będę wchodził "spontanicznie" w zależności jak będzie wyglądał kurs miedzi .. zobaczymy gdzie nas zaprowadzi zamkniecie sesji w poniedziałek i wtedy podejmę decyzje. Twój plan ?
ja raczej zrobię bezpieczny ruch tylko dla "sportu" żeby nie stracić aktualnego zarobku .. jak będę wchodził to raczej ~150 i wyjście w okolicach 180-190 Max SUBIEKTYWNIE
di mam jeszcze trochę akcyjek ale też kasę i zastanawiam się co zrobić uciekać w poniedziałek jesli będzie taka możliwość czy zachować zimną krew i dobierać po spadku tylko jak będą spore spadki to parę złoty można stracić ,co sugerujesz ?
nie lubię doradzać bo nie nie wie co "jutro przyniesie" ale ten materiał poniżej może ci pomóc aby podjąć właściwą decyzję umocowaną na własnym przeczuciu ..
pojawiły się posty jak wielki jutro będzie wodospad :) a ja jak zwykle kontrarjansko twierdzę że nie będzie aż tak duży ... Dlaczego : 1) Rynek przez weekend się oswoił z tym faktem 2) Rynek przypomniał sobie 09.04.2025 3) No i oczywiście najlepszy miernik to forum :):) jak widzę te wszystkie wpisy " wodospad, itd. to jest wielkie prawdopodobieństwo że będzie branie ...
myłeś że niestety nie odkupię po cenach w jakich planowałem ... :)
miesiąc temu kghm był po 130,aż tak bardzo zmienila się sytuacja z miedzią?sa poprostu trendy wzrostowe i spadkowe które trzeba wykorzystać , przychodzi bessa na giełdach i nie zależnie jaka jest sytuacja na surowcach na swiecie polecą w dół bo jak tylko gielda istnieje jest czas na wzrosy i spadki.
aktualny spadek jest spowodowany "czarnym łabędziem" i nie ma nic wspólnego z hossą czy bessą moim subiektywnym zdaniem. 1. Czy ten "wypadek z cłami " rozpocznie hossę ? 2. Czy wzrostowy "cykl surowcowy" będzie kontynuowany ? wystarczy spekulować pod te dwa pytania :) odp. 1. podobna sytuacja była w kwietniu odp. 2. copper jest na ATH
ale kolega jest naiwny, albo bardzo młody i pełen młodzieńczych ideałów. już wyjaśniam o co tu chodzi, a nie chodzi tu wcale o miedź. metal jest w tym przypadku tylko pretekstem do mega spekulacji. winda ceny jedzie ku górze, bo naiwni myślą że cenny kruszec drożeje i zostają wciągnięci w tą grę. kiedy inicjatorzy spekulacji są z ceną już 60% wyżej następuje zmiana zwrotnicy i jazda windy z ceną w dół. spekulacja zarabia dwa razy. raz obstawia wzrosty, a następnie obstawia spadek. z dużym nie wygrasz jak obstawi spadek to tak będzie i tyle.
Dnia 2025-10-12 o godz. 19:41 ~Jan napisał(a): > Witaj brachu, > ja nie do Ciebie tylko do yz który pisze > "Proszę Państwa, dobrze wiecie, że ten walor nie spadnie. Czy przybyło miedzi na świecie?" > > pozdrawiam