szkoda tylko, ze batona sciagna zaufani ludzie ze spoldzielni po wczesniejszym skupieniu akcji po nizszych poziomach od drobnicy. Mialem nadzieje, ze tutaj bedzie inaczej, ze drobry akcjonariat okaze sie silniejszy.
Dzień jak co dzień na bananie, nic nie zrobisz, że spółdzielnia (ów osoby zaufane) dysponują dużo większym kapitałem, by sterować kursem jak i poczynaniami niedoświadczonych inwestorów, niemniej ja nieustannie takim zalecam MOCNE GRABY i nie sprzedawanie pod byle impulsem, gdyż na tego typu spółkach zawsze się źle wyjdzie, innymi słowy, potem kupi drożej i mniej, to w najlepszym wypadku, albo ze strachu z uwagi na szybko rosnący kurs, w ogóle się nie kupi i straci kolejną szansę zarobku na giełdzie.
Gołym okiem widać jaka tu jest prowadzona rozgrywka, a gdy kurs zostanie uwolniony, to 100-200% będzie mały pikuś. Tak więc trzymać i nie przejmować się wahaniami, jak też dyrdymałami trolli, którzy nie wiedzieć czemu, widzą tylko negatywy i rychły spadek, a mimo to wciąż okupują tutejszy temat.....hehehe
Jestem na giełdzie wiele lat ale takiego pilnowania kursu dawno nie widziałem każda próba wybicia jest gaszaona ale z drugiej strony nie ma oznak próby rozpoczęcia ruchu spadkowego.
Tak ale tam troszkę dłużej zejdzie patrze krótkoterminowo. Napewno będą chcieli wytrzepać gorace ręce na 4zl. Raz ze szczyt ostatni tam jest okrągłe 4 zł. I pewnie im sie to uda haha
Wczoraj popyt sforsował linię spadków poprowadzoną w cenach zamknięcia. Patrząc na wcześniejsze podchody pod tę linię oraz skokowy wzrost wolumenu, była to istotna z punktu widzenia rynku przeszkoda. Do szczęścia brakuje wybicia linii poprowadzonej po ekstremach wynikających z najwyższego tegorocznego zamknięcia. Powyżej poziomu 3,46 PLN naturalnych pokładów podaży jest niewiele, co wynika z rozkładu wolumenu na osi wartości. Sytuacja techniczna sprzyja rozbudowie wzrostów. Na wskaźnikach zostały wygenerowane sygnały kupna, rozkład wolumenu w bieżącym roku również preferuje stronę popytową. Zarówno SMA50 jaki i SMA200 kierują się na północ. Średnia wartość transakcji na wczorajszej sesji była o 20% wyższa od średniej wrześniowej. To wszystko powoduje, że górne partie wykresu są jak najbardziej do zdobycia w najbliższym czasie.