• 1.100.000 papierów na fixingu Autor: eldealeros [83.7.23.*]
    Ktoś jest mocno zmotywowany. Kowalski tego nie kupił.
  • Re: 1.100.000 papierów na fixingu Autor: ~Sdax [37.47.125.*]
    Dojdzie do 9 440 i zobaczymy w którym kierunku pójdziemy.
  • Re: 1.100.000 papierów na fixingu Autor: eldealeros [83.7.23.*]
    9.44 niewiele znaczy, zostanie rozjechane. Poprawimy szczyt.
  • Re: 1.100.000 papierów na fixingu Autor: ~alienn [88.156.131.*]
    obyś miał rację,,rozjechać to 9,5 i zapomnieć ,,,ale...Sdax ma trochę racji, "znafcy od at" zaraz na wykresie wypatrzą podwójny szczyt, albo rgr,,,albo jakąś inną gwiazdę wieszczącą dramat, zawsze "coś" żeby tylko ukoić frustrację z powodu wyjścia z waloru za wcześnie, po taniości..
    Umówmy się... Poważni inwestorzy, od których zależy ten kurs podejmują decyzję w oparciu o swoje doświadczenie i to co ja tutaj napiszę ani to co napiszą wspomnieni przez Ciebie znawcy od AT nie ma żadnego dla nich znaczenia. Nawet tego forum nie czytają. Ja tylko komentuję to co widzę, a patrząc na RSI tygodniowy doświadczenie podpowiada mi, że na 99.9% prędzej czy później będziemy mieć nowy szczyt... Nawet jak chwilowo cofniemy się z 9.50 to i tak go rozwalimy ten poziom w górę.
  • Re: 1.100.000 papierów na fixingu Autor: ~Sdax [37.47.83.*]
    Panowie warto pamiętać , na bananowej żadna spółka wiecznie nie rośnie . Trochę już widziałem
    przez te 20 lat.Orlen też wybił 91zł iż spadł .Może wzrośnie do 100 zł . a Tauron do 10 zł tego sobie i wam życzę.
    Nic nie trwa wiecznie to prawda ale np. Kęty przeczą Twojej teorii ;) Patrząc na Tauron i choćby tylko na jego dłuższe RSI widzę, że na tej spółce dzieje się coś poważniejszego. Patrząc na długoterminowe tenory (np. RSI miesięczny) widzę, że ta spółka wchodzi w jakiś długoterminowy trend wzrostowy co biorąc pod uwagę zakres czasowy tego tenoru może oznaczać, że ten trend może potrwać tutaj nawet kilka lat. Nawet gdyby dzisiaj miała przyjść jakaś korekta, która zwaliła by kurs do 5 zł to po dzisiejszym zamknięciu miesiąca na RSI MN1 widzę, że ten kurs tu wróci i przebije dzisiejszy poziom. Tutaj szykuje się długoterminowa zabawa z wybijaniem kolejnych szczytów. Pytanie czy nastąpi to w efekcie pełzających wzrostów czy jakiejś większej szarpaniny. Tak czy siak dzisiaj nie jest to czas w którym należy sprzedawać. Nie ukrywam, że mam z tym można by rzec "ekskluzywny" problem bo chciałbym już zamknąć swoją pozycję i się skeszować bo bardzo dużo zarobiłem ale wciąż nie widzę twardego sygnału do sprzedaży i szkoda mi zamykać tą pozycję bo wciąż widzę potencjał.
  • Re: 1.100.000 papierów na fixingu Autor: ~Jaś [109.125.229.*]
    Jak ogłoszą dywidendę i jej wysokość to będzie skok. Rynek się dostosuje. Ale szczerze mówiąc uważam, że Ci którzy znają już dziś zajmują pozycje.
  • Re: 1.100.000 papierów na fixingu Autor: ~dziwne [194.242.52.*]
    Dnia 2025-10-01 o godz. 06:26 ~Jaś napisał(a):
    > Jak ogłoszą dywidendę i jej wysokość to będzie skok. Rynek się dostosuje. Ale szczerze mówiąc uważam, że Ci którzy znają już dziś zajmują pozycje.

"Zarząd TAURON Polska Energia S.A. przyjął polityką dywidendową, która zakłada wypłatę dywidendy od roku 2028 na poziomie do 20 proc. skonsolidowanego zysku netto"
  • Re: 1.100.000 papierów na fixingu Autor: ~Jaś [109.125.229.*]
    A prezes mówił że w przyszłym.
  • Re: 1.100.000 papierów na fixingu Autor: ~RAFF [46.113.2.*]
    A nie do 40%? Swoją droga jak dadzą 20 to i tak jest jakieś 80 gr przy obecnym kursie 10% wartości. Przy czym standardowo wycena i dywidenda to jakieś 5% i to dla mniej stabilnych firm. To co 15 zł to wcale nie taka zła cena. Przypominam o kapitale zapasowym, gdzie wrzucali poprzedni cash.
[x]
TAURONPE -1,47% 8,72 2025-10-03 17:02:52
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.