• PYTANIE Autor: ~Marynarz [37.209.148.*]
    Długo w takiej próżni może się ten stan obecny utrzymywać bez jakiejkolwiek reakcji kogokolwiek?
  • Re: PYTANIE Autor: ~Ciekawski [83.11.223.*]
    Podobno latami może być zawiecha. Kary nie pomogą. Mam pomysł zadzwoń do sąsiadów firmy i zapytaj czy nadal coś się tam dzieje.
    502-187-352 firma waciński i Krispoul 602-195-508 . To są firmy w Gdańsku. Może coś będą wiedzieli.
    Co ci szkodzi .
  • Re: PYTANIE Autor: ~Ciekawski [83.11.109.*]
    0000622702
    Nazwa
    ROBS GROUP INVESTMENT SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ W LIKWIDACJI
    Miejscowość
    GNIEW
    Typ rejestru
    Rejestr Przedsiębiorców
    OPP
    Nie
    Wpisy dot. postępowania upadłościowego
    Nie
    Numer KRS
    0000918259
    Nazwa
    ROBS GROUP LOGISTIC SPÓŁKA
  • Re: PYTANIE Autor: ~Marynarz [188.33.18.*]
    Ale to nie jest spolka akcyjna, tylko jakaś spolka z.o.o. O co chodzi ?
  • Re: PYTANIE Autor: ~Ciekawski [83.11.109.*]
    https://rejestr.io/krs/622702/robs-group-investment
  • Re: PYTANIE Autor: ~Marynarz [188.33.18.*]
    Rozumiem, ale to nie jest spolka akcyjna o której tu rozmawiamy, tylko jakas spolka z ograniczoną odpowiedzialnością i to ona jest w likwidacji
  • Re: PYTANIE Autor: ~Polityczny [95.175.7.*]
    Moim skromnym zdaniem likwidacja spółki akcyjnej to kwestia czasu - wygląda że prezio zwija biznesy
    Może notariusz jeszcze nie wysłał wymaganych dokumentów
    To byłby wreszcie koniec tej smutnej historii
    Najbliższe dni mogą być bardzo ciekawe
  • Re: PYTANIE Autor: ~fatman [37.248.170.*]
    Na razie tylko ten o którym pisze @Ciekawski. Prezes ma kilka biznesów. Fajnie to widać tutaj: https://aleo.com/pl/firma/motohurt-spolka-z-ograniczona-odpowiedzialnoscia
  • Re: PYTANIE Autor: ~oli [91.150.217.*]
    Co miał cwaniak wyciągnąć z tego biznesu to już wyciągnął.W 2022 wypłacił 2,8 mln dywidendy,w 2023 pozyskał z emisji 3 mln.Perspektywiczny biznes,nowe kontrakty w Skandynawii,regularne dywidendy itd...Tutaj od początku moim zdaniem była idea by się z tej giełdy jakoś wymiksować i zostawić naiwnych dawców kapitału z niczym.
  • Re: PYTANIE Autor: ~fatman [37.248.175.*]
    Zwija też ten motohurt. Do tego co napisał @Oli powyżej, Prezes pobierał spore wynagrodzenia przed debiutem na NC, ponad 3 Mzł rocznie.
  • Re: PYTANIE Autor: ~Polityczny [194.0.251.*]
    Sami doskonale widzicie w którą stronę to idzie
    Nie chce pisać "a nie mówiłem"
    Ale napiszę - a nie mówiłem że prezio cwaniak zamyka biznesy --- zostaliście z nic nie wartymi akcjami
    No ale cóż - NC to jedna wielka szulernia
  • Re: PYTANIE Autor: ~kielczanin [31.11.211.*]
    Może coś jeszcze da się z tego zrobić, już bez prezesa?
  • Re: PYTANIE Autor: ~Marynarz [188.33.40.*]
    Musieliby dokonać jakiejś restrukturyzacji
  • Re: PYTANIE Autor: zeglarz [91.150.192.*]
    A kto komu broni zamykać pomniejsze biznesy dla ratowania wiodącego biznesu jakim niewątpliwie jest zagraniczna działalność ROBS GROUP S.A. ??

J.Wojciechowski prezes byłej spółki INNOGENE (HYENERGY obecnie) posiadał 5 spółek w grupie, z czego 3 w ogóle nie prowadziły żadnej działalności ... takich prezesów prowadzących poboczne biznesiki jest wielu i o niczym to nie świadczy ...
  • Re: PYTANIE Autor: ~fatman [37.248.172.*]
    Nikt mu nie broni. Zastanawiam się czy dojdzie do jakiejś emisji ratunkowej, spółka ma emisję chyba nawet w statucie (wiem, że wcześniejszą próba emisji skończyła się fiaskiem). Spółka może być łakomy kąskiem dla kogoś z branży. Ktoś kilka wątków wcześniej pisał żeby nie było jak na Pure, tam był już wniosek o upadłość ( wycofany) , tu jeszcze nie...
  • Re: PYTANIE Autor: ~ds [91.230.99.*]
    Żeby było co ratować musi być wniosek o układ/restrukturyzację... chociaż nie będzie łatwo dogadać się z bankami i lesingodawcami a to zapewne są najwięksi wierzyciele.

• Re: PYTANIE Autor: ~fatman [37.248.221.*]
    Dzięki za Twoje merytoryczne wpisy. Wydaje mi się, że dla banków i firm leasingowych bardziej opłacalne byłoby ratowanie perspektywicznej firmy. Co miałby zrobić bank z halą produkcyjną albo firma leasingowa z ładowarką albo prasą krawędziową. Bank może popchnie halę, firma leasingowa może znaleźć nowych leasingodbiorców ale w obu przypadkach byłaby to raczej strata/zamrożone pieniądze. Nie za bardzo wiem jak zabezpiecza się firma leasingowa leasingując mało chodliwy towar. Widziałem samochody windykowane z leasingu. Dla leasingodawcy to była wtopa.
  • Re: PYTANIE Autor: ~Baca [217.96.177.*]
    A przez co zawiesili ??? ,,,, przez raport a nie przez bankructwo czy inne jakieś tam sprawy .....
[x]
ROBSGROUP 2,46% 0,23 2025-08-18 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.