• Dziwna rzecz w raporcie Autor: prawnuk [91.150.209.*]
    spółka podaje, że trudno przewidzieć przychody. Tymczasem jest to spółka o stałych przychodach ze sprzedaży.
    Od 2018 roku przychody są stałe i stabilne i są równe ZERO.

Nawet wynajęcie biurowca - za 500 zł /ledwo 8 pięter i podobno 221 okien/ - nie wiem czy 500 zł z VAT czy bez; gdzieś się udało zrobić przez kogoś zewnętrznego.......

więc generalnie powinno być napisane, że spółka od 7 lat ma stabilne, zerowe przychody
  • Re: Dziwna rzecz w raporcie Autor: vincent_v [84.205.172.*]
    prawnuk, znowu mącisz:)
    Od tego roku spółka raportuje jako podmiot inwestycyjny, więc o jakich przychodach piszesz? Na zysk lub stratę wpływać wycena posiadanych aktywów + ewentualne dywidendy.
  • no tak jakoś pracowałem kiedyś w podobnym podmiocie Autor: prawnuk [91.150.209.*]
    i jest ich sporo na rynku. spółka inwestycyjna zarabia najczęściej sporo pieniędzy w spółkach zależnych realizując na ich rzecz sporo spraw, i mając dzieki temu odpowiednie przychody.
    albo też trzyma sie z daleka i pobiera dywidendę.

Takiego modelu biznesu - jak rozumiem w postaci emitowania bezwartościowych akcji - to raczej na rynku nie ma
  • Re: no tak jakoś pracowałem kiedyś w podobnym podmiocie Autor: vincent_v [84.205.172.*]
    Akcje mają wartość i prosi można je wycenić, są notowane na NC. Rynek wycenia je na dzień bilansu na ponad 100 mln, tak trudno ci to wyczytać, czy masz wstręt do pisanego i wolisz komfabulować:)
    Inna sprawa, że przy takich aktywach mają pozajmowane konta i dług wobec KNF (skarbu państwa), który urósł już do ponad 3 mln.
[x]
PGFGROUP 0,22% 0,46 2025-10-03 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.