KDPW: Przyjęcie pw spółki PRZETWÓRSTWO TWORZYW SZTUCZNYCH PLAST-BOX SA
KDPW S.A. informuje, iż Zarząd Krajowego Depozytu postanowił przyjąć 222.680 akcji zwykłych na okaziciela serii B spółki PRZETWÓRSTWO TWORZYW SZTUCZNYCH PLAST-BOX S.A. o wartości nominalnej 5,00 zł każda, oraz oznaczyć je kodem PLPSTBX00016.
Wg mnie jest to finał przekształcenia akcji na okaziciela na akcje zwykłe nieuprzywilejowane co do głosu ale z możliwością ich zbycia na GPW. Jakiś czas temu na walnym podjęto taką uchwałę,są to akcje prezesa/prezesów.
najprawdopodobniej tak
wiec tym samym
"starzy" akcjonariusze beda mieli mniejsza liczbe glosow ??
automatycznie pozycja "nowych" akcjonariuszy sie umocni ??
Jedyne co wiem to to, że albo pójdzie w górę, albo w dół, albo pozostanie na poziomie 30 :)
Akcji nie sprzedałem, więc można przypuszczać, ze podświadomie oczekuję dalszych wzrostów :)
Uchwała Nr 451/2009
Zarządu Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie S.A.
z dnia 25 września 2009 r.
w sprawie dopuszczenia i wprowadzenia do obrotu giełdowego na
Głównym Rynku GPW akcji zwykłych na okaziciela serii B
spółki PRZETWÓRSTWO TWORZYW SZTUCZNYCH "PLAST-BOX" S.A.
§ 1
Zarząd Giełdy stwierdza, że zgodnie z § 19 ust. 1 i 2 Regulaminu Giełdy do obrotu
giełdowego na rynku podstawowym dopuszczonych jest 222.680 (dwieście dwadzieścia dwa
tysiące sześćset osiemdziesiąt) akcji zwykłych na okaziciela serii B spółki PRZETWÓRSTWO
TWORZYW SZTUCZNYCH "PLAST-BOX" S.A., o wartości nominalnej 5 zł (pięć złotych) każda.
§ 2
Na podstawie § 38 ust. 1 i 3 Regulaminu Giełdy, Zarząd Giełdy postanawia wprowadzić z
dniem 30 września 2009 r. w trybie zwykłym do obrotu giełdowego na rynku podstawowym akcje
spółki PRZETWÓRSTWO TWORZYW SZTUCZNYCH "PLAST-BOX" S.A., o których mowa w § 1, pod
warunkiem dokonania przez Krajowy Depozyt Papierów Wartościowych S.A. w dniu 30 września
2009 r. rejestracji tych akcji i oznaczenia ich kodem "PLPSTBX00016".
§ 3
Uchwała wchodzi w życie z dniem podjęcia.
przeczytalem art. na http://eplastics.pl/egazeta/pr/#/20
no ciekawy, w zasadzie reklama Plastka
ale nic nowego tam nie ma - wszystko zostalo juz powiedziane
i cyferki w tabelkach - jednostkowy zysk netto:
2003___-2290;
2004___+745;
2005___+1812;
2006___-186;
2007___+2720;
2008___+654;
2009_1półrocze___+3950;
czyli jest bardzo dobrze, ladnie to wyglada, w porównaniu do poprzedniego roku to jest lepiej 12-krotnie, a w porównaniu do najlepszego 2007 roku jest lepiej 3-krotnie;
nie biore pod uwage oswiadczen o rekordowej sprzedazy w lipcu i sierpniu ...
i kolejny art: http://eplastics.pl/egazeta/pr/#/24; wywiad z G.Pawlakiem;
jest problem z powiekszeniem, ale mysle ze glowne przeslanie art to:
"sadze ze Gerega jest juz zaangazowany kapitalowo w Plast-Box. To oczywiscie jedynie moje przypuszczenia ..." i dalej reklama Geregi, ze ma bardzo duze mozliwosci i ze ma bardzo duzo siana ... itd itp
np i moze jeszcze to ze przekroczyli juz prognozy na ten rok, co tez jest bardzo pozytywna informacja ...
Ciekawe, kto odbierze te 228 tyś. akcji... Podejrzewam, że Panowie Prezesi będą chcieli sprzedać te akcje, aby uzyskać pieniądze na NE. Od 30 września będą to mogli zrobić za pośrednictwem GPW....