• w jutrzejszym Parkiecie Autor: ~Misiozmalopolski [83.4.97.*]
    Kilka artykułów o KGHM. Pozytywnych !!!

Kupujcie Parkiet i czytajcie. Np w e kiosk.

Kghm wg Parkietu Bykiem nadchodzącego tygodnia.

Mam apel do Młodych Inwestorów. Czytajcie materiały merytoryczne ! Nie dajcie się wyleszczyć z akcji !
  • Re: w jutrzejszym Parkiecie Autor: ~Julocezar [94.254.156.*]
    Czytalem . Bardzo dobre prognozy dla cen miedzi. No i duzy artykul o obnizeniu podatku dla kghm o pkn. Wszedzie nawet w innych portalach pelno pozytywów o kgh
  • Re: w jutrzejszym Parkiecie Autor: ~omg [46.205.195.*]
    Obniżenie podatku w chwili kiedy skarb Państwa leci na niesamowitym debecie?
  • Re: w jutrzejszym Parkiecie Autor: ~Gruby_Leszcz [62.148.94.*]
    Choć jestem tylko Leszczem zalecam jednak ostrożność ...
    Tam, gdzie masa pozytywnych artykułów opisujących jak to nie jest i nie będzie pięknie, może sugerować, że za chwilę będzie korekta - Gruby musi mieć komu opchnąć akcje i szuka chętnych na swoje akcje.

W średnim terminie zgadzam się jest pozytywnie ale w krótkim jesteśmy po sporych wzrostach i korekta była by czymś naturalnym i pozytywnym dla dalszych wzrostów.
  • Re: w jutrzejszym Parkiecie Autor: ~Karol_I_the_King [78.30.108.*]
    Dnia 2025-10-06 o godz. 07:04 ~Gruby_Leszcz napisał(a):
    > Choć jestem tylko Leszczem zalecam jednak ostrożność ...
    > Tam, gdzie masa pozytywnych artykułów opisujących jak to nie jest i nie będzie pięknie, może sugerować, że za chwilę będzie korekta - Gruby musi mieć komu opchnąć akcje i szuka chętnych na swoje akcje.
    >
    > W średnim terminie zgadzam się jest pozytywnie ale w krótkim jesteśmy po sporych wzrostach i korekta była by czymś naturalnym i pozytywnym dla dalszych wzrostów.

I euforia zawsze poprzedza kryzys i spadek. Ja czekam na spadki trochę dłużej, niż wsześniej zakładałem. Na razie korzystam tylko z silnych wahań kursu i nie inwestuję dużych środków. Na giełdzie często dochodzi do dużych odchyleń kursu od normy wyznaczonej przez fundamenty. Dodatkowo mamy, spowodowany zdarzeniami losowymi, wzrost cen miedzi, który też napędza euforię. Nie twierdzę, że KGHM jest skazany na bankructwo, tak jak inne spółki na których występowała nieuzasadniona euforia, jak chociażby Ursus, czy dawny Petrolinwest. Ale ja czekam na wahnięcie w drugą stronę. Może kiedyś się doczekam.
[x]
KGHM -1,42% 191,00 2025-10-24 17:04:20
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.