Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  85,70 zł , zmiana od tamtej pory: 9,92%

Re: Przychody w 3 Q...

Żeby rozkręcić potencjalnie ciekawy wątek to na szybko (z pamięci) z obserwacji appmagic Q3 vs Q2:
*FC: +- tak samo
*HC: +- tak samo
*WOH: +1.5m zł.
*TH: +2m zł. (btw. tutaj moim zdaniem nie dołoży się do wyniku netto bo budują bazę graczy więc strzelam, że tyle dają reklamy żeby wyjść na break even, ale i tak jestem w szoku jak ładnie idzie to w rankingach i optymistycznie zapatruję się na przyszłość)
*RFS: +0.5m zł.
*WH + LF: -0.5m zl.
*dolar gorszy, ale powiedzmy, że będzie pokryty przez to, że Q3 jest o 1 dzień dłuższy

Więc stawiam na szybko na dzień 19.09: 81.6 (szacunkowe Q2) + 3.5 = 85.1.

Jak nie zapomnę to zrewiduję to jutro i na koniec września jak pobawię się moim tenskłerowym excelem :). Wydaje mi się, że niedoszacowuję trochę TH, WOH i być może przeszacowuję RFS. WH + LF też jest bardzo ciężki do oceny, raczej konserwatywnie założyłem.

Disclaimer - szacunki są wyjątkowo trudne bo:
*jakieś 2-3 tygodnie w tym kwartale google play ranking się nie uaktualniał więc nie wiemy co się wtedy działo
*z tego co pamiętam mocno rośnie ostatnio udział sklepu, zwłaszcza dla HC (ale mogę się mylić)

Nie wydaje się żeby bardzo podwyższyli budżet marketingowy po pozycjach w free, pomijając WOH i TH, więc jak moja (wstępna) prognoza +3.5m zł. vs Q2 się spełni to będę bardzo zadowolony :).

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
TSGAMES -1,66% 106,80 2026-02-10 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.