Dnia 2025-10-03 o godz. 17:51 ~LlorT napisał(a): > Na razie wyglada to na lapanie spadajacych nozy. > > Do wyprzedania jeszcze troche brakuje.
Niestety nieprawda, wyprzedanie mamy na wielu oscylatorach ale mimo to sypacz się nie wyprzedał.. Dzisiejsza sesja zdaje się jednak wskazywać na nieco większe zainteresowanie kupnem na poziomie w okolicach 58.
Ja wytrzymałem i będę grubo kupowal przy 56, w takich sytuacjach musi dojść na totalne dno, jak polsat za 9 zł z przodu, to była gratka :) tutaj pewnie odpowiednikiem byłoby 35-45 zł, więc do tego brakuje jeszcze, ale ogólnie fajnie kupować 5 z przodu..jak fajnie spadnie w poniedziałek to może dobrze już dobrać, ale chyba nie dam rady już uśrednić na 5 z przodu...
Wiec chyba nadal nozyczki, dna ani wiekszego oporu nadal nie widac. Dystrybucja widoczna golym okiem. Ciekawe czy jakis szort tutaj sie nie zainstalowal. Ma ktos dane z ortex ?
Dnia 2025-10-07 o godz. 10:18 ~LlorT napisał(a): > Wiec chyba nadal nozyczki, dna ani wiekszego oporu nadal nie widac. Dystrybucja widoczna golym okiem. Ciekawe czy jakis szort tutaj sie nie zainstalowal. Ma ktos dane z ortex ?
Totalna tragedia, wczoraj upłynniłem część i dzisiaj na open resztę. Nie mam już pojęcia co tu się wyprawia;) Masz rację, dystrybucja pełną gębą!
Ok. Zwal jak zwał. Ktos wali akcjami w rynek po coraz nizszej cenie.
Ten zjazd to pod niespodziewane dodatkowe koszty akwizycji pokazane w Q2. Czy ktos cos gdzies widzial odnosnie projekcji na Q3 ? Jakies kolejne trupy z szafy ? Bo cena wydaje sie byc juz atrakcyjna na longa ale jak to mowia nigdy nie jest tak tanio zeby nie moglo byc jeszcze taniej...
Jak w Q3 cos jeszcze dorzuca extra w kosztach to 4 z przodu bedzie...
Ja tez troche wzialem ale zastanawiam sie gdzie jest dno. Nie moge sie doszukac zadnych informacji odnosnie konsensusu na q3 - czy beda dodatkowe koszty czy tez to juz wszystko. Czy ktos widzial jakies informacje ?
Ja dobrałem dzisiaj po 58, 57,9 i 57,50. Dla mnie papier mocny fundamentalnie (EBITDA powyżej konsensusu) , dywidendowy, ekstremalnie wyprzedany RSI (D1) =20.
Widziałeś wyprzedzanie na wskaźnikach, pisałeś że wszedłeś za jakąś część - ja w takiej sytuacji uśredniam. Jak dla mnie ktoś tu rozgrywa Wyckoffa. Być może dzisiaj było napięcie sprężyny.
Wyglada troche jak kolejne pepco. Z tym ze na pepco fundusze sypiace latwo sie nie poddaly i zanim na trwale weszlo we wzrosty bylo sporo turbulencji. Wyprzedanie owszem jest, pytanie czy za tydzien-dwa nie bedzie jednak zejscia stopien nizej..
Dnia 2025-10-07 o godz. 13:53 ~fatman napisał(a): > Widziałeś wyprzedzanie na wskaźnikach, pisałeś że wszedłeś za jakąś część - ja w takiej sytuacji uśredniam. Jak dla mnie ktoś tu rozgrywa Wyckoffa. Być może dzisiaj było napięcie sprężyny.
Ciekawe czy jutro zostanie potwierdzona poranna gwiazda doji. Swego czasu na wspomnianym wyżej Pepco rozpoczęła mocne odbicie. Pozdrawiam. Zysków życzę.
Nie wiem czy wczoraj nie wypruł się do końca. Nawet nie biorąc pod uwagę przerzutki ~50 k papiera to i tak obrót był spory, a spadek niewielki. Wczoraj jeszcze dobierałem po 57,40, 57,30 a nawet 57,10.