do tego ceny węgla na świecie spadają, w przeciwieństwie do tego co wypisują tu niektórzy kolejna sprawa to JSW które ma gigantyczna stratę i ciągnie za sobą kurs Bogdanki wydobycie z ostatniego raportu też kiepskie
Tak sa zyski, albo było co pokarze raport za 3 kwartał i roczny, 2026r nie zapowiada się kolorowy Giełda dyskontuje przyszłość i jak widać po kursie i rekomendacji z której as tak bardzo się naśmiewa kurs zmierza do 15zł Tak samo as naśmiewał się z rekomendacji na 25 zł i co doczekał się. A jak widać na forum nie brakuje frustratów co kupują akcje bo podobno tanio , przypominam że co tydzień jest taniej. Ale to wasza kasa róbcie co chcecie.
Kopiecie kurs od m-cy i sukcesy są mizerne ? Odbierzcie od słupów co nazbieraliście do tej pory , sprzedajcie i odkupicie sobie po 16 złotych w przyszłym roku ,albo w następnym
Dnia 2025-10-03 o godz. 09:08 ~as napisał(a): > Kopiecie kurs od m-cy i sukcesy są mizerne ? Odbierzcie od słupów co nazbieraliście do tej pory , sprzedajcie i odkupicie sobie po 16 złotych w przyszłym roku ,albo w następnym
Ale jacy Wy ? Możesz w końcu sprecyzować. Ja rozumiem twoja stratę i flustracjację od miesięcy od lat, ja Cie nie zmuszałem do kupna akcji po 53 zł. Człowieku tu każdy kto cokolwiek napisze jest z jakiegoś biura, idź się lecz.
Pisałeś Darku że nigdy tu nie wrócisz bo gdzie indziej zarabiasz po 30% w sesję .Dlaczego wróciłeś ? Czujesz tutaj więcej niż gdzie indziej ? Instynkt zadziałał, czy rozczarowanie po rekomendacji ?
patrząc na powody to tylko cena węgla jest tutaj obiektywnym argumentem .JSW ciągnie Bogdankę ale tylko wtedy gdy spada , gdy ostro rośnie Bogdanka jakoś nie podąża za kursem .Rekomendacja jest zawsze subiektywną oceną więc bez znaczenia .Ogólnie to dziwna spółka która nie reaguje na dobre infa , w której jakby od 2 lat nikt nie chciał zarobić .Żadnej znaczącej podbitki pomimo że w międzyczasie były rekordowe zyski . Takie zachowanie , ten długotrawały marazm nie jest do końca normalny więc coś może być na rzeczy .Ja czekam spokojnie na rostrzygnięcie.
Dnia 2025-10-03 o godz. 10:02 ~obrona napisał(a): > patrząc na powody to tylko cena węgla jest tutaj obiektywnym argumentem .JSW ciągnie Bogdankę ale tylko wtedy gdy spada , gdy ostro rośnie Bogdanka jakoś nie podąża za kursem .Rekomendacja jest zawsze subiektywną oceną więc bez znaczenia .Ogólnie to dziwna spółka która nie reaguje na dobre infa , w której jakby od 2 lat nikt nie chciał zarobić .Żadnej znaczącej podbitki pomimo że w międzyczasie były rekordowe zyski . Takie zachowanie , ten długotrawały marazm nie jest do końca normalny więc coś może być na rzeczy .Ja czekam spokojnie na rostrzygnięcie.
Bogdanka jest w silnym trendzie spadkowym, tu żadne zyski i WK nie maja znaczenia, ale kiepskie informacje powodują wyprzedaż. Jeżeli jednym argumentem tu co niektórych jest WK to tylko współczuć. To sa osoby niereformowalne, ich nawet nie ruszają straty które osiągnęły, spółka spada od prawie 4 lat, niezależnie od wyników a koleś czały czas o jakiś maklerach i teoriach spiskowych i nie rozumie że to będzie spadać dalej, można to traktować jednie w formie kabaretu i to kiepskiego.
Pamiętam jak znajomy w 2020 prosił mnie abym mu poradził jak sprzedać Tauron który dostał z jakiegoś przydziału a nie był giełdowym graczem . Ten marazm go zabił .Sprzedał po 1,40 .Dzisiaj ponad 8zł .Każdy trend się kiedyś kończy a my musimy tylko trafić ten dzień.
Tak bardzo lubię ciepłe kartofle. Miałem dokupić teraz ale poczekam na to 16..., od 18 już worki będę podstawiać. Proszę o wyrzucanie gorących kartofli na słusznych obrotach. Jak nie oddacie to nie urośnie. Żeby urosło musi być oddane. Kto ma jaki tam pakiecik to niech sprzeda, po 16zł odkupi za rok. Są tacy co mówili za 3dni na paradzie w Kijowie, i są tacy co gadaja po 16zł za rok. Nie dyskutować, nie podnosić rabanu, potencjal spadku ponad30%. Pan analityk nie może się mylić, z zacnego żubrabanku. W swój rozum,wyceny, analizy nie wierzyć,tylko ufać panu analitykowi.
Bogdanka w pierwszej dziesiątce zysków spp na gpw ( może stąd reko na zamówienie) w kasie na koniec roku więcej jak kapitalizacji?
https://www.bankier.pl/wiadomosc/Kto-w-panstwowej-stajni-zgarnia-najwieksze-zyski-Ranking-gieldowych-spolek-Skarbu-Panstwa-ktore-zarabiaja-najwiecej-9018624.html
Dnia 2025-10-08 o godz. 11:35 ~Transek1975 napisał(a): > Darek nigdy nie kupuj faktów, szczegolnie rekomendacji. Węglówki zmieniają trend razem z Węglem i innymi surowcami. Najbliższe półroku należy do nich.
W D mam rekomendację, fakty cena spada pomimo zysków, cena węgla na świecie mocno spada. To są fakty, właśnie trend węgla jako surowca jest spadający, tylko ostatni miesiąc spadek ceny -5%