Cóż za ciekawa wojna jest pomiędzy kupującymi i sprzedającymi. Jedni kupują po kilka sztuk żeby podbić a inni sprzedają żeby zbic kurs. melonik warzywko,,,,,nie z nami te numery spadkowy pokemonku
Nie rozumiem, dlaczego mieliby zbijać kurs? Nie da się grać shorta przecież. Jestem nowy jeśli chodzi o inwestowanie i nie widzę sensu w tym. Mógłby mnie ktoś uświadomić?
Dnia 2025-09-22 o godz. 20:46 pawel_sl napisał(a): > Nie rozumiem, dlaczego mieliby zbijać kurs? Nie da się grać shorta przecież. Jestem nowy jeśli chodzi o inwestowanie i nie widzę sensu w tym. Mógłby mnie ktoś uświadomić?
wykup ten sam kurs co ten pajac Grzechu-Monia-Zgrywus i ich syn to sie dowiesz.
Zbijasz kurs małymi pakiecikami, niektórym puszczają nerwy i zaczynają sprzedawać, kurs leci jeszcze trochę a najlepiej jak ktoś ma poustawiane stop losy na dużej ilości akcji, wtedy to już nawet o kilkanaście procent może pójść. A troll ma już podstawiony woreczek do kupowania po taniości. Za niedługo wyniki kwartalne, wtedy trolle znikają z forum albo zaczynają wychwalać spółkę żeby podbicie było jak największe.
Ogólnie jest to manipulacja ceną i jest karalne ale w praktyce ciężko to komuś udowodnić. Pytanie tylko czy gra jest warta świeczki - tego nie wiem ale skoro sa ludzie którzy się tym zajmują to pewnie tak.
Rozumiem, nie brałem tego pod uwagę - a raczej zapomniałem że to nie jest jakaś duża firma. Akcjami większych firm trudno było by tak manipulować, ale już takim 3R games z kapitalizacją rynkową 70 mln lub inną mniejszą firmą jak widać się da.
Dnia 2025-09-23 o godz. 09:57 ~poi napisał(a): > Zbijasz kurs małymi pakiecikami, niektórym puszczają nerwy i zaczynają sprzedawać, kurs leci jeszcze trochę a najlepiej jak ktoś ma poustawiane stop losy na dużej ilości akcji, wtedy to już nawet o kilkanaście procent może pójść. A troll ma już podstawiony woreczek do kupowania po taniości. Za niedługo wyniki kwartalne, wtedy trolle znikają z forum albo zaczynają wychwalać spółkę żeby podbicie było jak największe. > > > > Ogólnie jest to manipulacja ceną i jest karalne ale w praktyce ciężko to komuś udowodnić. Pytanie tylko czy gra jest warta świeczki - tego nie wiem ale skoro sa ludzie którzy się tym zajmują to pewnie tak.
stali bywalcy wiedzą, które nicki pojawiają się tylko na spadkach i nakręcaja wodospad. później dziwnym trafem znikaja i znowu szczekaja przy kolejnym spadku, tak jak teraz zgrywus naganiający i wmawiający, że będzie 40 gr.
Dnia 2025-09-23 o godz. 11:45 ~zgrywus napisał(a): > jedyne co wam zostało to fantazje, i bełot na forum :)))))))))))))))))))))))
fakt fantazje to ty masz, ciekawe tylko czy przed czy po tym jak weźmiesz tabletki :)))))))) pozdrów kolegów z podwórka ramzesa, warzywko, kreta, grzecha, monie i ich syna :)))))
Dnia 2025-09-23 o godz. 18:59 ~Cc napisał(a): > To akurat prawda zachowujesz się z kolegami jak przekupa ze straganu na stadionie. Pozdrawiam prawdziwych Inwestorów.
Dziękuje za pozdrowienia dla prawdziwych inwestorów , którzy mieszaja, pismakom leszczą wodę :)))))))))))