• swietna firm Autor: ~wojtek [217.119.66.*]
    przychód 6,2 mln, strata netto 4,7 mln. Brawo. Realizują program z dziesiątkami umów z niewielką sprzedażą. To dopiero sukces w stylu tej firmy.
    Ciekawe z czego płacą pracownikom.
    Pozdrawiam optymistów, lub lepiej troli.

wiem wiem budują fabrykę, laboratoria nowe wynalazki itd itp. I tak czasami myślę, że na ciągłym budowaniu z cudzych pieniędzy nawet bez zakończenia "zamiarów oczywiście szlachetnych" też zarobić można. Króliczek jeszcze z przodu. Moze jeszcze jedna emisja a potem ..........................
  • Re: swietna firm Autor: ~Obiektywny [31.0.89.*]
    To im wychodzi najlepiej. Robienie akcjonariuszy w konia. Nawet nie mają honoru przeprosić akcjonariuszy. Uruchomienie fabryk będą odwlekać w nieskończoność. Zawsze coś będzie stało na przeszkodzie, a to deszcz, słońce wiatr.
  • Re: swietna firm Autor: ~ktos [5.173.22.*]
    Aż nie widać sensu funkcjonowania tej firemki. Kontrahenci odwracają się (może dostają zamówienia tak samo jak "mamy lek i mamy molekułę", czego dowodem może być niezapłacona faktura na 9 mln, której termin zapłaty zarząd zgodził się wydłużyć o 365 dni - wygląda, jakby to było celowe zagrania SVE na darmowy kredyt - może sądzili, że wystawią komuś fakturę, nie wyślą zamówienia i kasa będzie), przychody maleją., upadłość wydaje się być nieunikniona.

A najlepsze są bajki w stylu pozwolenia URPL na większą produkcję, skoro nie mogą sprzedać tej na obecnym poziomie. Tak, wiem, ten komunikat miał spowodować ruch na akcjach. Prezes nadal nie przyjmuje do wiadomości, że nikt nie chce tych jego stale drukowanych akcyjek.

Nadzieja w kolejnych pozwach.
  • Re: swietna firm Autor: ~RED [95.160.145.*]
    To ten "inwestor" od "pożyczamy", ",oddajemy"
    Oj tam, oj tam, cóż szkodzi "planować ", "zamierzać ", itd.
  • Re: swietna firm Autor: ~ktos [5.173.22.*]
    Tak, oni ciągle "mają nadzieję", "przewidują", "przygotowują się", "planują", "mają cel". A faktycznie mają tylko drukowane akcje. Na szczęście koniec tej firemki wydaje się być bliski. Z poprzedniej emisji akcji kasa jest zablokowana, nowej nie zrobią, kredytu nie dostaną, przychodów brak. Dociągną do końca roku czy upadną wcześniej?
  • Re: swietna firm Autor: ~Wojtek [217.119.66.*]
    Wszystko zgodnie z przewidywaniami. Tu jest granda. Pisałem, że 4,15 w kilka dni będzie. Ten scenariusz się spełnił. Co dalej ? Popatrzcie w historyczne wydarzenia w tej firmie. Odpowiedź jest jasna..
    Kasa wydana, projekty nie skończone, tu nic dobrego nie będzie.
    Jest pozew w sądzie. Będzie trwał długo. Taki klimat. A to oznacza, że kolejnych emisji może nie być. Przychodów brak. koniec może być przykry.
    Tym pozwem ktoś ich ładnie podszedł...
  • Re: swietna firm Autor: ~ktos [83.4.167.*]
    Dlatego trzeba złożyć kolejne.
  • Re: swietna firm Autor: ~ktos [83.4.167.*]
    Szach mat.
[x]
SNTVERSE -2,15% 4,10 2025-10-27 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać