Czy jesteśmy świadkami odwrotu trendu na wzrostowy? Biorąc pod uwagę przychody za 2Q i szacunkowe 3Q ,można się zastanowić czy te 81M nie było dołkiem . Wczoraj na ST zmieniły się cyferki WOH 500k przychodu ostatnie 30 dni ,czyli x2 daje 1M dolarów miesięcznie . Wydaje się ,że gra ma cały czas potencjał wzrostowy a skalowanie dopiero się rozkręca. TH idzie znakomicie i jak utrzyma dotychczasowe tempo 1M dolarów miesięcznie nie będzie zaskoczeniem dla nikogo. Nowa gra od Rortos to wielka niewiadoma ,ale gdyby okazała się hitem ?
Na jakiej zasadzie działa ta nowa gra Rortosa? Za euro dostaje pełny dostęp do gry ale co na tym kończą się moje wydatki czy jednak są jeszcze jakieś rzeczy które mogę dokupić żeby być lepszym?
Ta a kurs na wjadomosc o nowej grze pomylił kierunki i runol w duł hahahaha rzeczywiście te akcje to ewenement ale co by nie było jeszcze dziś czerwień i dopiero odkupimy
No tak za 6 euro miesięcznie mogę kupić subskrypcje ale właśnie pytanie czy w ramach tego masz 100% zawartości czy jednak jest tam coś co możesz dokupić żeby się wyróżniać albo być lepszym od innych.
Przychody ruszyły w górę wczoraj premiera kolejnej gry która też się będzie dokładać do przychodów sam TH ma potencjał na minimum 1 mln dol przychodu miesięcznie który osiągnie szybciej niż się nam wydaje więc powrót powyżej 100 mln na kwartał to już nie daleka przyszłość takie są Fakty
Ja jestem wręcz pewny że za IVQ z TH będzie przychód powyżej 2 mln dol a to daje już niecałe 700 tys dol miesięcznie więc w IQ 2026 1 mln dol m/m będzie na pewno to już liczby potwierdzają
Pełna zgoda ,jeśli w tej chwili jest ponad 400k na miesiąc ,to z początkiem roku 1M bardzo prawdopodobne. 114 oczywiście miałem na myśli kurs akcji ,który powinniśmy osiągnąć spokojnie w tym roku. Jest to domknięcie luki po dywidendzie . W następnym roku będziemy grać pod następną :)
do _Fakty_ to co napisałeś, to jeszcze nie sa fakty, ale Twoje przewidywania. Do tego bardzo niemerytoryczne. Co znaczy, że TH ma potencjał na $1mln przychodu miesiecznie? Ja uważam, ze ma potencjał na kilkanaście mln dolarów miesięcznie. Ale istotne jest w jakiej perspektywnie czasowej i jakim kosztem. Pakując kilka mln dolarów miesięcznie w marketing bez problemu można zrobić kilka mln dolarów przychodów. Na rzie widzimy, że przychody z TH ładnie rosły w Q3, ale nie wiemy jakim kosztem. Nie wiemy jak długo można utrzymać podobną lub tylko przybliżona dynamikę przychodów. Kolejny temat, to ogłoszenie wzrostu przychodów spółki. Wzrost z 84,3 do 85,1 w jednym kwartale. Na tej podstawie przesądzasz zmiane trendu w przychodach na wzrostowy? Naprwdę...? Co do nowej gry - Real Combat Symulator - to gra w modelu subskrybcyjnym. Nie widziałem jej, nie oceniam. Mam nadzieję, że będzie mocno kontrybuowała do wyników spółki, ale nie ma ku temu jeszcze żadnej przesłanki. Poczekajmy kwartał, może dwa. na razie równie dobrze może to skończyc sie kolejnym odpisem. Super, że przychody przestały spadać, że TH dobrze rokuje i że wyszedł RCS. To wszystko pozytywne przesłanki. Do tego koniec earn-backu Rortosa. Prawdopodobnei wraz z końcem earn-backu Rortosa ruszy mocniej marketing. Bo mam nadzieję, że wydatki na marketing nie wybuchły już w Q3, bo efekt byłby mizerny. (przy przychodach właściwie bez zmian względem Q2) Na tę chwilę wszystko wygląda dobrze, ale to tylko przesłanki do optymizmu, a nie fakty, Mam akcje i nie zamierzam sprzedawać i jestem wekszym optymista niz pół roku temu. teraz uważam, że są duże szanse na dywidendę za 2025 rok w granicach 12-14 zł, oraz na zysk netto w 2026 roku powyżej 100 mln zł. Pomimo wyraźnie słabszego dolara. A to daje nadzieję na wejście kursu w trend wzrostowy. Ale to wciąż tylko nadzieja, przesłanki, a nie fakty.
Przychody w q2 były na poziomie 81,4mln. Szacunki za q3 85.1mln więc wzrost jest, nie jakiś znaczący ale jest. Jeżeli w q4 podstawowe tytuły utrzymają pozycję, a TH dorzuci więcej moze być spokojnie 90mln. Przypominam że zarząd cały czas mówi o zwiększeniu przychodów z głównych tytułów. Na tą chwilę tego nie widać ale jeśli się uda to przychody wzrosną skokowo, tyle że kurs już wtedy będzie w innym miejscu.
Przychody za III kwartał nieznacznie ale jednak wzrosły. I to jest pozytywna wiadomość. Byłoby by dobrze gdyby stopniowo rosły a jest na to szansa. A tak na marginesie sam na tym forum nie raz psioczyłem na przychody. Zwrócić należy jednak uwagę , iż w przypadku tej Spółki ciągle skupianie się wyłączne na przychodach jest nieco przesadzone. Spółka pomimo spadku przychodów generuje jednak wysoki poziom zysku i osiąga wysoką zyskowność. Jest to w jakimś stopniu ewenement albowiem w zdecydowanej większości takich sytuacji następuje spadek zysków i rentowności. Oczywiście takiej sytuacji nie da się utrzymać w dłuższym terminie dlatego pozytywnie należy odbierać fakt , iż w III kwartale odnotowano ich wzrost. Ważne by zachować przynajmniej stabilności w FC i HC chociaż umiarkowany wzrost jest tu możliwy. Pozostałe tytuły dają realne przesłanki do systematycznego , umiarkowanego wzrostu w kolejnych kwartałach.
wnioski są takie, że kurs Ten w takich warunkach, powinien dobić wskaźnikowo do pozostałego gamingu prędzej czy później. Jednak wiązałoby się to ze wsrostem kursu o 250% ( np dla CZ ponad 20 )
_jay_ pełna zgoda, jełsi przychody zaczną rosnąć, choćny o 5-10% kwartalnie, ale będzie to trwały trend, na co będzie można miec nadzieję po conajmniej trzech kwartałach wzrostu, a jednocześnie będie równiez o tyle sano rosła EBITDA, to tak - wzrost kursu nawet w ciągu jednego roku o 250% będzie bardzo prawdopodobny. Problem w tym, że ciagle tylko gdybamy. Wzrost przychodów w Q3 jest bardzo symboliczny. Przychody sa wciąż dużo mniejsze niż kilka kwartałów temu. Zysk rzeczywiście był wysoki w Q2 dzięki ograniczeniu kosztów, sęk w tym, że takie ograniczenie kosztów zawsze skutkuje z pewnym opóźnieniem spadkiem przychodów. Więc wstrzymajmy sie jeszcze z odrąbianiem wielkiego sukcesu conajmniej do wyników za Q4.
oczywiście. ja dlatego pisze, że jeśli się wszystko uda, należy być wystarczająco mądrym aby trzymać te akcje do momentu kiedy będa pompowane i dystrybuowane - czyli zapewne 2-3 lata a może i dłuzej. Kto wie , może wpadnie nowa gra albo będzie jakaś rewolucja w której Ten weźmie udział. Dopóki będą wypłacac dywidendę powyżej 5-6% nie ma powodów aby sprzedawać
Piszesz że wzrost między 5-10% da trwały trend, a między q2 a Q3 masz wzrost 4,5% (nie taki symboliczny), bardzo blisko twoich widełek. Jak przez następne tygodnie bedziesz miał takie wzrosty jak aktualnie to kurs już będzie grubo powyżej 100zl.
Prawda jest taka, że kurs w normalnej sytuacji już powinien być na poziome około 200, ale Spółka zrobiła tyle błędów PR i błędów w rozwoju ( czytaj smród zuzalka jeszcze nie wyparował), że rynek musi o tym zapomnieć i skupić się na obecnej sytuacji i zmienić postrzeganie spółki na pozytywne. Albo przynajmniej neutralne. Na razie zaryzykuje stwierdzenie że jesteśmy jeszcze w negatywnym sentymencie, który przechodzi już w neutralny. Długa droga przed spółką.
ZnisCzyc zaufanie można szybko, odbudować trudniej. Jak w zyciu
RPP obniżyła stopy a dolar ubił dno..takze sam wzrost kursu dolara to od 15 do 20% ..to wystarczy na utrzymanie obrotow na niezmienionym poziomie..nowe gry będą jako premia..tzn powrót na 150mln za 2q