Znów Trump straszy ale jednak spotkana nie odwołał. EM spokojniej niż Jankes reagowali. Według mnie do jutra się uspokoi i armagedonu nie będzie. Bity koń już odbija.
Akurat bitcoin jest silnie skorelowany z trendem na giełdzie w tym gpw. Misie musiałyby się bardzo postarać o wywołanie trendu spadkowego przy wzrostach bitcoina. To na dziś nierealne. WIG20 2830 min. i odbicie. Na trwałe spadki poczekamy jeszcze kilka tygodni. One przyjdą i zmiotą ok. 600 - 800 pkt na WIG20
Miałem rację. Amerykanie skończyli mocno wyprzedani technicznie w piątek, o czym pisałem w poprzednim temacie co wyczerpało potencjał spadkowy na jaki czas, Przespali się w weekend z tematem i ochłonęli. Ich reakcja była zbyt emocjonalna. Spadki będą, ale nie aż tak duże jak tu co niektórzy myślą. Chińczyk mocno na minusie, ale Jankes odrabia. U nas tragedii nie będzie takiej, jak co niektórzy wieszczyli. Jednak mimo to pewnie będą walić akcyjkami na początku sesji, bo tak trzeba.
Nooo BtC zanurkował 10% to idąc waszym tokiem rozumowania u nas tez powinno byc odzwierciedlenie takiego spadku i dopiero odbicie. Czyz nie? Buhahahaha, prosiuny was i tak zajeżdża - hihihi
Odnośnie Bitego konia. W weekend jest niewiele wskaźników którymi można ocenić na ile popsuł się sentyment na giełdach a krypto i bity koń są jednych z nich. Można też patrzeć na giełdę w Izraelu która ma sesję w niedziel. Na podstawie tego idzie ocenić czy panika jest opanowana czy się pogłębia. W poniedziałek jeszcze VIX dochodzi który dużo mówi. Ja patrzę też na EM jak reagują. Jak przyjdzie ten dzień co kiedyś przyjdzie to wszystko mocno będzie lecieć ale to jeszcze nie to.
Najlepiej zaczekać do konca sesji. Przeciez każdemu zależy na sprzedaży jak najdrożej. 24pkt na FW to żaden spadek. 2850 na FW byloby ok. Przecież tylko prosiuny mogą zwalić rynek. Ludziom nie zależy na spadkach.
Mogą zrobić mocny spadek ale jakbyśmy mieli sesję wtedy jak było info to w moment byłoby - 2, 3 % a teraz się uspokoiło co nie znaczy że nie zrobią mocnego spadku na 2 -3 % ale paniki na rynkach nie ma. Trump może co miał zarobić to już zarobił na spadku. Za kilka dni coś snów chlapnie i tak będzie wyglądać. A potem rynki tąpną ;-)
Jeśli byś faktycznie grał to więcej emocji by w tym co piszesz było... Ja mając S byłbym wq... że duże nadzieje na spadki były a wyszło tak mało. A że nie gram to mogę sobie na spokojnie pisać. A Ty... hm.. Kartka i Internet wszystko przyjmie :-)
Człowieku, patrz na rysunek. Jest klin wybroniony na tyhodniach. Poleci jak przebiją, ale nie teraz. Ja juz na L I czekam grzecznie na 2920 na Fw- hehe. Bo Ty myślisz ze tylko Ty grasz i jeszcze tylko S da zarobic - daj spokój chopie. Weź sie ... opanuj - buhahaha
Heheszek znow was zaskoczył trafieniem - hehehe, a wiec Ski dały. Lki tez dały. No piekny dzień konia - hehehe. Powodzenia ja juz po zabawie. Czekam na ... nie wiem na co teraz - hihihi
Piękna sesja. Futy japońskie i chińskie po 3% rosną. Jankes z Niemcem też ładnie odrabiają. Pora na konkretną jazdę u nas, ale tym razem w drugą stronę. Dość już tych spadków. Może nawet będzie 2950, o których tak heheszka pisał. :)
Ale prosiuny nie śpią- łobuziaczki. Zaryzykowałem znow L, jak nie dzis to kiedy? Hehehe, na takim nastroju UP warto wybicie zrobic ku górze. Gruby zapakowany po korek to chyba nie da sie oszukać. Hihihihi
Sp vix, pieknie, sapinka cudnie. Na co my czekamy? Panie kierowniku, wybijajmy - juz czas, no i co? Kupować, kupować, jutro akcji zbraknac moze - hihihihi, chyba specjalnie to robia i ruch w ostatnich 30min? Jak sądzicie?
Ja sie pozamykałem - dzieki za pikny dzien. Jutro mam nadzieje na niskie otwarcie, no i wysokie zamknięcie. Taki plan - hehehe, indeks 2920 cały czas w grze.
Prosiuny jedne. Dlaczego nie ruszyli o 15.45? Tylko o 16.30. Znów wiedzieli i sobie zamykają teraz Lki. Co za prosiuny jedne wstrętne, a jutro wezmą Lki znow nizej. Co za prosiuny parszywe.
Brawo właśnie ruszyła maszyna. Jutro to samo. Nisko otwieramy i UP UP. Hehe. Ravcio niezle wszedłeś, znaczy wdepnales- przykre jak wiary nie ma w dalsze wzrosty.
Jakoś dziś specjalnie niczym nie zaskoczyli. Aż przyjemnie obserwować z jaką łatwością wracamy we właściwą stronę. Ale jakoś nie spociłem się nawet dziś :))))))
Wiedzieli co robią wyciągając bo coraz więcej znaków na niebie wskazuje że Jankes odda ten wzrost wieczorem. A jak odda to jutro zobaczycie co to spadek.... Takiego infa to nie strawią jednodniowym spadkiem. Spora szansa jest że dostali impuls w piątek do "tej" korekty.