Obecność takich "wujków dobra rada", bezinteresownie martwiących się o portfele obcych ludzi, zawsze zwiastuje wzrosty na spółce do której zniechęcają.
Dnia 2025-10-13 o godz. 13:19 dlugoterminowy102 napisał(a): > Szanowny Czytelnik radzi oddawać ze stratą, za połowę wartości księgowej, pewnie z drużyny Wiesława..:)
"dobra rada" z ekipy Wiesława wskazuje, że długoterminowe (5 -10 letnie) mrożenie kapitału nie ma sensu. Tak jak nie ma sensu czekanie długoterminowe na skup akcji własnych przy redukcji 98% po wartości księgowej.
Nie każdy jest tutaj od pięciu czy dziesięciu lat. Na pewno jest wielu nowych, którzy tak jak ja weszli niedawno. Mimo wszystko radzę tym którzy są dłużej aby nie oddawali akcji cwaniakom próbującym je od nich wyłudzić poniżej godziwej wartości.
Dnia 2025-10-13 o godz. 14:45 ~Robert napisał(a): > Nie każdy jest tutaj od pięciu czy dziesięciu lat. Na pewno jest wielu nowych, którzy tak jak ja weszli niedawno. Mimo wszystko radzę tym którzy są dłużej aby nie oddawali akcji cwaniakom próbującym je od nich wyłudzić poniżej godziwej wartości.
Musisz się tylko zdecydować jak długo chcesz być jeleniem i/lub baranem, którego owieczka wujek dobra rada chce prowadzić na rzeź.
Masz chyba jakiś problem psychiczny jeśli siedzisz i wypisujesz na forum spółki, której akcji nie masz i nie chcesz mieć bo uważasz, że jest beznadziejna. O mnie się nie musisz martwić. Twoja obecność tutaj jest dla mnie gwarancją dobrego zarobku. Obecność takich jak ty jest dla mnie jednym ze wskazników tego, czy warto akcje danej spółki zakupić. Nie ma dużych wzrostów bez wcześniejszego naganiania na spadki, zniechęcania do spółki i prób wyrywania akcji na minimach. Twoja działalność utwierdza mnie w przekonaniu o podjęciu dobrej decyzji inwestycyjnej.
Dnia 2025-10-13 o godz. 16:21 ~Sypek napisał(a): > Z usrednianiem bym sie wstrzymal > > Chociaz niesprzedam ustrdnia non stop z grube miliony
Majster, dzisiaj też kupiłem po 41,45. Ale uspokoję cię, to nie są duże ilości. Czekam na 40, może trochę poniżej. Jak widać po psychiatrykach jest to możliwe. Zaraz się uruchomi elka i napisze o 32. Jakiś inny ancymon napisze o 25. No cały czas kurs podlega manipulacji przy takiej strukturze posiadaczy. Jest wiesio, wiesia pomagiery i może jeszcze ktoś.
No przecież po 66,80 nie będę uśredniał. Zaczyna się uśredniać w okolicach 40. Jak spadnie jeszcze to wuj, moje ryzyko. Oddam po 170. Będę tu jeszcze 2 lata.
Dnia 2025-10-13 o godz. 17:41 ~Niesprzedam napisał(a): > Dnia 2025-10-13 o godz. 16:21 ~Sypek napisał(a): > > Z usrednianiem bym sie wstrzymal > > > Chociaz niesprzedam ustrdnia non stop z grube miliony > > Majster, dzisiaj też kupiłem po 41,45. Ale uspokoję cię, to nie są duże ilości. > Czekam na 40, może trochę poniżej. Jak widać po psychiatrykach jest to możliwe. > Zaraz się uruchomi elka i napisze o 32. Jakiś inny ancymon napisze o 25. > No cały czas kurs podlega manipulacji przy takiej strukturze posiadaczy. Jest wiesio, wiesia pomagiery i może jeszcze ktoś. > > No przecież po 66,80 nie będę uśredniał. > Zaczyna się uśredniać w okolicach 40. > Jak spadnie jeszcze to wuj, moje ryzyko. > Oddam po 170. > Będę tu jeszcze 2 lata.
@Psychiatra - jesteś pacjentem, czy lekarzem Szpitala Klinicznyego im. Józefa Babińskiego Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Krakowie – szpital w Krakowie, zajmujący się leczeniem i rehabilitacją chorych w zakresie psychiatrycznym, odwykowym i neurologicznym.
@Robercik - "Nie ma dużych wzrostów bez wcześniejszego naganiania na spadki, zniechęcania do spółki i prób wyrywania akcji na minimach. Twoja działalność utwierdza mnie w przekonaniu o podjęciu dobrej decyzji inwestycyjnej." Utwierdziłeś mnie w przekonaniu, że dobrze zrobiłem, że sprzedałem i mogę czytać oraz obserwować "wujków dobra rada" -pseudo inwestorów na rynku publicznym, którzy dają młodym i starym gwarancję dobrego zarobku.
Mnie tylko ciekawi kto i po co łyknął w abb za grubą kasę tysiące akcji tylko ta zagadka utrzymuje mnie w przekonaniu ze będzie jeszcze dobrze na tej spółce
wiesio to opędzlował chyba po 400 PLN za sztukę. Zgarnął chyba 200 mln.
500 000 sztuk, kto to kupił? komu to wiesiu opierniczył. I ile na tym zarobił ten ktoś. No bo przecież musiał zarobić, kupił za 400 a mamy na dziś 41,60 PLN.
A jeśłi jeszcze nie zarobił dość, to kiedy zarobi? I Ile z tych 500 tys. sztuk posiada jeszcze?