• Coś się stało ??? Autor: ~WiFi [37.47.181.*]
    Że ten badziewny walor rośnie, ludzie chyba źle klikają w klawiaturę i pomyłkowo kupują zamiast sprzedawać
  • Re: Coś się stało ??? Autor: ~mer [185.72.185.*]
    Rekomendancja na 1.9zł i kupuj :) Nic dodać nic ująć. Analizujac raport widać wielki potencjał w spółce. Trzeba pakować do wora, ale bardzo powoli. Mysle ze zaraz zacznie się zbieranina no i grunt, żeby przestało spadać.
  • Re: Coś się stało ??? Autor: ~WiFi [37.47.150.*]
    Pozbywanie akcji trwa w najlepsze … niedługo rekomendacja 0,90 kupuj:)
  • Re: Coś się stało ??? Autor: deuset [46.112.238.*]
    Czyli jak pisałem, konserwatywna wycena na podstawie sprzedaży. Fajnie, że pokrywa się z tym, co liczyłem. Czyli 100 MW daje 1 zł na kursie, jak tylko przyłączą te 120 i 72 MW dla Iberdoli, to dadzą 3,5 zł. Wszystko dodatkowe z magazynami i nowym kupcem podbiją tylko kurs. Ja obstawiałem 5 zł podstawy na 2026, oby się sprawdziło :)
  • Re: Coś się stało ??? Autor: ~WiFi [188.47.8.*]
    Marzenia, marzenia:) nierealne jak upały w grudniu w Polsce… tylko naganiasz a kurs w czarnej dupie
  • Re: Coś się stało ??? Autor: deuset [77.222.243.*]
    Nadal nie podajesz argumentów, pisanie tego samego i liczenie na inny rezultat wiesz, co oznacza? Niezła nagonka, wyliczyłem,.co zresztą pokrywa się z tym, co przedstawia Erste, że za każde 100MW sprzedane mają 35 mln zysku. Później podam linki. Do 2027 muszą skończyć 450MW dla Iberdoli, a w raporcie podawali pożyczkę do września z zabezpieczeniem przez kamienie milowe na opłaty przyłączenia, chodziło o dwie farmy 120 i 72 MW. Tu poprostu z zysku wychodzi taki kurs po sprzedaży. Wróci wtedy współczynnik wiary i już można DCF dużo wyżej liczyć. Ja podaję tylko dodatkowe 33% od bazowego wyliczenia, gdzie tu niby widzisz nagonkę?
    Jeżeli współczynnik P/B wróci do 8, to będzie 24 zł -to jest przykład nagonki. Ja podkreślam,.że jest dużo czynników pozytywnych, duży portfel i dwie firmy plus JV z operatorem i jeszcze trzeba trochę poczekać. Po drodze może się dporo zmienić ( oby na lepsze), ale potencjał jest i możliwe wzrosty przez kolejne lata. Dywidendę jak mogli, to płacili i to wysoką procentowo. Główni posiadacze akcji nie panikują i tak powinna zachować się cała reszta.
[x]
NOVAVISGR 1,15% 1,23 2025-10-23 16:46:24
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.