• Dołki coraz wyzej Autor: ~Michal [83.168.79.*]
    Coraz mniej chętnych do wywalenia akcji.
    Wszystko zbierane

Połowa października wystrzał
  • Re: Dołki coraz wyzej Autor: the_bob [91.233.25.*]
    Widząc obroty w ostatnich tygodniach, coś jest na rzeczy.
    Strzelać chce to niech strzela. Pytanie tylko co potem.
    Spadnie tak samo szybko czy wejdziemy na nowy kierunkowy 3 i będziemy się powoli wspinać do czasu kolejnej emisji.
  • Re: Dołki coraz wyzej Autor: ~Fg [195.128.172.*]
    O Panie, to na walne w sprawie kolejnej emisji przyszedłby już pełnomocnik drobnych. Chyba, że miałoby to już być na etapie kilkunastu zł.
  • Re: Dołki coraz wyzej Autor: the_bob [91.233.25.*]
    Odnotujmy to gdzieś i zobaczymy za dwa lata.
    Zobaczymy czy będzie pełnomocnik czy będzie kilkanaście zł. :)
  • Re: Dołki coraz wyzej Autor: ~Fg [195.128.172.*]
    O, ja nie twierdzę, że będzie pełnomocnik czy kilkanaście zł. Twierdzę tylko że: obecna emisja jest po coś. Po to, żeby na spokojnie dowieźć sobie nanox, za co zapłacą nabywcy akcji. Niska cena emisyjna zapewni im rekompensatę za ryzyko, cena akcji z chwilą zakończenia prac nad produktem i/lub sprzedażą będzie wyższa od ceny kupna o kilkaset %. Biorąc pod uwagę perspektywę minimum 2 do 4 lat do realizacji zysku dla tych ludzi oraz ryzyko, tylko taka perspektywa motywowałaby mnie do wyłożenia znacznych środków.
    I ok, emisja na takich warunkach jest akceptowalna dla akcjonariatu bo raz, że daje w zamian perspektywę wzrostu wartości przyszłej transakcji sprzedaży produktu, bo gotowy produkt będzie nabywcę kosztować więcej niż produkt na jakimś etapie rozwoju. Dwa, że zabezpiecza spółce finansowanie żeby do tego momentu spokojnie dojechać.
    Jeśli natomiast zacznie się tutaj skok na kasę, sztuczne utrzymywanie niskiego kursu i przepychanie kolanem kolejnej emisji bez prawa poboru za grosze, to akcjonariat się wkurzy. Wystarczy jeden wkurzony akcjonariusz. Pierwsza instancja to może być nawet 2-3 lata.
  • Re: Dołki coraz wyzej Autor: ~Verso [31.183.172.*]
    Może sie znajdą niecierpliwie?
    Wystawiłem na K po 2,60 pln zapraszam
[x]
NANOGROUP 0,22% 2,31 2026-05-29 16:49:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.