ath już niebawem - Mikesz tak twierdzi a on podobno się zna i ma tu więcej fanów jak ja :) Kupujcie bo chce sprzedać trochę akcji żeby coś dziś zarobić :) dzień na giełdzie bez zarobku to dzień stracony :) Dziś na obiad gotuję czerwony barszczyk i bedą do niego pierogi z mięsem :)
Jak się ma kij w d to się nie wyczuwa sarkazmu.. Mikesz cię rozgrywa twoja wlasna bronia, a ty jesteś jak na głupim Jasiu i nic nie kumasz co się wokół dzieje, a już farmazony że twoja analiza opiera się na rzetelnej analizie to już w ogóle jest najwyższy kunszt pajacowania, temat o 3 możliwych scenariuszach (urośnie, spadnie albo stagnacja), to jest prawdziwy majstersztyk, oprawić w ramkę i do gabloty! Aruś mistrz!
Starasz się komentować moje posty nic z nich nie rozumiejąc :) Opisałem trzy warianty zachowania spółki na tle trzech wariantów zachowania globalnych rynków :) Co jest w tym takiego dziwnego ? to była analiza siły Asbis w stosunku do tendencji rynkowych jakie mogą przyjść w nadchodzącym czasie i z moich obserwacji wynika że Asbis będzie statystycznie słabszy od rynków i dlatego moim zdaniem warto zagrać na nim na spadek a nie na wzrosty. Ponadto to co kto pisze nie ma najmniejszego znaczenia ! chyba nie ma tu nikogo kto by się sugerował innymi opiniami :) Nikt z osób siedzących na bankierze nie ma żadnego wpływu na kurs akcji niezależnie co by napisał :) Posty typu 40-100 zł są uważane za pajacowanie i nic więcej :) szybciej ktoś sprzeda akcje czytając moje wpisy niż kupi czytajac wasze wpisy :) wy jesteście fantastam i taka jest cała o was prawda :) czekacie aż urośnie nie kupując akcji :) ja w przeciwienstwie do was sprawdzam moje teorie w praktyce i każdego dnia staram się handlować i mieć jakiś wpływ na rynek i cenę papieru. Wpływ ten jest znikowmy ale jakiś jest ! to ja kształtuję teraźniejszość i przyszość a wy tylko sie przyglądacie na notowania jak kura na skórkę chleba :)
Kupować, kupować :) bo chcę sprzedać moje akcje bardzo tanio ! nawet poniżej 27.50 :) taka promocja specjalna dla starych akcjonariuszy :) tacy bogaci jesteście i ma być ath niebawem :) to za darmo oddaje ! kupić i podziekować :)
Spokojna głowa. Firma dynamicznie zwiększa sprzedaż. Co roku wpada 2 zł dywidendy, czas działa na korzyść akcjonariuszy. A jak będzie bessa to się dokupi po taniości z dywidend zanim odrobi z nawiązką w trakcie kolejnej hossy. :D
Są wyjątki :) Większość co tu siedzi trzyma akcje i się boi ich sprzedać bo niby taniej ich nie odkupi:) nasłuchali się o 30,40,100 zł i ath :) Ja dziś mam zamiar sprzedać dużo papieru :) o ile oczywiście kurs coś podskoczy bo przy tych poziomach jakbym wystawił zlecenia na S to zaraz by panika była ;) jakby ktoś w arkuszu zobaczył pozycję na 51,5 akcji to zaraz by wpadł w panikę ;)
Masz małe pojęcie o giełdzie i jeszcze mniejsze i matematyce Taki mały przykład dlaczego ktoś nie robi kółek Drogi dzieciaku gdy ktoś ma średnią np.10 złotych po sprzedaży akcje zapłaci podatek Belki w wysokości ok.3,5-3,6 zł Czy jemu opłaca się sprzedać i odkupić akcje Asbisu tańszego o mniej niż 4-5 zł? Ty możesz robić sobie kółeczka z różnicą 50 groszy i zarabiać miliony na tych 53 akcjach Większości inwestorów takie coś to kompletna bzdura. A jaki miał zysk ze sprzedaży ktoś że średnią 3 złotych? Zapłaciłby 5 zł samego podatku Belki Myśl dziecinko