Prezentacja już jest na stronie. Generalnie te same slajdy co poprzednio, lekko zmienione opisy. Dużo mniej gadania o MASH, nagle fokus już tylko na sarkoidozę w rozmowach z partnerami. Żadnych konkretów nie podali, wszystko na miekko. Porównując do ostatniego wystąpienia nie bardzo wiadomo co udało się osiągnąć w tym roku, poza zwolnieniem ~30 osób, bo na pewno nie jest to postęp w rekrutacji pacjentów, ani w partneringu. Co słabe to unikali odpowiedzi na trudne pytania. Nie wspomnieli nic o walnym i emisji, a były takie pytania, bo sam je zadawałem... Najważniejsze, że się chłopaki (i nowa Dyr Fin) dobrze bawili na konferencji, słuchając pytań heheszki sobie robili. Największy przełom zdaje się: Zasłona założył koszulę, już nie siedział z durną miną i marynarką zarzuconą na t-shirt. Trochę żal...
Dzięki. No to słabo. Tempo rekrutacji to załamka. 20 osób przy 20 ośrodkach... Ciekawe kiedy dobija do 30 żeby ten pierwszy pośredni punkt ewaluacji uruchomić.
Prezes i spółka puścili tą samą taśmę. Z tym że widać co raz mniejszy zapał do powtarzania tego samego.
Najważniejszą kwestią jaką można się było dowiedzieć to że cała plejada pulmonologów na świecie leczy w porywach 20 pacjentów na tą zjawiskową chorobę jaką jest sarkoidoza.
Badanie w tym tempie zakończy się w 2031 roku. Czy planowana emisja uwzględnia pulę dla nowego inwestora? Odpowiedź: ha ha he he hę? Że co?
Czy mityczna platforma mRNA będzie komercjalizowana? Jak wydadzą poeiniadze z nowych grantów do 2030 roku to moze wtedy obecnie pracują nad ofertami. A jak wiadomo nad ofertami się pracuje długo i ciężko najlepiej kilka lat.
Po odgrzaniu głodnych kawałków na konferencji zobaczymy ile tym razem dostaną na kolejnej emisji.
Ja bym to podsumował:
będą dobre wyniki OATD-01 w czerwcu 2026 to będzie ok i perspektywy na przyszłość. Nie będzie to, to nie będzie nic. D9 tego po mojemu sprowadza się przyszłość molecure.
Nie zgadzam sie 0atd02 jest jeszcze. Ja nie zdziwiłbym się gdyby tu tez niedługo byl partnering.
Ja osobiście uważam że w oatd-01 bedzie szybciej niż wszytkim sie wydaje.
Jak dla mnie to byli załamani tak to trochę wyglądało. Kilka razy powiedzieli , że może być klapa. Przy partneringu najpierw prezes coś powiedział o szklanej kuli a potem dodał , że jest możliwy nawet w tym roku ale na zasadzie jak to jest opisywane. Z wypowiedzi brzmiało to bardziej , że chodzimy do kasyna gramy to dlaczego nie mamy wygrać do końca tego roku. Zero konkretów na co wydali setki milionów z grantów , emisji , Galapagos i jak to przybliżyło spółkę do komercjalizacji. Przecież te miliony powinny być widoczne w wycenie dla partnera który by miał wyłożyć pieniądze. Minęło od dostania kasy od Galapagos kilka lat . Widać po ruchach spółki , że boją się o brak pieniędzy po zawieszeniu projektów i zwolnieniach. Brak jest informacji ile pieniędzy jest jeszcze potrzebne do komercjalizacji OATD-01 i ile czasu. Zajmują się tą cząstką już 12 lat to padło. Trochę to wygląda , że sprzedają kota w worku. Pan Sołowow spewnością wie ile set milionów jest potrzebne na wprowadzenie OATD-01 do aptek i ile jeszcze lat. A my możemy zadawać pytania ale tych dwóch nikt jeszcze nie zadał :-)
Martwi mnie ,że piszecie o nie zadaniu na konferencji naprawdę istotnych pytań. Kasa z partneringu nie jest zyskiem tylko kasą na następne badania a nas powinna interesować komercjalizacji leku.