• Najlepsze co mogło się stać. Autor: nanako [77.222.243.*]
    W gruncie rzeczy takie przeczyszczenie akcjonariatu + bardzo ładne (prawdopodobnie) wyciągnięcie kursu jest bardzo mocnym sygnałem. Z dywidendą jak pisałem wypłata kwartalna byłaby czymś fajnym bo z jednej strony by nie obciążała zbytnio spółki z drugiej inwestorzy chcący korzystać z tej dywidendy mu musieli mieć akcje ;-) Byłoby bardziej stabilnie, chociaż z drugiej strony na Votum ostatnio jest dość stabilnie. Zobaczymy.

Celuje ten rok w 165-175 mln netto.
  • Re: Najlepsze co mogło się stać. Autor: ~swk1234 [188.33.6.*]
    Też tak myślę.
    Lepiej żeby teraz skoczkowie wyskoczyli niż żeby potem opór na poziomie około 55 betonowali.
    A tak na marginesie, człowiek zna już spółkę i zna zachowanie niektórych inwestorów ale się wciąż łudzi że tym razem nie będzie skoków w dół.
    A jednak wciąż się tacy znajdują
  • Re: Najlepsze co mogło się stać. Autor: radolino62 [213.241.63.*]
    5 zł za akcję przy cenie 50 złotych daje zwrot 10% brutto (8,1% netto) czy znacie taki przychód z pasywnej inwestycji?
    Ta wysoka dywidenda jest grubym konarem trzymającym akcje na odpowiednim poziomie.
    Nie uważam, że w takich warunkach akcje mają duży potencjał wzrostowy, ale roczny średni zwrot z akcji w horyzoncie 3 lat na poziomie 8% netto jest OK. Na najbliższe 3 lata akcje Votum to jest rentierska manna z nieba.

• Re: Najlepsze co mogło się stać. Autor: nanako [77.222.243.*]
    U mnie % przy 5 zł wynosi ponad 30 ;-) Także mi tam wygodnie. ;-)
[x]
VOTUM 0,52% 48,65 2025-09-29 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.