No Aruś co jest? Dlaczego n-ty raz się mylisz? Taki znawca i takie babole wypuszcza? A może trzeba spojrzeć prawdzie w oczy i usunąć się w końcu z giełdy z braku jakichkolwiek merytorycznych przesłanek do działalności na tym polu? Oszczędź sobie wstydu wreszcie, miej honor
Liczyłem na panikę i silną korektę a tu tylko kot zapłakał. Moim zdaniem obecnie wszystko jest możliwe - i duża zwałka i podciągniecie pod ath na indeksach. A jak jest taka sytuacja to trzeba grać bardzo ostrożnie, chyba że masz pewność że kurs pójdzie w twoją stronę. Ja tylko coś tam skubłem i czekam na dalsze spadki bo 27,30 to żadna okazja na zakup. Wystarczy jeden wywał i 27,22 zobzczymy w kilka chwil bo tam batonik jakiś stoi na przeszło 4K Przez te parę godzin wszystko może się zdarzyć ! i spadek na 26.9X i podejście na 27.80 acz ja obstawiam okolice 26,8X-27,24
Kupuję bo nie wiem do ilu spadnie i się zabezpieczam przed zmianą koniunktury. Dziś sobie już kupiłem pewną ilość i czekam na dalszy bieg wydarzeń :) Jak bedzie spadało to mam ustawione zlecenia i będę zbierał do samego dołu i odwrotnie - na wzrostach będę wywalał to co dziś kupiłem i akcje ze zleceń które ju zod jakiegośczasu wiszą i czekają. Jak coś się zmieni na rynku i będę to widział to zmienie taktykę i albo poczekam na większe spadki ale na obecną chwilę ich nie widać i dlatego podbieram teraz na dołkach, albo przy sile rynku też poprzestawiam S na wieksze poziomy, acz też nie ma sygnałów do jakiś większych wzrostów. Zasadniczo staram się być aktywnym graczem na Asbisie bo spółka to bardzo lubi i trzeba to wykorzystać jak tylko się da. Tu nie ma pewniaków a my tylko możemy się dołączyć do trendu i właśnie to staram się robić - kupić taniej i sprzedać drożej albo odwrotnie :) ważne żeby kasa się zgadzała ;)
Autor: insider2[31.0.59.*] 2022-02-08 23:31 Opublikowano przy kursie: 17,50 zł , zmiana od tamtej pory: 57,26% Re: Rosyjscy inwestorzy tłumnie ruszyli na giełdę, rubel odrabia straty ### Reakcja rynku w Rosji najlepiej oddaje rzeczywiste nastroje - zobacz Pawle ile stracili na "ukraińskim zamieszaniu" najwięksi rosyjscy oligarchowie - https://www.themoscowtimes.com/2022/01/26/russian-billionaires-lost-28bln-in-market-sell-off-a76163
Tylko Leonid Mikhelson i Giennadij Timczenko - uważany za najbliższego przyjaciela Putina stracili po kilka mld $ . I komu ma się to wszystko opłacać ?
###
Dnia 2025-10-13 o godz. 09:03 ~hmm napisał(a): > No Aruś co jest? Dlaczego n-ty raz się mylisz? Taki znawca i takie babole wypuszcza? A może trzeba spojrzeć prawdzie w oczy i usunąć się w końcu z giełdy z braku jakichkolwiek merytorycznych przesłanek do działalności na tym polu? Oszczędź sobie wstydu wreszcie, miej honor