• Mało nas,mało nas... Autor: ~Zwyklyleszcz-krytyk [37.31.54.*]
    Do robienia chleba...jak mówią słowa piosenki...
    Z ciekawością czytam wątek i zauważam,że ze starej brygady z lat 2018/22 w akcjonariacie zostało już bardzo niewielu.Zapewne część jest,tylko nie zabiera już głosu...
    Czasem też wspominam zaciekły dyskusje i boje które tutaj prowadziłem z niektórymi, jeszcze na poziomach 25 -30 zł i te setki wpisów, które w złym świetle przedstawiały inwestycje w Synektik,te argumenty ,że tu nie ma szans na wzrosty, bo to spółka pana Książka,tu tylko BAH ,kardiościema,to tylko dystrybutor itp,itd... czasem się zastanawiam co dzisiaj z perspektywy czasu myślę sobie te osoby które tak pisały - Klocek,Moimzdaniem,Hihi,Tom,Robert,Ja-Adam-ostatnio Fakt i wielu innych.
    Jeden wniosek się nasuwa na przyszłość,należy zawsze bronić swojego zdania i nie sugerować się nawet największymi jak oni sami się określają znawcami spółki,bo sprzedając większość swojego pakietu po 70 zł sami sobie wystawili laurkę w swojej nieomylności...
    Osobiście nie uważam się za znawcę,ale w tym w przypadku moja strategia się sprawdziła i myślę że nadal się będzie sprawdzać. Część inwestorów patrząc z perspektywy wzrostu kursu może uważać ,że spółka już za dużo urosła i nie daje dużego pola do wzrostu... Kierując się tylko tą sugestią można tak pomyśleć, ale ja sądzę że przed półką jeszcze kolejne duże wzrosty bo patrząc na perspektywy i biznes plan na kolejne lata myślę że nie powiedzieli ostatniego słowa a poziomy kursu mogą jeszcze bardzo zaskoczyć wielu,nawet takich optymistów jak mnie. Nikogo oczywiście nie namawiam do zakupów. Dodam tylko jeszcze ,że kiedyś bardzo mocno wyśmiewane i wyszydzane były wpisy o poziomach 100zł, nie tak dawno podobne szydery były gdy wspominaliśmy o poziomach 500 zł...a dziś to już "tylko" 100% od obecnego poziomu.Tym którzy wytrwali do dziś należą się słowa uznania,macie po prostu jaja.
  • Re: Mało nas,mało nas... Autor: ~ja24 [31.42.10.*]
    @Zwyklyleszcz-krytyk
    Brawo Ty:)
    Niestety, mnie nie wystarczyło cierpliwości i determinacji aby od kilkunastu złotych za 1 akcję być wiernym akcjonariuszem SNT do teraz, gdyż kurs w owym czasie zachowywał się irracjonalnie. Po kilku m-cach posiadania akcji, nastąpiła sprzedaż, czego dziś żałuję:(
    Obecnie jestem w akcjonariacie z niewielkim pakietem wobec tego, co wcześniej, ale należy się cieszyć z tego, że za moment będę 100% na + przy ponad rocznej inwestycji w SNT.
    Dla mnie to sporo i myślę, że inwestycja w te akcje może przynieść jeszcze więcej zysku w średnio/długoterminowym okresie, tylko niepokoi mnie ta zła/niepokojąca geopolityczna atmosfera:(
  • Re: Mało nas,mało nas... Autor: ~Zwyklyleszcz-krytyk [37.31.52.*]
    Geopolityczna atmosfera niestety może mieć wpływ na kurs,nie wspomniałem o takim ryzyku,ale takie jest i trzeba sobie zdawać z tego sprawę.Z drugiej strony gdyby doszło do jakieś wojny to tylko zwiększyłoby to wielokrotnie ilość operacji i popyt na roboty.
  • Re: Mało nas,mało nas... Autor: ~Hint [91.236.137.*]
    A Książek właśnie kupił Medicalgorithmics
  • Re: Mało nas,mało nas... Autor: ~Zwyklyleszcz-krytyk [37.31.52.*]
    Ale to się zmienia, kiedyś Książek miał tu być największym obciążeniem,dziś być może co niektórzy co niego pluli naśladują jego ruchy.
  • Re: Mało nas,mało nas... Autor: ~JAnuary [195.54.188.*]
    Ja cały czas jestem akcjonariuszem, ale nie siedzę za bardzo na forum. Nie chce mi się tracić czasu. Oglądam tylko spotkania inwestycyjne i śledzę ESPI, żeby wiedzieć co się dzieje.
    Co do P. Książka, to nie zawsze mu wychodziło. BAH-a położył.
    Czemu wyszedł częściowo - trudno powiedzieć. Wydaje mi się, że przesądził podział spółki. Mógł się też trzymać ustalonego wcześniej planu. No i duży gracz musi myśleć trochę do przodu niż mały, bo w grę wchodzą duże sumy.
  • Re: Mało nas,mało nas... Autor: ~Fazi [188.33.28.*]
    Ja jestem od 2018 roku. Z tamtego okresu zostali tu jeszcze Zwykłyleszcz, Marki, Kafar, January, ksiądzrobak, mc2, Jerry (który wg mnie jest insiderem) i jeszcze paru innych gości z mocnymi głowami i ja ja mi :)
  • Re: Mało nas,mało nas... Autor: ~Zwyklyleszcz-krytyk [37.31.54.*]
    I żeby nie było,to nie jest konkurs kto najdłużej jest czy będzie w spółce tylko raczej kto wyciągnie maxy z tej inwestycji,bo o to się głównie rozchodzi.
  • Re: Mało nas,mało nas... Autor: ~pl [188.33.24.*]
    Ja jestem od 2020 ze sporym pakietem. Nie jestem jakoś specjalnie aktywny na forum. Myślę, że takich osób może być bardzo wiele.
  • Re: Mało nas,mało nas... Autor: ~ksiadzrobak [37.47.208.*]
    Aż mnie na wspomnienia wzięło, jak w swoich modelach zakładałem jednego robota kwartalnie oraz cenę po partneringu trzycyfrowa:)))

Pozdrowienia dla wyznawców
  • Re: Mało nas,mało nas... Autor: ~Cys [37.31.140.*]
    “Nie chce spadać, będzie rosnąć”
  • Re: Mało nas,mało nas... Autor: zenekzakcentu [88.156.214.*]
    Jestem od 27zł dobierałem w miarę możliwości też po 174zł i 200zł będę trzymał na longa 2-3lata bo są bardzo ciekawe perspektywy, planuję również przeskoczyć tutaj z innego waloru pod koniec roku lub w I kw.

Pozdrawiam longerów cierpliwość wynagradza
  • Re: Mało nas,mało nas... Autor: ~Mikus [84.72.235.*]
    Ja jestem od 2018, ale pierwszych parę lat jedynie przeglądałem czasem forum. Trafiłem tu przez przypadek przez aferę Getbacku, sprawdziłem wtedy które firmy były przecenione i handel Robotami wydał mi się przyszłościowy, parę akcji udało mi się wtedy kupić w okolicach 9zł, ale oczywiście za mało :D
[x]
SYNEKTIK 0,00% 270,20 2025-12-12 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.