Wszyscy zorientowani wiedzą, że tu na 100 % pęknie 10 zł ! Po tym co się dzieje i ma się wydarzyć obstawiam 70% szans na rozjechanie historycznych szczytów 20 zeta
Przy GR 2 było 5zł , a Valor Mortis jest zdecydowanie lepiej oceniany , zrobił wielka furorę na Gamescom, jest gra tylko i wyłącznie Onemorelevel, będzie notowana na GPW, wiec 10zl jest jak najbardziej realne , a to ze jeszczec3zl nie przebiło to faktycznie dziwne
Maja czas na wzrosty. Powoli Gaming rośnie do góry więc sentyment też ciekawy. Co do 3zl imo nastąpi jak 1W się wychłodzi jakimiś pseudokorektami. Mają czas jeszcze
Jakie nerwy? Gdzie ja mam jakieś nerwy :D kolejny amator, który żyje marzeniami i nawet nie czytał moich postów. Mam akcje i w obu scenariuszach wzrostowym jak i spadkowym jestem wybrany bo zarządzam kapitałem. Coś czego twój mózg nigdy nie pojmie.
Chłodno podchodzisz do rzeczy, pewnie dobrze zarządzasz swoim portfelem. Możesz napisać jak wygląda obecnie Twój portfel inwestycyjny? Ja mam obecnie 100% OML - portfel ultra ryzykowny
To zależy. Portfel akcyjny to obecnie PZU - ze względu na dywidendę, potencjał rozwoju i to co robi piękna rzecz na przyszłość czyli portfel składany. Dobrałem ostatnio PZU bo znów negatywna narracja a wskaźniki Hurst wychłodzone. Dodatków w portfelu Intel, JD.com oraz obecnie OML stanowi 3 moja największą pozycję po intelu. Niezmiennie AMD, Tesla też w portfelu. Intel mi się mega trafił jestem bardzo zadowolony
Pozazdrościć trafnych inwestycji. Pozostaje mi liczyć, że OML przebije AMD, TESLE, Intel i całą resztę :) TESLĄ nie jeżdżę, w PZU się nie ubezpieczam, ale procesor za ok 3k od AMD ostatnio zakupiłem.
Nie uważam OML za ryzykowną spółkę, tak samo jak dobre rynki krypto. To jest potencjał na OML, ale tacy marzyciele jak się rozpisują nie ogarniają totalnie rynku.
Oczywiście poprawka jest wzięta ze mogę się mylić i klin się nie zrealizuje, ale wtedy zrealizuje sprzedaż na wyższym poziomie tzn kolejna paczka %. A gdy spadnie nisko dokupię. To mega proste, tylko
Trzeba mieć dobrą średnią wejścia. Chociaż czasami jak mam niską średnią i straty też tak robię, gdy wiem że będzie korekta i zabawa na długi termin czyli ubrałem się. To też mi się zdarza.
Do Klina - Czytając Twoje wypowiedzi, dochodzę do wniosku, że jesteś jednak dobrym graczem giełdowym, a nie tanim naganiaczem. Zatem z tego miejsca chciałbym przeprosić za wcześniejsze, negatywne wypowiedzi. Twoja strategia gry pod wzrosty, ale i pod ewentualą korektę jest jak najbardziej słuszna i zrównoważona. Powodzenia.
Masz rację Klin odkrył coś czego żaden z inwestorów nigdy nie pojmie! On wygra nawet jak spadnie! Większość nie umnie tak grać. Jak tylko zacznie rosnąć jego kapitał będzie rósł jak zacznie spadać jego kapitał będzie rósł. Jak spadnie powie że jego klin się spełnił jak zarośnie powie że jego klin się nie spełnił. Proste ale jakże głębokie. Wszyscy powinni się uczyć takiej analizy.
Gdybyś przeczytał ze zrozumieniem cokolwiek napisałem że ten klin jest tylko poziomem i elementem mojej decyzji. Nie napisałem że kurs na 100% spadnie ale że ten klin się formuje i jeżeli kurs poleci z poziomu gdzie zrealizowałem 10% przy 2.8 jak spadnie do 2.3 dokupię i będę miał więcej akcji. Jeżeli urośnie jestem zadowolony bo dalej mam akcje i na wyższym poziomie zrealizuje zysk. Czego gościu nie rozumiesz. W postach napisałem jak będzie to fajnie, jak nie to też spoko. Nie prowadzę szkoleń, nie usunę postów. Widzę że ty tego po prostu nie ogarniasz. A jakieś osoby zrozumiały jak wygląda ten plan.
Dzięki. Problem for to narracja, zawsze jak ktoś będzie mówił coś przeciwnie do wszystkich będzie tym złym naganiaczem. Wielokrotnie głosy rozsądku są zastraszane i ubliża się bo gra to wbrew marzeniom. Gdybym kupił akcje jakoś niedawno to może miało by to sens, ale każdemu z was radzę. Odcinajcie kupony. Po kawałku. Nikt nie stracił jescze na realizacji zysku.
Na bankierze czasami przedwcześnie zakladamy złą wolę piszacych a takie konkretne i myślace osoby jak Klin są potrzebne. Czeka nas ciekawy okres. Ja, jak pisalem, zakladam pozytywny scenariusz dla tytulu a biorac pod uwagę gatunek jaki gra reprezentuje , a zwłaszcza szum jaki wokół niej i gameplayu powstal, nie jest to ultraoptymistyczny scenariusz. Gra wychodząc na wszystkie platformy jednocześnie daje potencjał na zyski jakich społki wyceniane obecnie na 300-500 mln nigdy w swojej historii nie mialy. Playtesty nam duzo powiedzą o tym czy taki scenariusz bedzie mial wieksze czy mniejsze prawdopodobieństwo. Pozdrawiam
Złej woli nigdzie nigdy nie było. Zasugerowlem że coś jest, może się spełni, ale ważniejszy jest od całego początku mój plan. Wg tego gram i inwestuje. Działa więc cały czas go stosuje.
Napisałeś mi że puszczaj mi nerwy. Jedyne co może puścić to najwyżej twój zwieracz. Mam stoicki spokój i czy będzie niżej czy wyżej mam na to plan. Uważam że będzie dobrze, ale z dużym szumem.