• Robinhood a XTB Autor: lambek [83.19.135.*]
    Jak to możliwie że profil działalności taki sam a jedna spółka idzie w górę, chyba 300-400% w oststnim roku a nasze XTB taka bieda.
  • Re: Robinhood a XTB Autor: ~wariatkowo [37.31.63.*]
    proste bardzo biedny polski banan
  • Re: Robinhood a XTB Autor: ~Xxx [87.206.231.*]
    Bo w xtb mają za ciemno w pracy.
  • Re: Robinhood a XTB Autor: ~saruman [89.25.240.*]
    Dyskontuja przyszłość - czyli migrację klientów z XTB do RH (to tak jakbyś miał do wyboru polskie auto np Poloneza a mógłbyś sie przesiąść do Forda ;-)
    Wszyscy jesteśmy Americano :-D
  • Re: Robinhood a XTB Autor: ~oko_proroka [185.56.211.*]
    Tak, tak, lubię takie niczym nie poparte wnioski, że wystarczy pstryknąć palcami, powiedzieć, że się nazywam Robinhood i nagle następnego dnia wszyscy jesteśmy Robinhoodami.
    Wchodzą i mają setki tysięcy klientów, gdyby to było takie proste, to już dawno wszystko byłoby pozamiatane, podzielone a świat należał do jednej firmy.
    Rozwiązania sprawdzone w USA, niekoniecznie zadziałają u nas i odwrotnie.
    Wystarczy porównać przede wszystkim otoczenie prawne (co kraj UE, to obyczaj) i mentalność.
    Pożyjemy, zobaczymy - wielu tak myślało, a później się wycofało.

Sam latami przenosiłem się z jednego BM, do drugiego, mimo, że pierwsze mnie strasznie irytowało i "okradało", ostatecznie zostało, jako drugie, ale jednak.
  • Re: Robinhood a XTB Autor: ~superfan_xtb [149.156.122.*]
    RH to zupełnie inna liga pod względem jakości, zaawansowania i dostępnych funkcjonalności.

• Re: Robinhood a XTB Autor: lambek [83.19.135.*]
    Jestem klientem XTB ponad rok, przyszedłem z jednego z polskich banków, powodem zmiany był brak prowizji.
    Trochę brakuje informacji o volumenie dziennym ale poza tym jestem bardzo zadowolony.
    Jest też sporo plusów, apka ma fajne możliwości jeśli chodzi o tworzenie własnych list itd.
    Nie wiem co takiego cudownego mógłby mi zaoferować inny broker....

Akcji XTB - aktualnie nie posiadam, ale ładnie poleciało więc obserwuję :)
  • Re: Robinhood a XTB Autor: ~niedźwiadek [185.172.210.*]
    Najbardziej irytuje mnie brak możliwości składania zleceń na fixingu i dogrywce. XTB zamyka się o 16,50. Jak wejdzie Trade Republic to wszystko będzie pozamiatane., albo XTB pójdzie po rozum do głowy..
  • Re: Robinhood a XTB Autor: ~majk [62.133.159.*]
    fakt, to jest irytujące, ale to jeszcze nie powód żeby się przesiadać... dopóki się tutaj handluje za free ludzie nie odejdą
  • Re: Robinhood a XTB Autor: ~Waldix [194.39.127.*]
    Pamiętam też, jak co chwilę nawet jakiś czas temu było wklejanie o karze XTB sprzed kilku lat, gdzie sprawa dotyczyła tej sprzed dekady. Ci wklejacze, trole nigdy jednak, chcąc zrobić to wiarygodnie np. nie informowali, że wszyscy stosowali wówczas dewiację, która była wtedy prawnie dozwolona i pomimo, że XTB przestało ją, jako pierwszy broker stosować, to jako jedyni dostali za to karę przez polskie KNF nałożoną.
    Odnośnie Robinhood, nikt jednak się nie zajaknal, jak to ten młody relatywnie broker płacił kary w USA i to w grubych, dziesiątkach mln dolarów i to wielokrotnie. Wyłączali nawet handel na Game Stop dla drobnych, będąc w zmowie z funduszami. O sprzedaży przez Robinhood danych dotyczących klientów i ich zachowań dla funduszy nie wspomnę.
    Ostatnio bank litwy, przez który weszli do Europy wszczal postępowanie, bo się okazało że Robinhood chce handlować instrumentami o których nawet nie wiedziały spółki, na których były one oparte, a nie miały żadnego pokrycia w rzeczywistości..

https://tradersunion.com/pl/news/brokers-news/show/351943-robinhood-faces-eu/
  • Re: Robinhood a XTB Autor: ~oko_proroka [185.56.211.*]
    dokładnie, nazwa czyni cuda - sprawni inaczej myślą, że Robinhood jest z nimi, że to taki rozbójnik łupiący bogatych, rozdający biednym - sprawa Game Stop pokazała, że jest totalnie odwrotnie i dla kasy nie cofnie się przed niczym.
    W sumie, w dzisiejszym świecie to nie dziwi, ale dziwię się wyznawcom, że gotowi są na kolejne ryzyko oskubania przez R..
  • Re: Robinhood a XTB Autor: ~locker [185.221.82.*]
    To czemu nowi zakładają konta w polsce w XTB? to chyba szaleńcy!
    Druga sprawa, coraz więcej osób u nas jest za polskimi produktami. Jak będę miał podobną prowizję, to wolę zostać przy polskim brokerze.
[x]
XTB -1,37% 72,00 2025-09-19 17:04:06
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.