• Przychody w 3 Q... Autor: ~DupaWieloryba [89.247.161.*]
    Na jakie przychody możemy liczyć w 3Q Waszym zdaniem ?Proszę o konstruktywne wypowiedzi , bez zabaw przedszkolnych ...
  • Re: Przychody w 3 Q... Autor: ~Zz [46.188.166.*]
    Nieco ponad 90 .... wrzesień dobry, ale wcześniej sredniawka.
  • Re: Przychody w 3 Q... Autor: uwuwu [37.47.192.*]
    Żeby rozkręcić potencjalnie ciekawy wątek to na szybko (z pamięci) z obserwacji appmagic Q3 vs Q2:
    *FC: +- tak samo
    *HC: +- tak samo
    *WOH: +1.5m zł.
    *TH: +2m zł. (btw. tutaj moim zdaniem nie dołoży się do wyniku netto bo budują bazę graczy więc strzelam, że tyle dają reklamy żeby wyjść na break even, ale i tak jestem w szoku jak ładnie idzie to w rankingach i optymistycznie zapatruję się na przyszłość)
    *RFS: +0.5m zł.
    *WH + LF: -0.5m zl.
    *dolar gorszy, ale powiedzmy, że będzie pokryty przez to, że Q3 jest o 1 dzień dłuższy

Więc stawiam na szybko na dzień 19.09: 81.6 (szacunkowe Q2) + 3.5 = 85.1.

Jak nie zapomnę to zrewiduję to jutro i na koniec września jak pobawię się moim tenskłerowym excelem :). Wydaje mi się, że niedoszacowuję trochę TH, WOH i być może przeszacowuję RFS. WH + LF też jest bardzo ciężki do oceny, raczej konserwatywnie założyłem.

Disclaimer - szacunki są wyjątkowo trudne bo:
    *jakieś 2-3 tygodnie w tym kwartale google play ranking się nie uaktualniał więc nie wiemy co się wtedy działo
    *z tego co pamiętam mocno rośnie ostatnio udział sklepu, zwłaszcza dla HC (ale mogę się mylić)

Nie wydaje się żeby bardzo podwyższyli budżet marketingowy po pozycjach w free, pomijając WOH i TH, więc jak moja (wstępna) prognoza +3.5m zł. vs Q2 się spełni to będę bardzo zadowolony :).

• Re: Przychody w 3 Q... Autor: ~Tylko_obserwuje [79.184.247.*]
    Obstawiam dolara po 3,7 na poczatek pazdziernika i po tym kursie szacunki. 91-93 mln zł.
    FC duzo lepiej, HC gorzej, WoH lepiej, RFS bez zmian, TH wielka niewiadoma, ale na pewno 2mln to już zarobili w samym wrześniu.
  • Re: Przychody w 3 Q... Autor: ~Rado1982 [83.29.250.*]
    Tez uważam że ok 92-93mln
[x]
TSGAMES -1,92% 92,00 2025-11-14 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.