Cieszy bardzo, nie powiem, że nie :). Gratuluje tym co wytrzymali. Ważne, że idzie to na dużych wolumenach. Co dalej jak myślicie? Kusi mnie już troche żeby część akcji sprzedać, ale trzymam. Co do konsol to raczej wiemy czego sie spodziewać. Bedzie podobna sprzedaż jak na pc tylko już bez działki dla współwydawcy, więc miodzio. To już zaczyna być powoli w kursie na moje oko i raczej tu przed premierą nie bedzie powtórki z rozrywki i wyrzucania akcji. Pograłem troche po ostatniej łatce i mega poprawili wydajnosc. Gra chodzi płynnie na ultra detalach na wcale nie najmocniejszym sprzecie. Zaczynam sie zastanawiać co z multi. Jak multi by siadło to wtedy może być gamechanger totalny. W dywidende w 2026 nie wierze. Co do pizza slice nie mam pojęcia. Grał ktoś w to demo? Jest w tym potencjał?
Myślę że minimum to 12 tyle było przed premierą teraz jest zysk i znacznie lepsze perspektywy 15-19 to wycena na teraz. Do końca miesiąca osiągniemy tą cenę
Nie absolutnie nie sprzedaje. Napisałem tylko, że mnie kusi ale trzymam nie oddaje. Jak sie uda dojechać na dwucyfrowy kurs to wtedy dopiero sie poważnie zaczne zastanawiać.
Konsole 200 tys kopi w rok na czysto za kopie 60-80 zł w zależności od promocji , koszty portów ile ?1-2 ml zł max , wersja PC i pizza zapewnia koszty choć pizza po demie na 94% i z multi może zaskoczyć pozytywnie , wycena na dziś firmy niecałe 50 mln zł zyski roczne 12-16 mln zł , tu jest dalej mega tanio , tyle w temacie .
Myślę podobnie jak Ty, że multiplayer jest najwiekszą niewiadoma a zarazem szansą na wejście tej gry na zupełnie inny level. Śledzę komentarze discord itd i non stop są pytania o multi. Z początku nie rozumiałem jak mogli wydać grę wyścigową bez multi ale dobrze tu kiedys ktoś wytłumaczył dlaczego sie wstrzymali. Gra musi być skończona zoptymalizowana i wtedy multi może namieszać. W innym wypadku mógłby być niewypał. Studio wie co robi. Ja im ufam. Gra jest coraz lepsza. Ja trzymam akcje do wyników za 1h 2026 czyli jeszcze rok. Na dodatek to co inni uważają, za złe info czyli FH6 w Japoni według mnie nakręci im mega sprzedaż. Dobrze sie to składa czasowo bo xbox juz niedługo czyli bedzie jakiś rok przed FH 6 i to samo z PS5 odpowiednio później. Perspektywy są bardzo dobre aż żałuję, że więcej nie kupowałem jak było po 6 i poniżej.
Tu mamy grę kooperacyjna a nie kompetytywną. Nawet jak coś będzie lekko nawalać to prędzej darmowa reklama w postaci memów z bugów niż faktyczny problem. Inna bajka.
Ciekawi mnie jak rozwiążą balans ekonomii w multi ale tutaj ogólnie nie ma według mnie większego stresu jeżeli chodzi o technikalia (czytaj i tak jest to bardzo trudne jak to robienie multi ale nie jest to przenoszenie autorskiego modelu jazdy i punktacji jak w JDM tylko nomen omen dość prostego symulatora z podstawową fizyką - o wiele łatwiej pozyskać wiedzę jak to zrobić a jeżeli coś się kaszani to o wiele łatwiej wybaczyć tak długo jak nie blokuje to progresu/nie psuje zapisów).
Szybko rosło spaść musiało. Tak jak pisałem wcześniej spekuła tu rozdaje karty. Taki los takich spółeczek. Czekamy na Espi o dacie premiery na Xbox. Powinno być niedługo i wtedy dalej powinna ruszyć zabawa.