zakladacie Koledzy mnóstwo wątków , niektóre ważne a niektóre zupełnie nieistotne....ale nikt nie zauważył najważniejszej informacji że dzisiejsze zamkniecie notowań było najwyższe od 2017roku. ! Spólka ma nowy szczyt od 7 lat. Na pewno na tym wyniku się nie skończy bo jestem przekonany że w tym roku kurs osiągnie jeszcze nowe, duzo wyższe poziomy.
Kolego sympatyczny ja o tym napisałem
Impet obecnej fali impulsowej jest znaczący a jak jeszcze zobaczysz świece -volume candle na W1 to zobaczysz jak potężna akumulacja zdjęła cały nawis podażowy na mijanych w górę poziomach.Każda marubozu wzrostowa to jest tzw.reakumulacja i chowanie wszystkiego do wora na mega zwyżkowe poziomy 9 --->10 lub wyżej.
Święta prawda.W tym tygodniu volumen ponad 16 milionów zebranego( zabranego) towaru od niecierpliwych.Pewnie wszyscy tak mamy ,że jak rośnie to mamy za mało akcji a jak spada to za dużo.Zawsze trzeba się cieszyć z tego co się ma i teraz czekać spokojnie na poziomy dwucyfrowe ,a to jest nieuniknione .Pozostaje tylko kwestia czasu bo kierunek jest tylko jeden.Z siatki Fibo mamy doprawdy bardzo ciekawe poziomy zasięgu ruchu mierzonego impetem obecnego impulsu.Powiem więcej 10 może być tylko przystankiem na żądanie a meta jest dużo wyżej.
Ciekawy temat. I fajne spostrzeżenie. Ja się kisze na pmx od 2017, niewiele wtedy kupilem, dlatego nawet nie oplacalo mi sie sprzedawac przez te lata. Wisze od 7,07 czerwiec 2017. Oby więcej takich wątków jak ten. Jak najmniej tego, co przez te lata, jak zakladam, Panowie też widzieli na tym forum. Pozdrawiam, i życzę zysków.
A ja bym się tak nie cieszył chłopcy ... ponieważ pachnie mi tutaj dużą spekułą .Będzie rosło i pewnie pierdyknie tylko pytanie kiedy? Wiem wiem chcielibyście usłyszeć coś innego ale niestety tak będzie bo zawsze tak jest , a ja życzę odpowiedniej chwili na wyjście.
Kolego miałem Budimex po 10 oddałem szczęśliwy po 60 a dzisiaj miałbym 5 baniek więcej bo tam cenę trzymają fundusze i Budi jest dywidendowych Obecnie Poldek będzie miał coś więcej czyli rfk i produkcję zbrojeniową Jak myślisz ten obrót w ostatnim tygodniu to wchłonęła ulica chyba nie Jak to wszystko ruszy, w tym PCK atom gazówki i zbrojeniówka to fundy będą wchodzić w perełkę i cena za rok w okolicach 30 zeta jest możliwa co i tak biorąc wskaźnik kapitalizacji będzie połową Budimexu. Poza tym każdy ma głowę i sam decyduje o swojej kasie i inwestycjach. Pozdro
Też żałuję,a ile osób traci na giełdzie ? ... masa !! Bo też im się wydaje że zawsze będą kokosy i zjadli wszystkie rozumy a prawda jest taka iż nie mamy na to większego wpływu...
Dnia 2025-09-20 o godz. 07:14 ~Vip napisał(a): > A ja bym się tak nie cieszył chłopcy ... ponieważ pachnie mi tutaj dużą spekułą .Będzie rosło i pewnie pierdyknie tylko pytanie kiedy? Wiem wiem chcielibyście usłyszeć coś innego ale niestety tak będzie bo zawsze tak jest , a ja życzę odpowiedniej chwili na wyjście.
nie wiem co masz na myśli, ale - spekuła jest tak na PXM, jak i na każdym granym walorze. To, że trend jest silny, wzrostowy, to nie znaczy, że nie będzie korekt, wręcz powinny się pojawić, aby wzrost mógł dalej być kontynuowany. Założyłem w tym swingu wzrostowym dojście (z korektami) do 8,8, potem coś na kształt dłuższej korekty, być może płaskiej, w 2026 cel 16 zł. Krótkoterminowo AT pokazuje (po środowej sesji) możliwość szybkiego schłodzenia do 6,4-6,1 (prawdopodobieństwo, a nie pewnik!). Przy 6,4 przebiega linia prowadzona po szczytach ostatnich wierzchołków, a 6,1 to silne wsparcie: zniesienie 38,2% FIBO oraz linia trendu wzrostowego prowadzona od grudnia 2024.
Najwyższe zamknięcie - OK, jednak - niższe niż szczyt 7,45 (środa), i 4x niższe obroty w stos. do środy. Sugeruje obserwację wykresu świeczkowego, dziennego.
zamkniecie dziś nie jest tak ważne ja wyniki wtedy będzie pompa stad te zakupy nie kupuje leszcz tylko ten co wie co sie szykuje jak pisałem tu będzie 10 zl jeżeli wynik będzie ok a takie sie zapowiadaj po tych różnych mikro wiadomościach jakie docieraja typu powrót do dywidendy czy nowe kontrakty i ten najważniejszy w atom ,a dziś to myślę ze okolice 7,40 -7,60
Gdybym był wesołym rysownikiem kursu PXM to bym poszedł w podwójny szczyt a w przyszłym tygodniu postraszył zwałką. To przy scenariuszu, że Gruby zbiera mądrze mogłoby oznaczać jeszcze lekką kiszonkę a potem dalej ruch na północ. Jeśli skończymy dziś na maksimach, obstawiam poniedziałkową podbitka z rana, a potem dłuższe kiszenie na wymęczenie nowego narybku. Oczywiście wszystkie te bajania będą o kant d... jeśli pojawi się jakiś fundamentalny news.
Jeśli fundamenty nie dojadą do kursu, to o trzech duchach mozesz pogadać z marzycielami lub naganiaczami. Dziś PXM leci na oczekiwaniach. Potrzeba kilku kwartałów ze stabilnymi wynikami plus kilka nowych kontraktów i wówczas tylko można zacząć rozmowę o poziomach dwucyfrowych. Ale 30 to na razie IMO fantazmaty.