Podobno latami może być zawiecha. Kary nie pomogą. Mam pomysł zadzwoń do sąsiadów firmy i zapytaj czy nadal coś się tam dzieje.
502-187-352 firma waciński i Krispoul 602-195-508 . To są firmy w Gdańsku. Może coś będą wiedzieli.
Co ci szkodzi .
0000622702
Nazwa
ROBS GROUP INVESTMENT SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ W LIKWIDACJI
Miejscowość
GNIEW
Typ rejestru
Rejestr Przedsiębiorców
OPP
Nie
Wpisy dot. postępowania upadłościowego
Nie
Numer KRS
0000918259
Nazwa
ROBS GROUP LOGISTIC SPÓŁKA
Moim skromnym zdaniem likwidacja spółki akcyjnej to kwestia czasu - wygląda że prezio zwija biznesy
Może notariusz jeszcze nie wysłał wymaganych dokumentów
To byłby wreszcie koniec tej smutnej historii
Najbliższe dni mogą być bardzo ciekawe
Na razie tylko ten o którym pisze @Ciekawski. Prezes ma kilka biznesów. Fajnie to widać tutaj: https://aleo.com/pl/firma/motohurt-spolka-z-ograniczona-odpowiedzialnoscia
Co miał cwaniak wyciągnąć z tego biznesu to już wyciągnął.W 2022 wypłacił 2,8 mln dywidendy,w 2023 pozyskał z emisji 3 mln.Perspektywiczny biznes,nowe kontrakty w Skandynawii,regularne dywidendy itd...Tutaj od początku moim zdaniem była idea by się z tej giełdy jakoś wymiksować i zostawić naiwnych dawców kapitału z niczym.
Sami doskonale widzicie w którą stronę to idzie Nie chce pisać "a nie mówiłem" Ale napiszę - a nie mówiłem że prezio cwaniak zamyka biznesy --- zostaliście z nic nie wartymi akcjami No ale cóż - NC to jedna wielka szulernia
A kto komu broni zamykać pomniejsze biznesy dla ratowania wiodącego biznesu jakim niewątpliwie jest zagraniczna działalność ROBS GROUP S.A. ??
J.Wojciechowski prezes byłej spółki INNOGENE (HYENERGY obecnie) posiadał 5 spółek w grupie, z czego 3 w ogóle nie prowadziły żadnej działalności ... takich prezesów prowadzących poboczne biznesiki jest wielu i o niczym to nie świadczy ...
Nikt mu nie broni. Zastanawiam się czy dojdzie do jakiejś emisji ratunkowej, spółka ma emisję chyba nawet w statucie (wiem, że wcześniejszą próba emisji skończyła się fiaskiem). Spółka może być łakomy kąskiem dla kogoś z branży. Ktoś kilka wątków wcześniej pisał żeby nie było jak na Pure, tam był już wniosek o upadłość ( wycofany) , tu jeszcze nie...
Żeby było co ratować musi być wniosek o układ/restrukturyzację... chociaż nie będzie łatwo dogadać się z bankami i lesingodawcami a to zapewne są najwięksi wierzyciele.
Dzięki za Twoje merytoryczne wpisy. Wydaje mi się, że dla banków i firm leasingowych bardziej opłacalne byłoby ratowanie perspektywicznej firmy. Co miałby zrobić bank z halą produkcyjną albo firma leasingowa z ładowarką albo prasą krawędziową. Bank może popchnie halę, firma leasingowa może znaleźć nowych leasingodbiorców ale w obu przypadkach byłaby to raczej strata/zamrożone pieniądze. Nie za bardzo wiem jak zabezpiecza się firma leasingowa leasingując mało chodliwy towar. Widziałem samochody windykowane z leasingu. Dla leasingodawcy to była wtopa.