jak tam treść umów? Było tu dużo znawców jak było 5 złotych co twierdzili, że spółka zarobi kokosy na wykonaniu gry na zlecenie bo coś tam niby miało być w umowie i jak się im tłumaczyło to oni wiedzieli lepiej co jest w takich umowach... to ile spółka zarobiła? Trzymacie? Ja mam swoje akcje ale nikogo nie oszukiwałam a ostrzegałam
Nie ma pod co grać, część trzymam ale to tylko z czystego hobby, spółka nie przejawia żadnych predyspozycji na dalszy wzrost. Oczywiście nie biorę pod uwagę obiecanek prezesa
Jak znowu upadłość? Kurs powędruje tam gdzie jego miejsce i wyjaśni patologicznego kłamcę. Premia dla prezesa, a dla akcjonariuszy optymalizacja podatkowa.
Oszczędzajcie pieniądze jak chcecie to kupić. Tutaj jest silna podaż na zbijanie kursu, codziennie minus, po co kopiecie się z koniem. Jak założył kurs na 1 zł to tak będzie a może jeszcze niżej. Zeszmacił megapixel to teraz czas na for. Przecież to gołym okiem widać jak dzień w dzień pilnuje kursu aby dołować. Prezes też powiedział że na skup akcji to obecny kurs jest za wysoki.
ze spółek dywidendowych jest forek już najtańszy ,nikt już nie ma wątpliwości kto za tym szmaceniem kursu stoi ? czy jeszcze są tacy co wierzą w bajki ? na większe zakupy faktyczne przyjdzie czas ,jednak podstawianie koszyczka też ma swoje dobre strony ,każdy sam decyduje
Bo nasz pinokio patrzy historycznie i porównuje jabłka do gruszek, ale czego od kłamcy wymagać. Zapomniał, że na 2026 praktycznie nic nie ma i pewnie r/r 2026 do 2025 będzie słabszy. A, że nikt kto myśli mu nie wierzy to kurs podąża w otchłań.
Oczywiście że jeden kierunek.
Prezes cicho siedzi bo nic nie ma do powiedzenia.
A fundusz, mało kiedy widziałem aby tak każde wzrosty czy odbicia dławił. On po prostu zasypuje akcjami wszystkie próby odreagowania, w piątek 300 tys nie było dla niego problemem, dzisiaj czeka aby popyt się odbudował i każdą ilość akcji wsadzi wam w gardło. Paskudny typ no ale rozumiem, też ma dosyć i chce z tego bagna wyjść
Nie pouczaj mnie, bo na GPW siedzę od powstania jej.
Nie graj przeciw trendowi i nie graj przeciw funduszowi, popatrz jak lekko Ci oddał wartościowe akcje.
Gołym okiem widać że to żaden animator tylko fundusz zasypuje zlecenia sprzedaży, schemat ciągle taki sam. To mogą być np. te dwa fundusze z Sopotu co zeszły kilka lat temu poniżej 5% progu a że średnia sprzedaż dzienna jak mówił prezes to 22 tys zł no to nie mogli się wyprzedać, a są inni jeszcze uczestnicy rynku. Chyba nie wmowisz mi że ponad 50% akcji są w rękach drobnicy. Do 5% fundusze nie muszą się uaktywniać. Fundusze mają dziesiatki córek.
Na GPW ponad połowa obrotów to największe amerykańskie banki jak jp Morgan, Goldman czy Stanley. A gdzie masz ich w akcjonariacie ? Taki Goldman ma 600 spółek na Kajmanach które handlują akcjami i nie tylko
A wystarczyło, żeby prezes nie kłamał przez 5 lat. Tylko tyle, nie byłoby żadnego sypania. No, ale zbynio musiał coś bredzić, żeby dostać premię. A fundusze? Przecież one wychodziły w 2020 na końcówce hossy. Pamiętajcie oszust zawsze pozostanie oszustem.
W tak krótkim czasie zejście o prawie 50% gdzie NC pnie się do góry to tutaj naprawdę dziwne rzeczy się dzieją a prezes NIC nie robi, więc uczestniczy w tym tak jak wcześniej napisałem
czyli doszliście do tego ,co ja pisałem od 2 shortu ,spokojne ,metodyczne działanie na zniszczenie kursu ,wiadoma osoba albo tym steruje ,albo jest cichym udziałowcem ,dalej pytanie pozostaje KTO kumuluje zebrany walor ,ja tradycyjnie koszyczek podstawiam i deczko wpadło
"Prezes też powiedział że na skup akcji to obecny kurs jest za wysoki" też tak to odebrałem że obecny kurs da prezesa nie jest atrakcyjny do zakupu tylko czy dla nie go bo : -spróbuje go bardziej sponiewierać (dla własnych celów, powiedzmy że "zakupowych") -czy faktycznie wartość akcji jest za wysoka
Prezes ma na nas wywalone. On i tak swoją bańkę albo dwie w premii dostanie. Po co ma się starać negocjować lepsze umowy lub pilnować projektów? Sytuacja na kursie to pokłosie działań prezesa, ale nie żadnego spisku.