Przetestowałęm giereczkę 1,5 h godziny nie zbyt długo ale pierwsze wnioski są. Grafika super, sterowanie niezłe, optymalizacja super jak na alphe w szczególności że mam słaby sprzęt. Gra grywalna ale pierońsko trudna, na pierwszym bosie zginąłem kilka razy.
Też ogrywam, ja z kolei na mocnym sprzęcie na najwyższych ustawieniach i również optymalizacja jest dobra. Grafika robi wrażenie, szczególnie plany dalekie, widok na góry niczym z RDR2. Grałem na padzie PS5 i gra się bardzo przyjemnie, walka i poruszanie na duży plus, rozgrywka wciągająca, dopamina na wysokim poziomie.Jest dość trudna, przynajmniej na początku podczas nauki. Ubicie mini-bosa czy bosa daje satysfakcje. Początek gry to liniowy poziom, także gra nie pokazuje się jeszcze od najlepszej strony, nie ma tu trzęsienia ziemi, natomiast jesteśmy sprawnie wprowadzani w mechaniki. Moja ocena wstępna 8/10. Wszystkie najważniejsze elementy są bardzo dobrze wykonane, ciężko się do czegoś mocno przyczepić. Gra z potencjałem 9/10
Ja potwierdzam, nie gram już tak dużo i od wieków nie mogę się zabrać za kupno nowego sprzętu. VM w wersji pre-alpha śmiga bez problemu na high z upscalingiem nawet na laptopie z Nvidią 1660 Ti Mobile. Lekki szok, ale z drugiej strony mieli czas na doszlifowanie początku gry, oby tak samo było z całą grą.