Z grą ewidentnie są problemy co sugeruje, że nie będzie to hit. Raczej więc nie kwapią się z premierą bo co dalej? Żadnego nowego projektu, brak kasy na kolejne. To firemka co robi sobie hobbistycznie gry z dofinansowań i nie ma ambicji na rozwój. A inwestorzy są zakładnikami tej sytuacji dopóki nie odpuszczą.
Jedyne co możemy to czekać a potem wywalić w odpowiednim momencie i nigdy już tego nie tykać.Po SM ta spółka dla mnie przestaje istnieć choćby obiecali nawet kilka gier.Już mi szkoda czasu na logowanie się tutaj i pisanie.
"Przejdziemy na produkcję dronów, lub softa do nich. Jeszcze niedowiarki zobaczą 10zl za akcję." Aha. Zerknij na fora dotyczące innych spółek z losowych, naprawdę losowych branż. Jest jedna prawidłowość: niepewne z różnych powodów spółki (czy to z powodu słabych wyników finansowych, czy to z powodu konfliktów w akcjonariacie, czy tak jak tutaj z powodu opóźnień i prawdopodobnego fiaska wieloletniego projektu), czymkolwiek by się te spółki aktualnie nie zajmowały to już zaraz już za chwilę wszystkie one przebranżowią się, wejdą w zbrojeniówkę i ich kurs odjedzie z peronu pełnego niedowiarków. Co druga spółka z GPW z polskim kapitałem wg myślenia życzeniowego zdesperowanych akcjonariuszy zaraz ogłosi podpisanie wielomilionowych kontraktów z PGZ. Zejdź na ziemię, PGZ oczekuje solidności i profesjonalizmu oraz stawia całe listy wymagań, których studio niepotrafiące skończyć gry survivalowej jakich w innych studiach na świecie co roku powstają setki raczej nie będzie w stanie spełnić.
Zgadzam się z Tobą jednak:Farm51 podał komunikat o dronach i kurs poszedł do góry.Inne spółki podobnie.Na krótko ale jednak.I druga sprawa to odwrotne przejęcie.Juju jeśli padnie po premierze to może zostać przejęte.Przykład list intencyjny Space Fox z firmą kosmetyczną i plany przejęcia przez firmę kosmetczną
Mogą też pod swoją siedzibą odkryć bursztynową komnatę albo złoty pociąg, tylko jakie jest prawdopodobieństwo? Na czym opierasz swoje przewidywania? Wydaje mi się, że jest w Polsce kilka sprawnie działających w szeroko rozumianej branży IT spółek, które mogłyby się zajmować oprogramowaniem dla dronów, dlaczego akurat jujubee?
Nie ma podstaw do obsługi dronów.Ale w celach wywalenia akcji mogą podać jakieś podobne info tak jak zrobiła to Farma.Nie mają nic,nie umieją robić gier to muszą grać na emocjach infami aby wsadzić w rynek to co im wychodzi najlepiej czyli kolejne emisje .W tym są dobrzy.Patrz przejęcie Spacefox.Mistrzostwo świata
No i właśnie o to mi chodziło, niech nikt się nie da nabrać na złote wizje forumowych naganiaczy. W tym momencie spółka dołuje, obecne problemy i ewentualny brak sukcesu DM tylko pogłębią ten dołek, a wszelkie spekulacje o branży zbrojeniowej w przypadku jujubee można sobie włożyć między pośladki. W tym momencie nie wziąłbym akcji tej spółki nawet za 1 zł, tu póki co nie ma żadnych podstaw do wzrostów.
O to że DM istnieje to jestem spokojny.Bardziej obawiam się że to gniot i dlatego boją się go pokazać bo po nieudanej premierze pies. z kulawą nogą nie podniesie jej nawet na te akcje.101 zbyt łatwo podpisał z nimi aneks.Być może nie zakłada takiego obrotu żeby im coś dołożyć.Więc podpisał a oni pod to chcieli skarmić rybek akcjami.Cóż cokolwiek nie zrobią kurs tąpnie jeśli nie będzie dobrej gry.A nawet pod dobrą może być wywalano na wyścigi bo wiarygodność długoterminowa jest tutaj wielce problematyczna.Samo sobie na to zapracowali i to latami.Zmiana Coe nic nie wprowadziła lepszego dla akcjonariuszy poza 2 mln akcji i wyrobami gropodobnymi.Widać że nowy i stary zatrzymali się kilka lat temu w tworzeniu gier.W tym samym czasie Commodora64.Aż mnie to przeraża.Boże ratuj mój kapitał tutaj.