warto zaznaczyć że jeden follow to 10 osób na wishlist. Tak więc tą wartość mnożymy średnio X 10 i mamy informację ile osób dodało grę do listy życzeń. Dam znać jak będę miał aktualizację.
Marketing jest skierowany pod demo, głównym bitem nie było wypuszczenie karty na Steam. Raczej przez kolejne tygodnie będą testowali co działa, co nie działa. Główne uderzenie marketingowe na 100% jest przewidziane na dzień publikacji dema.
Na sam koniec, warto sprawdzić jak stoją po tygodniu. Zgadzam się, że follow x10 to Wishlista. Wydaje mi się, że pierwszy tydzień powinni zamknąć na 10 000 listy życzeń. Jeśli tego się im nie uda zrobić, to wtedy można się zastanawiać.
Też miałem takie skojarzenie. A teraz cytat z Kotowskiego „Na podstawie serwisu SteamDB.info przeanalizowaliśmy niemal 6000 dem, które miały już premierę. Co ciekawe, peak graczy dema jest zazwyczaj kilkukrotnie niższy niż peak pełnej wersji gry. Na podstawie danych, które uzyskaliśmy, będziemy w stanie mówić o ograniczonym sukcesie Dema w przypadku 500 osób grających jednocześnie oraz o sporym sukcesie, gdy peak przekroczy 1000
ten wzrost wyglada jakby wykupili jakies wzrosty followersow u chinczykow czy innych ruskich zwlaszcza patrzac jak demo jest rozjezdzane w dyskusjach na steam
piękne teorie spiskowe. Nie wydawali kasy na marketing, ale widać że zachodni streamerzy zaczynają w to grać i ... im się podoba. Przykład tutaj z subami 1,2 mln https://www.youtube.com/watch?v=9dc_MbN8OMU i oglądający ptytają co to, gdzie to ....
524 ze wszystkich gier, uwzględniając te które wychodzą za chwilę a tu do wydania jeszcze rok. Dodatkowo tylko 524 bo część osób które dodało grę do wishlist nie kupowało jeszcze nic na steam i algorytm wziął na to korektę. Za to uwzględniając 7 dniowe statystyki czyli z okresu dema to gra jest obecnie w TOP 10 najbardziej popularnych gier i wciąż gra w nią w tej chwili ponad 500 osób jednocześnie (peak z dzisiaj 529). Dostali porządny feedback i dużo pracy przed nimi, jeśli jakiś mądrala porónywał grędo cyberpunka to wykrakał bo podobnie dostali po głowie, ale chyba nie o to mu chodziło ;) Jak przesłuchiwałem youtube zagranicznych streamerów to wszyscy zaznaczają, że gra ma duży potencjał, w naszej pięknej Polsce chyba zapominamy, że to dopiero demo. Czas pokaże. A mam nadzieję na osłodę dostaniemy w ciągu najbliższych 10 dni demo total tank simulator 2. W piątek byliśmy 50% niżej od szczytu, dobre demo TTS2 może przywrócić trend wzrostowy, jeśli tak to na pewno bardziej ostrożny. Złe demo może przynieść dalsze spadki.
Festiwal Steam Next: 50 najczęściej rozgrywanych dem podczas październikowej edycji w 2025 roku. Na steam podsumowującym pokazują Sw na 23 miejscu całego festiwalu dem - najczęściej ogrywane demo.