Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  94,20 zł , zmiana od tamtej pory: -0,74%

Re: Przychody

do _Fakty_ to co napisałeś, to jeszcze nie sa fakty, ale Twoje przewidywania. Do tego bardzo niemerytoryczne. Co znaczy, że TH ma potencjał na $1mln przychodu miesiecznie? Ja uważam, ze ma potencjał na kilkanaście mln dolarów miesięcznie. Ale istotne jest w jakiej perspektywnie czasowej i jakim kosztem. Pakując kilka mln dolarów miesięcznie w marketing bez problemu można zrobić kilka mln dolarów przychodów. Na rzie widzimy, że przychody z TH ładnie rosły w Q3, ale nie wiemy jakim kosztem. Nie wiemy jak długo można utrzymać podobną lub tylko przybliżona dynamikę przychodów.
Kolejny temat, to ogłoszenie wzrostu przychodów spółki. Wzrost z 84,3 do 85,1 w jednym kwartale. Na tej podstawie przesądzasz zmiane trendu w przychodach na wzrostowy? Naprwdę...?
Co do nowej gry - Real Combat Symulator - to gra w modelu subskrybcyjnym. Nie widziałem jej, nie oceniam. Mam nadzieję, że będzie mocno kontrybuowała do wyników spółki, ale nie ma ku temu jeszcze żadnej przesłanki. Poczekajmy kwartał, może dwa. na razie równie dobrze może to skończyc sie kolejnym odpisem.
Super, że przychody przestały spadać, że TH dobrze rokuje i że wyszedł RCS. To wszystko pozytywne przesłanki. Do tego koniec earn-backu Rortosa. Prawdopodobnei wraz z końcem earn-backu Rortosa ruszy mocniej marketing. Bo mam nadzieję, że wydatki na marketing nie wybuchły już w Q3, bo efekt byłby mizerny. (przy przychodach właściwie bez zmian względem Q2)
Na tę chwilę wszystko wygląda dobrze, ale to tylko przesłanki do optymizmu, a nie fakty,
Mam akcje i nie zamierzam sprzedawać i jestem wekszym optymista niz pół roku temu. teraz uważam, że są duże szanse na dywidendę za 2025 rok w granicach 12-14 zł, oraz na zysk netto w 2026 roku powyżej 100 mln zł. Pomimo wyraźnie słabszego dolara. A to daje nadzieję na wejście kursu w trend wzrostowy. Ale to wciąż tylko nadzieja, przesłanki, a nie fakty.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
TSGAMES -1,06% 93,50 2025-10-10 17:02:58
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.