Ja słyszałem że milion pińset sto dziwińset Tak mówił mi zaufany człowiek z plaży a potwierdził mityczny słup zbierający i akumulujący akcje od milionów lat
Mam na mysli ile Plaza bedzie musiala zaplacic rzadowi Rumuni odszkodowania w razie przegranej. Zakladam ze bedzie pod to emisja akcji i dotychczasowi wierni akcjonariusze mniejszosciowi nie zawioda i obejmia nowe akcje aby splacic kary sadowe...
Dnia 2025-09-22 o godz. 15:51 ~Jajcarz napisał(a): > Mam na mysli ile Plaza bedzie musiala zaplacic rzadowi Rumuni odszkodowania w razie przegranej. Zakladam ze bedzie pod to emisja akcji i dotychczasowi wierni akcjonariusze mniejszosciowi nie zawioda i obejmia nowe akcje aby splacic kary sadowe...
dobre liczenie a kalkulacja jeszcze lepsza...tylko ze calosc ma lewe obroty
To by było niezgodne z regulaminem TA, którego starają się przestrzegać. Jak sędziowie w tej sprawie chcieli by przedłużyć termin na rozpatrzenie to muszą podać jakiś powód (może są jakieś rozmowy pomiędzy Rumunią a spółka?). Wszystko jest możliwe ale ja obstawiam jednak wyrok/nagrodę lub jej brak na koniec września początek października.
Tak powinno być zgodnie z regulaminem. Ale spółka też zmieniła narracja z lata 2025 r. na do końca roku. Na papierze cisza. Więc może trzeba będzie jeszcze poczekać.
Paradoksalnie idealny scenariusz dla akcjonariuszy to ugoda, a nie wygrana. Wygrana to kolejne lata boju o wypłatę (każda decyzję można zaskarzyc), a ugoda to szybki przelew, spłacenie obligatariuszy, wyprzedaz pozostalych czesci aktywow, a za resztę wypłata akcjonariuszom po 3 zł za akcję (przy dobrych wiatrach) i zakończenie telenoweli z tą spółką