• ESPI - plan strategiczny Autor: ~Michał [134.231.185.*]
    Takie informacje cieszą...jak napisałem w jednym z poprzednich postów - ULG to bezpieczna przystań w swoim sektorze.
  • Re: ESPI - plan strategiczny Autor: ~Arange [46.134.119.*]
    Poprzednia strategia się nie sprawdziła to wymyślili nową strategię. Poprzednio wychwalaliście starą strategię, spółka jej nie sprostała, teraz wychwalacie obecną strategię a za dwa lata będziecie wychwalać nową strategię jak aktualna też się nie sprawdzi i firma jej też nie podoła. A bezpieczną przystań to macie póki co tutaj jedynie od zainteresowania inwestorów i obrotów.
  • Re: ESPI - plan strategiczny Autor: ~Michał [134.231.185.*]
    Z całym szacunkiem, ale sam nie udźwignąłbyś tego wywodu...Który kolega pomógł? Eldzi czy Obis?

Chłopaki...kreatywność zaczyna Wam kuleć...
  • Re: ESPI - plan strategiczny Autor: ~Arange [46.134.119.*]
    Ograniczenia budżetów, cięcia kosztów, rezygnacja współpracy z polskimi devami, odpuszczenie ambitniejszych tytułów, mocniejsze skupienie się na portingu i tańszych gierkach, sequelach i dodatkach, przegląd projektów w produkcji i nowe odpisy aktualizacyjne. Fajna ta nowa strategia. Ja tu widzę w najbliższych dwóch trzech latach kapitalizację na poziomie 15-20 milionów.
  • Re: ESPI - plan strategiczny Autor: ~Michał [134.231.185.*]
    Wygląda na to, że nie doczytałeś do końca...bez odbioru...
  • Re: ESPI - plan strategiczny Autor: ~Obis [46.112.68.*]
    Spółka portująca. Wychodzi na to że ci którzy ostatnio zdążyli się ewakuować przy 12 zł wygrali.
  • Re: ESPI - plan strategiczny Autor: ~Cashflowmatters [37.31.156.*]
    Powiem tak, ja ładuje do wora. Pozdrawiam wszystkich akcjonariuszy!
  • Re: ESPI - plan strategiczny Autor: erydan [83.7.181.*]
    Spółka perspektywiczna i tania
  • Re: ESPI - plan strategiczny Autor: ~Red [89.64.14.*]
    Obiektywnie oceniając, to w tej strategii nie ma nic innowacyjnego ani odkrywczego. Zero konkretów i same banały.
  • Re: ESPI - plan strategiczny Autor: ~Świeżynka [79.184.235.*]
    Porządek z grupą kapitałową brzmi dobrze. Współpraca z dobrymi spolkami z zagranicy też. Odejście od Nintendo zapowiadał już w czasie ostatniego wywiadu.
    Myślę ze niestety poprzez te komunikaty właśnie czytamy też o zamknięciu UH.
    Mam prośbę, nie mogę być na spotkaniu akcjonariuszy. Jakby ktoś był i spytał konkretnie co z tą produkcją a także o mapę drogową Crime. Tzn kiedy pełna wersja i plan rozwoju osadzony w czasie. Czy dalej to studio z Ukrainy sie tym zajmuje. Widać ze tytuł fajnie się sprzedaje. Ja szacuje ostrożnie ze ok 120k zeszło do tej pory. Może Pan Mateusz zdradzi czy te liczby są bliskie prawdy.
    Dzieki
  • Re: ESPI - plan strategiczny Autor: ~Red [89.64.14.*]
    Porządek już przecież zrobili wcześniej. Odejście od polskich studio może i dobre, bo jeszcze nie udało im się wydać skończonej gry. Mam nadzieję, że źle czytamy między słowami o uwaleniu UH i Primitive. Źle się to czyta. Czeka nas kolejne brodzenie w mule przez kolejne kilka lat. Jeszcze brakuje komentarza prezesa, że w im więcej miernot wydają, to tym większa szansa, że trafią swojego Minecrafta, czy inna złotą kurę. Źle się to czyta.
  • Re: ESPI - plan strategiczny Autor: ~Cashflowmatters [37.31.156.*]
    Ja patrzę na gotówkę. Ładuje do wora! Dzisiaj świętuje. Pozdrawiam!
  • Re: ESPI - plan strategiczny Autor: ~Michał [109.95.206.*]
    Uważam, że narracja o zamknięciu UH to zdrowe przegięcie i nadinterpretacja...można również powiedzieć, że sprzedadzą IP Thief Simulator'a, bo formuła się wyczerpała przez lata...

Pewne jednostki zrobią tu wszystko, żeby zasiać strach i wątpliwości...wystarczy tylko śledzić wydarzenia w spółce i odpowiedzi przychodzą same - jeśli Ci wszyscy czarno widzący przyszłość są tak pewni swoich fatalistycznych wizji, to po co "zatruwają" niemal każdy post? Osobiście wolałbym inaczej spożytkować wolny czas...altruistów się tu nie uświadczy...

No i fajnie. Czyli nie doszacowałem. Liczyłem 65 sprzedanych kopii na 1 komentarz a tu wychodzi prawie 110 kopii/ komentarz. Bardzo dobrze. Dostałem też odpowiedź co dalej z CS. Super, dziękuję :)

Czekamy jeszcze na wyjaśnienie tego espi a konkretnie kwestię UH. Demo obiecane bardzo konkretnie w "Gaming na giełdzie" latem tego roku. Nie ma dema, lato kończy sie za kilka dni.
    Pozdrawiam
  • Re: ESPI - plan strategiczny Autor: ~-gruby- [172.226.62.*]
    To nie ten CookieDev. ULG robi z polskim devem a nie studiem z Ukrainy
    Ok, dzięki. Gdzieś chyba po linku przeszedłem na ukraińskie.
  • Re: ESPI - plan strategiczny Autor: ~Posiadacz [188.47.126.*]
    „Celem nadrzędnym nowej strategii Ultimate Games na lata 2026 -2028 jest maksymalizacja przychodów, rentowności oraz zysku netto” - bardzo oryginalna, wręcz unikatowa strategia. Nie znam innej spółki, która stawiałaby sobie podobne cele. Ambicją niemal wszystkich spółek jest minimalizacja przychodów, obniżenie rentowności, bez zysków, a tutaj proszę - jakaż odmiana. To wyróżnia UG na rynku. Odwaga, rzekłbym nawet brawura. Brawo!
[x]
ULTGAMES 3,02% 15,35 2026-05-15 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.