No właśnie. Oni trzymają bo wiedzą, ze wartość jest wyższa. Aktualnie tylko spekuła z żymianami chcą nas pozbawić po taniości perełki.
Za chwilę Q3 I...info o dywidendzie. 9 do 10 pln powinno wejść.
Ich wszystkich do końca roku już tutaj nie będzie-ja bym preferował Skup,a dywidenda jak będzie to 10-15zł,bo mówił wyraźnie prezes,że nie potrzebują kapitału trzymać ,tylko dla trzymania-na koniec roku będzie tego około 500mln
,że nie będzie do końca roku,miałem na myśli szorta,a ALLIANZ chyba zwiększał pozycje bo jest ponad 5%,takie szybkie szacunki masz np na stooq w akcjonariacie,a bieżące i dokładne trzeba zapłacić. Nikt nie wychodzi,to są OFE i do RN wszedł ostatnio koleś z Goldmana(NN)
Część wydygańców oddaje i spoko ich sprawa,w znacznej części te transakcje to nic innego jak sztuczny tłok i przerzucanie z jednej górki na drugą, i tak sobie przejrzałem akcjonariat funduszy jest sporo, jak myślicie czy pozwolą jakiemuś murszell wackowi czy pod wpływem bzdurnych spadziowych wpisów uwalić kurs?
A stary spleśniały racuch max jak zawsze o tej porze odurzony podobno w pewnym sklepie zginęło parę puszek z butaprenem, jak go puści to tu wróci ze swoimi hasłami że koniec że spadnie że wszystkich ostrzegał i takie tam inne
Sprawdzałem samą górę, tych co mają powyżej 5%,to od lipca zwiększyło się tam z 31% na prawie 39%-dobre 6% do góry, to są OFE-a teraz skup lub dywidenda
Jak to wyszło? Według mnie 39,06% to było już na koniec czerwca. Moim zdaniem nic się na gorze nie zmieniło.
Największą zmiana na dole jest TFI Esaliens, ktory dokupili 162k akcji, i po 2 lub 3 kwartałach redukcji zmienił kurs i zaczął zwiększać udział. Poza tym drobna zmiana TFI Alliamz o 3,5k akcji i to by było ma tyle. Nikt natomiast nie zredukował pozycji.
No właśnie o tym mówię. Dzisiaj shorty próbują przed dobrymi wynikami papier za darmochę odebrać. Po wynikach kurs wróci do godziwej fundamentalnej wartości pow 165 pln