Dokładnie, JDM z kilkoma osobami bo po tym co widać na rynku, to symulatory sprzedają się najlepiej, gra dodatki. Dobry symulator potrafi zarobić na całą spółkę i jeszcze zostaje na nowe projekty. Niech robią to Pizza Slice, a jak pyknie to niech lecą dalej Kebab Roll, Hot Dog Point, co tylko wejdzie, wcale nie zartuje, na tym jest hajs.
Nie moge pojąć, że ktoś w takie gry jak Pizza Slice gra w ogóle. Co do JDM na spokojnie to jeszcze tak naprawde early access. Na promocji 30% bez nowego contentu sie sprzedaje przyzwoicie. Jak multi wypali bedzie bardzo dobrze. Jak nie wypali to ciezko powiedzieć. Konsole sie sprzedadzą. W sumie spółka pierwszy raz cos zaczela zarabiac na poważnie
Czytam i to nie jest takie proste. Owszem symulatory potrafią dać zarobić ogromne pieniądze i są dochodowe przez długie lata w przypadku sukcesu, ale trzeba umieć je produkować oraz bardzo pomaga już istniejąca grupa graczy. Liczy się grywalnosc, dobrze zbalansowana ekonomia, atmosfera, klimat. Gracze wybaczają słabsza momentami grafikę, w skrócie chodzi o to by taki symulator wciągał na długie godziny i miał dobrze zaprojektowany system nagród, awansów tak by stymulował ośrodek nagrody w mózgu gracza. Brzmi poważnie ale dosłownie tak jest. Nie wiem co mogłoby pomóc teraz GIF. Miałem akcje przed premierą JDM i jak się później okazało wyskoczyłem na czas, przed samą premierą po przeczytaniu bodajże dwóch artykułów z kiepska ocena gry. Miałem duże wątpliwości. A teraz, średnich ocen przybywa i to jest bolączka. Gdyby było ich mniej łatwiej byłoby je poprawić w przypadku update. Czy pizza slice może pomóc? Tutaj jest dość wysoka kapitalizacja jak na nadzieję związane z tym że jeden symulator pomoże więc rzeczywiście GIF powinien poprawić JDM a gdy to zrobią uderzyć z promocją-50% żeby poprawić peak. Takie jest moje zdanie, trzymam kciuki za akcjonariuszy, sam byłem jednym z was
Tu chodzi o to żeby wybić tytuł na główna stronę steamai owszem symulatory są mega dochodowe ale najlepiej zarabiają hity które się wybiły, kolejne części albo dlc bo już mają gotowa bazę graczy na start i to przyciąga kolejnych