wczoraj na X była ale nie tu :) skoro była taka stara to mogłeś ją wstawić żeby wszyscy zobaczyli :) a szort pewnie uciekł przed wynikami ale dziś mógł znowu wywalić na szczytach :) za kilka dni się zobaczy :)
Oprocentowanie minimalnie spadło i liczę że będzie dalej spadać a to zachęci jeszcze bardziej szortujacych. Dla mnie teraz jest istotne jak rozegrają papier pod zaliczkę dywidendy ? Przy wyższym kursie może być nie warto trzymać akcje pod dywidendę a je dzień wcześniej sprzedać i odkupić z bonusem taniej, czyli 0,2 dolca + 2 X prowizja + plus jakaś premia która da zarobek powyżej dywidendy. Przy niższym kursie można też sprubować ale ryzyko będzie większe. Teoretycznie moim zdaniem w obu przypadkach się zarobi w dłuższej perspektywie a zaliczka obsunie kurs na tyle nisko że każdy kto wywali powinien zarobić. A zarobek może być tym większy im dłużej poczekamy z odkupieniem akcji. Czyli kurs samiast rosnąć będzie spadał - po myśli grających na spadki.
W maju tego roku i poprzednio zalkczka w grudniu 2024 została odrobiona już w dzień odcięcia, także teraz przy takim samym scenariuszu takie operacje skomplikowane o jakich bajdurzysz wyżej nie mają totalnie sensu i brzmią dokładnie jak "bla bla bla lubię sobie utrudniać życie" xD także tego.. xD
Nie sprawdzałem zaliczki jak było z nią wcześniej, ale ostatnie 0.3 dolca odkupiłem z zyskiem i teraz moim zdaniem też tak będzie z bardzo dużą pewnością i ja tak raczej zagram o ile sytuacja rynkowa będzie zbliżona do tej teraz. Trezba obserwować rynki i albo w jednąalbo w druga stronę zagrać. To prawie wszyscy trzymają akcje to tak nie zagrają a co za tym idzie nie będzie podaży i kurs będzie wyżej jak niżej a co za tym idzie spadek będzie pewniejszy. Acz to trzeba dobrze przymyśleć i przewidzieć co będzie z rynkami.
"nie będzie podaży.. a co za tym idzie spadek będzie pewniejszy" xD logiczne myślenie zdecydowanie jest ci obce xD no więc ty musisz to baaardzo długo i intensywnie przemyśleć, bo widać że w środku chaos i rozedrgania decyzyjne, kalkulacje rodem z narad NASA, a "współpraca" z Asbisem jest tak prosta i przyjemne owoce daje, no lubisz sobie utrudniać życie, lubisz xD
głupoty gadasz ! zaliczka w 2024 nie była opłacalna ! sprzedając akcje przed nią ! w tym samym dniu aż 4 % można było papier taniej odkupić a czekając miesiąc aż 8 % sumarycznie taniej ! także nie pisz jak nie masz pojęcia i jesteś na tylę lenimy i niemotny że sprawdzić ci się nie chciało !