proponuję szklankę zimnej wody i spokojnie podejść do tematu. założyć sobie że wytrzyma się na spółce przez 2-3 lata i nie pisanie tu co chwile o 300 - 500 zł za akcje. pieniądz lubi ciszę
Jak kupowałem w maju po 70 zł za akcję to też mi pisali żeby ostygnąć gdy pisałem iż niedługo stówa pęknie. Za niecałe sześć miesięcy jest 160 zł. I co ty Krzysiu na to?
Poza tym Krzysiu gdybyś kupował po 41 to znaczy że wybitny as z Ciebie bo wtedy to niedaleko od debiutu wogole było. Poza tym dawno byś już sprzedał . Jakoś słabo ci wierzę..,
Jakoś twoich wpisów jak akcje były po 41 zł nie widziałem. Czyli następny megaloman któremu się coś wydaje. Takich co kupowali na dołkach i sprzedawali na górkach i pisali po czasie przeżyłem wielu na GPW więc odpuść…
Teraz trochę bardziej poważnie. Taki Creotech miał w 1 półroczu ok. 75 mln przychodu i jego kapitalizacja jest ponad miliard złotych. Scanway planuje na samych teleskopach około 100 mln przychodów rocznie a gdzie inne źródła przychodów wskazane dziś w strategii? 160 zł za akcję w chwili obecnej to raptem około 250 mln kapitalizacji. Wystarczy połączyć kropki. Tutaj 200 zł do końca roku będzie wspomnieniem a i to wtedy będzie raptem 350 mln kapitalizacji … I tu ktoś proponuje szklankę zimnej wody..Ja tam dzisiaj po przeczytaniu strategii otworzyłem butelkę szampana…
Znajomy inwestor czeka juz dwa tygodnie na korektę i dziś stwierdził, że dawno nie widział tak mocnego trendu a po przeczytaniu dzisiejszej strategii załamał sie całkiem i jutro kupuje nie zależnie od ceny na sesji. Jak mi mówił mniej go będzie męczyć korekta niż uciekający kurs. W jego karierze inwestycyjnej miał tylko 3 takie przypadki między innymi na mercatorze jak czekał na korektę przy 200 a brał po 320 i sprzedał po 660.
mnie jutro minus nie zdziwi - gotowy na dokupowanie jestem, na 161 pół mln po stronie sprzedazy jest ustawione. scanway wzrośnie, ale jutro nie spodziewajcie się cudów. Zobaczcie na creo po wynikach - w trakcie dnia było do -8%, mimo świetnych wyników. także rano może kolega będzie mógł dokupić. Opłaci się, ale cierpliwości
No, to jak wpadnie jakikolwiek kontrakt w październiku to przebije 200 zł. Info o xspace, flytronic albo iceye pójdzie info na wp. pl i Prezes będzie na okładce - 300 zł.
Więcej pokory, widać, że od wczoraj tu jesteście. Korekta do 150, a przy niesprzyjających warunkach do 140, jest tak samo prawdopodobna, jak strzał na 200. Znafffcy...
Gdybyś miał podgląd do wszystkich pozycji arkusza zleceń to byś zobaczył że straszak na s ma pół miliona jak piszesz już został zdjęty. Więc zanim coś napiszesz to lepiej sprawdź. Ja obstawiam dziś wzrosty na dużym wolumenie chyba , że ktoś nie potrafi czytać ( to o strategii) i liczyć ( to potencjalne przychody).
Przecież na samym otwarciu 3 tys. sztuk mógł kupić po 158 zł bez problemu bo przez jakiś czas stało a nawet transakcje były jeszcze niżej. To słaby ten inwestor , że aż musiał zbierać. Mógł to zrobić jednym zleceniem na otwarciu.
Ustala tylko dzień sesji i zbiera zazwyczaj przez całą, mniejszymi pakietami taki ma styl może czerpie z tego satysfakcję lub zawsze moze sie cos wydarzyć podczas sesji nieoczekiwana większa korekta?