teatrzyk jest wyreżyserowany, jedyne informacje to pochodzą tylko od Smerfa jeśli nie pisze bajek dla dorosłych . Dzięki Smerfie -:)
  • Re: Dziwna cisza zapadła w oczekiwaniu na finał, dwóch Prezesów zero inf Autor: ~Fafik [88.220.32.*]
    czekamy na przelew ochłapów i okruchów z Pańskiego stołu … jak pies w ciszy spogląda na Pana i śliną się żywi już 17 rok z rzędu…
  • Re: Dziwna cisza zapadła w oczekiwaniu na finał, dwóch Prezesów zero inf Autor: ~Final [31.0.49.*]
    To ile w końcu na akcje
  • Re: Dziwna cisza zapadła w oczekiwaniu na finał, dwóch Prezesów zero inf Autor: ~Fafik [88.220.32.*]
    dla Ciebie 0,00
  • Re: Dziwna cisza zapadła w oczekiwaniu na finał, dwóch Prezesów zero inf Autor: ~Final [31.0.49.*]
    Jestem akcjonariuszem i wierzę w racjonalne rozliczenie czyli minimum 160 zł za akcje
  • Re: Dziwna cisza zapadła w oczekiwaniu na finał, dwóch Prezesów zero inf Autor: ~Nietoperek [37.30.60.*]
    Absolutne must have. Poniżej byłoby obciachowo
    Kolejna rzecz dlaczego piszesz o dwóch prezesach w KRS podany jest jeden. Tak więc czekamy na informacje mam nadzieję że wkrótce się pojawią i dowiemy się na czym stoimy jakie pieniądze wchodzą w grę.
  • Dziwna cisza zapadła w oczekiwaniu na finał, dwóch Prezesów zero inf . Autor: ~Smerf [142.93.145.*]
    Dnia 2025-10-14 o godz. 10:41 ~Gamoń napisał(a):
    > Czy żaden nie jest kompetentny do podania informacji [.....], jedyne informacje to pochodzą tylko od Smerfa jeśli nie pisze bajek dla dorosłych .

----------------------
    Drogi Gamoniu, ode mnie to nie są informacje, więc nie można mówić o pisaniu bajek lub nie. Można, z tych moich, jedynie pisać czy coś się sprawdzi lub nie.
    Cisza jest oczywista. Ja osobiście nie czekam na żadne informacje ze strony Oila, bo tylko ogłoszenie decyzji przez sąd jest ważne i na to czekam. A po ogłoszeniu, to dzień, miejsce i godzina zebrania, choć gdy będzie to RM, to tego pana nie chcę nawet widzieć. Tą przyjemność pozostawiam Pamowi.
  • Re: Dziwna cisza zapadła w oczekiwaniu na finał, dwóch Prezesów zero inf Autor: ~Jack [31.0.88.*]
    Info jest takie że od 2020 r do teraz prezesem Pomorskich Farm Wiatrowych jest francuzik i powiedzcie mi że to nie jest zamknięty układ:)
  • Dziwna cisza zapadła w oczekiwaniu na finał, dwóch Prezesów zero inf Autor: ~Smerf [178.128.234.*]
    Będziesz miał przyjemność to zgłosić na zebraniu, o ile zorganizują.
  • Re: Dziwna cisza zapadła w oczekiwaniu na finał, dwóch Prezesów zero Autor: ~Toż_to_szok [37.47.189.*]
    Dnia 2025-10-14 o godz. 14:08 ~Smerf napisał(a):
    > Dnia 2025-10-14 o godz. 10:41 ~Gamoń napisał(a):
    > > Czy żaden nie jest kompetentny do podania informacji [.....], jedyne informacje to pochodzą tylko od Smerfa jeśli nie pisze bajek dla dorosłych .
    >
    > ----------------------
    > Drogi Gamoniu, ode mnie to nie są informacje, więc nie można mówić o pisaniu bajek lub nie. Można, z tych moich, jedynie pisać czy coś się sprawdzi lub nie.
    > Cisza jest oczywista. Ja osobiście nie czekam na żadne informacje ze strony Oila, bo tylko ogłoszenie decyzji przez sąd jest ważne i na to czekam. A po ogłoszeniu, to dzień, miejsce i godzina zebrania, choć gdy będzie to RM, to tego pana nie chcę nawet widzieć. Tą przyjemność pozostawiam Pamowi.

A co ma być przedmiotem tego zebrania, skoro jak twierdzisz nie czekasz na informacje ze spółki tylko z sądu?
  • Re: Dziwna cisza zapadła w oczekiwaniu na finał, dwóch Prezesów zero Autor: ~NovotnaII [92.210.6.*]
    Jack, dlaczego nic nie powiesz o Farmie Wiatrowej Novotna II, która została wyprowadzona pod stołem?
  • Re: Dziwna cisza zapadła w oczekiwaniu na finał, dwóch Prezesów zero Autor: ~Jack [31.0.79.*]
    Ja nie mowie ze nie tylko stwierdzam co jest w krs .
  • Re: Dziwna cisza zapadła w oczekiwaniu na finał, dwóch Prezesów zero Autor: ~NovotnaII [80.187.86.*]
    Ale to o czym mówisz to coś innego niż Farmy Wiatrowe Novotna II, która w zeszłym miesiącu została wyprawadzona i wykreślona z KRS. Masz zakaz mówienia o tej spółce czy co?
  • Re: Dziwna cisza zapadła w oczekiwaniu na finał, dwóch Prezesów zero Autor: ~Jack [31.0.88.*]
    Nie mam zakazu możliwe że została wyprowadzona wcale tego nie neguję a wręcz jest to bardzo możliwe, wszedłem tylko w krs prezesem pomorskich farm jest francuzik tylko to stwierdziłem. Umiesz czytać ze zrozumieniem?
  • Re: Dziwna cisza zapadła w oczekiwaniu na finał, dwóch Prezesów zero Autor: ~zoska [89.64.26.*]
    Petrolinvest kupił udziały spółki Pomorskie Farmy Wiatrowe

publikacja
    2011-07-13 20:11
    Petrolinvest kupił od Prokomu Investments 676.116 udziałów spółki Pomorskie Farmy Wiatrowe (PFW), które stanowią 100 proc. kapitału zakładowego. Petrolinwest kupił udziały w PFW za cenę 36,93 mln zł, która zostanie rozliczona akcjami spółki. Prokom Investment obejmie akcje po cenie emisyjnej wynoszącej nie mniej niż 10 zł za akcję - poinformował Petrolinvest w komunikacie.
    W komunikacie podano, że PFW została powołana przez Prokom w celu realizacji projektów budowy lądowych farm wiatrowych i obecnie realizuje trzy projekty lądowych farm wiatrowych na Żuławach o łącznej mocy około 100 MW. Jej własnością są też nieruchomości o łącznej powierzchni około 423 ha.
    Petrolinvest podał, że nieruchomości pozostałe po wydzieleniu działek pod turbiny wiatrowe, o łącznej powierzchni około 400 ha, są objęte opcją typu put/call przeniesienia na rzecz inwestorów zagranicznych za cenę około 16 mln zł, płatną w formie pieniężnej. Spółka spodziewa się tego wpływu do końca I kw. 2012 roku. W konsekwencji efektywna cena nabycia przez Petrolinvest udziałów PFW ma wynieść około 20,9 mln zł.

ad
    PFW jest stroną umowy o współpracy przy realizacji dwóch z trzech wymienionych projektów wiatrowych o potencjale 64 MW z wyspecjalizowanym w inwestycjach w energetykę wiatrową zagranicznym funduszem inwestycyjnym, którego udziałowcem jest jeden z największych europejskich banków. Petrolinvest podał, że fundusz ten jest znany i ceniony w Polsce, specjalizuje się w inwestycjach w energetykę wiatrową, aktualnie posiada portfel projektów wiatrowych o mocy 200 MW i wartości 300 mln euro.

https://ced-ns.sascdn.com/diff/templates/images/info.svg
    "Jako większościowy udziałowiec fundusz ten odpowiedzialny będzie za wybudowanie i uruchomienie tych projektów wiatrowych, w tym w szczególności za zarządzanie procesem pozyskania finansowania, dostaw urządzeń oraz budową, uruchomieniem i eksploatacją farm wiatrowych. Dodatkowo, na bazie podpisanej umowy, z uwagi na cel funduszu jakim jest wyjście z inwestycji w okresie 2-3 lat, fundusz ten zapewnił sobie gwarancję odkupu udziałów (drag-along) Petrolinvestu przy wyjściu z inwestycji" - napisano w raporcie.
    W trzecim projekcie, o potencjale 30 MW, PFW posiada pakiet większościowy udziałów, zaś udziałowcem mniejszościowym pozostanie Prokom Investments. Obecnie prowadzone są negocjacje z potencjalnymi partnerami branżowymi i finansowymi, w tym, między innymi, z wyspecjalizowanym w inwestowanie w projekty farm wiatrowych funduszem należącym do innego, dużego banku europejskiego.

Reklama

https://cdn.optad360.net/icons/branding-video-negative.svg
    ad
    "Biorąc pod uwagę obecny udział PFW w ww. projektach wiatrowych, zarząd Petrolinvest szacuje wpływy do spółki z tytułu sprzedaży uruchomionych farm wiatrowych na łącznym poziomie ok. 200 mln zł. Pozyskane w ten sposób środki - nie obciążone wypływem gotówki na przeprowadzenie tej transakcji z uwagi, że jej rozliczenie nastąpi w akcjach spółki - zarząd planuje zaangażować w zwiększenie przemysłowej eksploatacji złoża węglowodorów na strukturze Shyrak w przypadku pozytywnych efektów prowadzonego obecnie odwiertu oraz na strukturze Emba" - napisano w komunikacie.

Publikacja w Bankier.pl
  • Re: Dziwna cisza zapadła w oczekiwaniu na finał, dwóch Prezesów zero Autor: ~NovotnaII [80.187.86.*]
    To może napisz coś o Novotna II. Większość osób jest tutaj po to, żeby odwracać uwagę od tego co ważne i siać dezinformację. Dla kogo pracujecie, dla Pana "spoconego" ?
  • Dziwna cisza zapadła w oczekiwaniu na finał, dwóch Prezesów zero Autor: ~Smerf [159.203.4.*]
    Dnia 2025-10-14 o godz. 14:44 ~Toż_to_szok napisał(a):
    > A co ma być przedmiotem tego zebrania, skoro jak twierdzisz nie czekasz na informacje ze spółki tylko z sądu?

--------------------
    A co teraz spółka powie? Już powiedziała wyraźnie i dobitnie wnioskiem o upadłość.
  • Re: Dziwna cisza zapadła w oczekiwaniu na finał, dwóch Prezesów zero Autor: ~Toż_to_szok [37.47.189.*]
    Dnia 2025-10-14 o godz. 15:53 ~Smerf napisał(a):
    > Dnia 2025-10-14 o godz. 14:44 ~Toż_to_szok napisał(a):
    > > A co ma być przedmiotem tego zebrania, skoro jak twierdzisz nie czekasz na informacje ze spółki tylko z sądu?
    >
    > --------------------
    > A co teraz spółka powie? Już powiedziała wyraźnie i dobitnie wnioskiem o upadłość.

Jeszcze raz. Co ma być przedmiotem jakiejś narady/spotkania skoro po wyroku sądu nie będzie już chyba żadnej mocy decyzyjnej zarządu? To chyba czas się rozliczyć i zamykać historię?
    Chyba, że sąd upadłości i prepacka nie klepnie to wtedy spotkania mogą mieć jakiś sens.
    Tak czy nie Smerfie?
  • Dziwna cisza zapadła w oczekiwaniu na finał, dwóch Prezesów zero Autor: ~Smerf [138.197.140.*]
    Dnia 2025-10-14 o godz. 16:29 ~Toż_to_szok napisał(a):
    > Jeszcze raz. Co ma być przedmiotem jakiejś narady/spotkania skoro po wyroku sądu nie będzie już chyba żadnej mocy decyzyjnej zarządu? To chyba czas się rozliczyć i zamykać historię?
    > Chyba, że sąd upadłości i prepacka nie klepnie to wtedy spotkania mogą mieć jakiś sens.
    > Tak czy nie Smerfie?

------------------
    Tak, po postanowieniu nie będzie mocy decyzyjnej zarządu, dlatego nie będzie Walnego, a ew. jakieś spotkanie informacyjne. Co najmniej dla przyzwoitości jak do tego doszło itd., ew. jakaś przyszłość jeśli będzie. I zgadzam się, że to będzie zamknięcie historii. Chyba, że jakaś nowa.
    Jeśli chodzi o sąd, to nie może być że "sąd czegoś nie klepnie". Zawsze coś klepnie, jak nie upadłość+prepack , to tylko upadłość bo wystarczy, że kupiec się wycofa a zarząd nie wycofa wniosku o upadłość. Tylko co, kiedy teraz wierzyciele mają na tacy "papiery z garażu", no to dopiero wtedy będzie :-). 

• Re: Dziwna cisza zapadła w oczekiwaniu na finał, dwóch Prezesów zero Autor: ~Gamoń [83.28.251.*]
    Na wsi powiadali ,,nie strasz baby kożuchem" , tak i Ty Smerfie nie strasz nas , tam jest Prezes Małecki i czuwa , nie za free nalicza sobie 50.000 zł miesięcznie, czyli płacimy mu 2500 zł dziennie , tak że to stróż wysokiej klasy i pilnuje, wiesz że inni miesięcznie tyle zarabiają co nasz dziennie .
  • Dziwna cisza zapadła w oczekiwaniu na finał, dwóch Prezesów zero Autor: ~Smerf [165.227.37.*]
    Dnia 2025-10-14 o godz. 19:37 ~Gamoń napisał(a):
    > Na wsi powiadali ,,nie strasz baby kożuchem" , tak i Ty Smerfie nie strasz nas

------------------
    No, ja widzę to na wszystkie strony dlatego czekam w lekkim napięciu :-) - ale z humorem. Na szczęście i Ty też.
  • Re: Dziwna cisza zapadła w oczekiwaniu na finał, dwóch Prezesów zero Autor: ~Gamoń [83.28.251.*]
    Dnia 2025-10-15 o godz. 09:40 ~Smerf napisał(a):
    > Dnia 2025-10-14 o godz. 19:37 ~Gamoń napisał(a):
    > > Na wsi powiadali ,,nie strasz baby kożuchem" , tak i Ty Smerfie nie strasz nas
    >
    > ------------------
    > No, ja widzę to na wszystkie strony dlatego czekam w lekkim napięciu :-) - ale z humorem. Na szczęście i Ty też.

Masz Ty Smerfie oczy w koło głowy -:)
  • Re: Dziwna cisza zapadła w oczekiwaniu na finał, dwóch Prezesów zero Autor: ~Toż_to_szok [37.47.177.*]

> Jeśli chodzi o sąd, to nie może być że "sąd czegoś nie klepnie".

Nie pisałem o czymś tylko o dwóch konkretnych sprawach i już raz wnioseku o upadłość sąd nie "klepnął" czyli oddalił czy co tam było. To raz.
    A dwa, nie dodawaj dramatzymu tej naszej komedi czy na odwrót, bo ciężko stwierdzić w którym gatunku bardziej tkwimy.
    Tu już dosyć wszystko poplątane, a każda kompilkacja jest gwarantem kolejnych lat zawieszenia w próżni. Oby nie.

• Re: Dziwna cisza zapadła w oczekiwaniu na finał, dwóch Prezesów zero Autor: ~NovotnaII [80.187.81.*]
    Zabawimy się w takim razie w KNFy i inne poważniejsze służby, sprawdzimy kto tu jest kim. Kto będzie umarzał śledztwo itd. Zaraz będą znane wszystkie nazwiska. Ciekawe kto się podłoży...
[x]
PETROLINV 46,97% 1,94 2017-06-28 17:04:44
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.