Wczoraj pojawiło się info odnośnie współpracy PGZ i Rheinmetall dot. wozów wsparcia.
Wymieniono tam Zakłady Motoryzacyjne w Poznaniu oraz potencjalnie Cegielskiego.
A Wielton?
Niestety, mimo wielu głosów na forum i rozpalanych nadziei (wspolpraca z Jelczem), w przypadku Wieltona i sektora defense niestety nie materializuje się nic. Po wrzesniowych targach w Kielcach ani jednego listu intencyjnego, w tym tyg. konferencja ptwp przemysł dla obronnosci, na ktorej bedzie ktos np ze Zrembu, bedzie ktos ze Stalexportu, ale z Wlt oczywiscie brak.
Wielton ma ogromny potencjał na przyjęcie zleceń od zbrojeniówki, bo mimo hype'u na drony czymś ci żołnierze muszą dotrzeć na pole walki i przejęte tereny ;) Myślę, że takie zlecenia nie zdobywa się listami intencyjnymi na targach, ale w gabinetach rządowych. Czas pokaże na ile jest skuteczny zarząd w rozmowach z politykami. Tu też decyzje polityczne będą rzutować kiedy dane kontrakty będą podpisywane i z kim. Ale też Wielton ma swoje problemy, przede wszystkim generowanie strat i brak obłożenia mocy produkcyjnych. Jakoś nie wierzę, że tak duża spółka, w dość ważnym sektorze miałaby zostać utopiona. No, ale nie takie giganty bankrutowały.... Choć do bankructwa jeszcze długa droga, pojawiły się ruchy w akcjonariacie, myślę, że to dobry prognostyk. reasumując, myślę, że przyjdą tu dobre czasy, jesteśmy dośc blisko tych chwil, lecz czy będzie to za miesiąc, czy za parę iesięcy to się okaże ;)
Wielton i Jelcz to dwie polskie firmy motoryzacyjne, które nawiązały współpracę w sektorze obronnym. Spółka Wielton Defence (należąca do Grupy Wielton) podpisała umowę ramową z firmą Jelcz, która zakłada produkcję komponentów i montaż pojazdów ciężarowych na potrzeby polskiej armii, realizując kontrakty dla Agencji Uzbrojenia.
Byłem wielkim fanem konceptu Defence ale...pozdrawiam targach Kielce żadnych Espi nawet mikro nadzieji pozbawił mnie złudzeń.
Widziałem w necie inne polskie firmy które juz produkują i dostarczają lawety
Poniżej info
Demarko Military, firma oferująca naczepy niskopodwoziowe, przyczepy i pojazdy specjalistyczne dla wojska, w tym modułowe systemy logistyczne ��.Zasław, producent przyczep i naczep, który dostarcza także pojazdy cywilne przystosowane do wymogów wojska, dostosowując je indywidualnie do potrzeb jednostek wojskowych ��.Concept sp. z o.o., polski producent pojazdów specjalnych, zabudów oraz komponentów dla wojska i służb bezpieczeństwa, w tym specjalizujący się w produkcji nadwozi pojazdów specjalnych �.Wszystkie te firmy dostarczają sprzęt dostosowany do wymagań wojskowych, o odpowiedniej wytrzymałości i parametrach technicznych, zgodnie z potrzebami polskiej armii.Podsumowując, główni polscy producenci naczep i lawet wojskowych to Demarko Military, Zasław oraz Concept.
Tak, jedna szansa to produkcja przyczepek do hulajnogi, to jest przyszłość, Każdy chce mieć taką przyczepkę, nawet Urszula vonderline mówiła o tym w Parlamencie Europejskim konieczne są przyczepki do hulajnogi bo to transport ekologiczny
Wielton oczywiście będzie miał kontrakty dla wojska. Bo sam Jelcz nie da rady. Tylko musicie zdać sobie sprawę, że lokata w Wielton to po prostu lokata na przyszłość, która zaprocentuje moim zdaniem najwcześniej w okolicach wakacji 2026. Z drugiej strony może i dobrze bo przynajmniej nie ma tutaj kółkowiczów.