Do Pita, do wątku o nagonach, żeby nie zginęło. Jedni sprzedadzą, a inni kupią/dokupią. Zgadnij, kto straci, a kto zarobi.Ten co sprzedał ze stratą, czy ten co kupi/dokupi. Na giełdzie zarabiają cierpliwi. Na akcjach Xtb cierpliwi nie tracą. Jeśli to zrozumiesz, to zarobisz, jeśli nie, to stracisz jak większość na giełdzie. Pozdrawiam.
Pumeczka a pamiętasz nasza zabawę? Pamiętasz jak miało nie zejść poniżej 70? Wszystko kwestia czasu? A wynik naszej zabawy jest porazajacy w tym momencie.
Pit właśnie chodzi o ten moment jak piszesz dla ciebie on się tylko liczy a ja to stara gwardia która niejedno widziała,czytała i przeżyła,fakt spadku poniżej 70 się nie spodziewałam dlatego dokupuje od dzisiaj na dłuższy okres jak zawsze niezmiennie od 5 lat
Witaj Zdzichu, stara gwardia. Tak jak piszesz, cierpliwi zostaną wynagrodzeni. Ze średnia 20,35 zł przyglądam się tej komedii ale bujało w przeszłości i to co się aktualnie wyprawia w ogóle nie robi na mnie wrażenia. Pozdro dla starej ekipy
To już dawno nie jest komedia, zwłaszcza dla tych naiwnych których tutaj ubrano powyżej 90 waszymi wpisami. Mają już prawie 25% strat. Inni teraz tną straty, albo realizują resztki zysków które im zostały. Tacy jak Ty jeśli naprawdę mają średnią 20+ też mają coraz cieplej w gaciach jak widzą topniejący portfel i próbują to wypierać. Jeśli pęknie 65 zrobi się tutaj naprawdę gorąco, czego nikomu nie życzę
Inni czyli kto ?
Nie wiem tego na pewno, ale ja widze tu dzialanie szorta - wczoraj to nawet amerykanski czas sie zgadza.
Poza tym bie trzeba byc Buffetem, zeby aobie policzyc, jaka jest stopa dywidendy przy tej cenie.
Dodam, ze ci, ktorzy kupili po 90 tez wzieli dywidende, wiec ich “strata” jest mniejsza. Cudzyslow jest celowy - nie ma straty, jak sie nie sprzedalo. Trolu
Pojawił się dzban, komentator. Miło, bo wczoraj poszukiwany byłeś. Odpalaj pozostałe swoje nicki, bardziej wiarygodny będziesz i jedziesz. Dzień jak codzień, od czasów XTB nie przejdzie 22,70
Kolejny wyznawca esktebe z koronnym jednym argumentem 22,70 który przebije każdemu. Według wyznawców każdy to kto odmienne od nich zdanie jest tym kto krzyczał ze nie przejdzie 22,70. Zenada.
Nie wiem, ile będzie zysku, ale raczej więcej niż przewidywał konsensus (600 mln).
Niech będzie nawet "tylko" 700, to przy 75% wypłaty to jest 4,5 na akcję (przy cenie 70 zł to 6,4%), a przy 100% wypłaty to 8,5% stopy dywidendy. Mało ? A co jeśli to będzie jednak 800 mln (nie jest to niemożliwe) ? Odpowiem - odpowiednio 14% więcej
Poza tym pisanie o kosztach marketingowych negatywnie to kompletna bzdura dla leszczy bez pojęcia - marketing to inwestycja. W przypadku XTB długoterminowa. Liczba klientów rośnie lawinowo - może nie wszyscy są super dochodowi w tym momencie, ale nie wątpię, że XTB wie, co robi i ze skeszuje odpowiednio. Ja sam, nowe inwestycje mam tylko w XTB, bo skusiły mnie akcje bez prowizji, ale już kupiłem np. jakieś ETFy z przewalutowaniem. I tak to właśnie działa. Lepiej zarabiać po złotówce na każdym Hindusie niż 100 zł na każdym mieszkańcu Monte Carlo.
Zdzisław ma absolutną rację - cierpliwość ! Co z tego, że teraz cena spada ? Jest jakieś uzasadnienie fundamentalne ? Wyjaśnij Piciu - znasz się na wszystkim przecież