Wiem że jeszcze za wcześnie żeby świętować ale po raz drugi mam nadzieję że dno jest już uklepane. Osobiście od kwietnia nie sprzedałem ani jednej akcji i wydaje mi się że teraz przyszedł czas na odrabianie strat.
Powrót do poziomów z tamtego roku na 50 - 55 uważam za bardzo prawdopodobny, ale w przypadku jakiś dobrych informacji. A te z racji licznych zapowiedzi powinny nadejść w ostatnim kwartale tego roku.
Na razie widzimy przerzucanie akcjami ktoś wyprzedaje po kilka tysięcy a następnie inny odkupuje po kilka tysięcy i kurs cały czas oscyluje w granicach 27,60 a 28.20
Moim zdaniem obecnie nie ma realnego "obrotu" akcjami. Akcje są przerzucane w te i we w te, bez realnego przełożenia na kurs, co trochę spadnie, to znowu urośnie i vice versa. Kto wie, jaka z tego część to działalność animatora.
Jak widać wyniki finansowe przeszły zupełnie bez echa, więc na tym etapie i ten aspekt jest drugorzędny dla inwestorów. Wszyscy czekają na wieści od spółki dot. badań.
Wtedy albo dzida do góry, albo w dół. Chyba że będą jakieś przecieki wcześniej, to ruch może będzie szybciej nieco.
Ale cisza na forum może dobrze bo pieniądz lubi ciszę. Dodam tylko że aż miło przeklikać sobie wykresy dzienny tygodniowy (pierwszy raz od kilku miesiecy na +5%)