Pamiętam nie dawno jak na Lubawie gdy kupowałem za 2,3zł pisali: gniot, spółka od parasolek, namiotów (dla niewtajemniczonych: spółka produkuje również materiały reklamowe w postaci parasoli eventowych, namiotów etc.). Na forum wysyp trolli (jak tutaj) którzy oczywiście non stop naganiali, że spółka bankrut, wojna jej nie dotyczy itd. Sprzedałem po 9,5zł 2 lata później z dużym zyskiem. Mabion skupuje od jakiegoś czasu. Identyczna sytuacja, a fakty są następujące - wymiana zarządu (poczytajcie o nowych osobach na pokładzie) będzie skutkować nowymi espi w postaci umów/kontraktów. Aktualny Prezes ma bardzo duże kompetencje i rozeznanie z branży. A gdy spółka jest na dnie i już wiele gorzej być nie może - to będzie tylko lepiej. Na Lubawie czekałem lekko ponad 2 lata aby zrealizować docelowo zysk w postaci ponad 200tys. zł. Warto więc cierpliwie czekać.....
A mabionek co robi i dla kogo? Ma jakichś odbiorców swoich usług? Dystrybucja kolego, dystrybucja no ale każdy robi ze swoimi pieniędzmi co uważa. Mam jeszcze jedno marzenie, chciałbym widzieć facjatę miernoty dolara :-) jak na nią pada
Na giełdzie kupujesz przyszłość a nie teraźniejszość więc pytanie totalnie nie na miejscu. Lubawa w 2022 dla kogo produkowała? W 2023 dla kogo produkowała? Dla nikogo... Zobacz wykres 2024. Tyle w temacie. Jak pociąg odjeżdża to jest za późno bo chodzi o to aby nie było w nim przypadkowych pasażerów.
Poczytaj trochę na temat spółek a potem zabierz się za pisanie farmazonów, tu jest wielu takich jak ty nie mających pojęcia, gdzie się uczysz inwestowania na tiktoku.? :-)
Zobacz forum bankiera w 2022-2023 jak to wszyscy naganiacze jak tu ty teraz twierdzili jaki Lubawa to gniot. Analiza wsteczna zawsze skuteczna znasz to dziecko drogie?
Żelazna logika - na jakiejś innej spółce coś się wydarzyło, to i na gniocie będzie to samo. Ci co by kupowali 2 lata temu poniżej 20zł licząc, że to już po końcu spadków byliby w tej chwili jakieś 50% w plecy... Ci sprzed 3 lat jakieś 60% w plecy.. Granie pod nowy zarząd będzie takie, że poprzednicy namieszali i teraz trzeba czasu, żeby się odbić.. dajcie drodzy inwestorzy kupę siana w emisjach, a my, nowy zarząd, bez zdjęć na naszej stronie www, na pewno już za 2-3 lata dowieziemy wam super wyniki. W międzyczasie zarobimy drakońskie sumy do własnej kiermany i za 12-18 miesięcy odpalimy wrotki.
Nie chodzi o spółkę ale jak widać ty też dobrze kręcisz. Chodzi o to że to forum też dużo pokazuje i daje wskazówki. A wpisy twoje i kolegów które mają na celu zniechęcić do inwestowania czy sprzedaży też nie sa kwestia przypadku i doskonale o tym obydwoje wiemy.