• Jak byście mnie zachęcili do zakupu akcji? Autor: ~ali___ [164.127.231.*]
    Jakie są perspektywy? Jakie projekty, nowe gry czy inne sposoby na zarobienie pieniędzy oprócz drukowania akcji? Pytam poważnie
  • Re: Jak byście mnie zachęcili do zakupu akcji? Autor: ~KoleśGit [46.151.19.*]
    Jeśli chodzi o perspektywy to może dobre wyniki sprzedażowe Lost Rift. Zakładam że będą dobre.
  • Re: Jak byście mnie zachęcili do zakupu akcji? Autor: ~ali___ [164.127.217.*]
    Tylko 13 152 followersów to nie jest najlepszy prognostyk jeśli liczmy na dobrą sprzedaż. Coś jeszcze co mogło by zainteresować potencjalnego inwestora?
  • Re: Jak byście mnie zachęcili do zakupu akcji? Autor: ~lol [79.184.45.*]
    Jezeli masz to sprzedaj, chetnie je odkupie. Jezeli nie masz to nie kupuj, kupisz za rok (chetnie ci wtedy sprzedam).

Pozdr.
    lol
  • Re: Jak byście mnie zachęcili do zakupu akcji? Autor: ~Nico [77.65.110.*]
    Ludzie tu wiszą bardzo wysoko. Nie dziwię się tym, którzy psy wieszają na tym czymś.
    Ale 5 zeta, to jest śmiech na sali. Wystarczy poczekać jeszcze z max pół roku i trend tu się zmieni.
    Niestety gaming taki jest ... UCZY pokory i cierpliwości
  • Re: Jak byście mnie zachęcili do zakupu akcji? Autor: ~ali___ [164.127.221.*]
    Obecna cena akcji nie wzięła się znikąd, przecież w tym roku spółka jest już prawie 180mln na minusie. Poprzednie lata też nie lepsze, stąd pewnie emisja. Jak mogę wycenić spółkę która kolejny rok z rzędu księguje straty? Chyba tylko spekulując że w przyszłości jednak zacznie zarabiać ale czy nowa gra podoła? Dlatego zadałem konkretne pytanie, jesteście tutaj dłużej i znacie pewnie spółkę od podszewki
  • Re: Jak byście mnie zachęcili do zakupu akcji? Autor: rookie1 [83.11.164.*]
    Duże ryzyko, ale:
    - PCF Group to obok Techlandu i CD Project jedna z trzech polskich firm z potencjałem tworzenia gier AAA,
    - maksymalne wyprzedanie papieru, kurs spadł z 80 zł na 5 zł,
    - ostatnio pozyskane 20 mln zł, w tym Pan Prezes objął ponad 1,5 mln akcji za około 5 mln zł,
    - 25 września - premiera Lost Rift EA (Projekt Vivtoria) - gra, na którą chyba niewielu liczy ale może coś z tego będzie, 17.09 DEMO
    - jesienią 2025 premiera gry TRACKED: Shoot to Survive – VR-owy survival od Incuvo (Projekt Bison)
    - Obecnie PCF Group S.A. pracuje równolegle nad 5 projektami: Maverick (Gears of War: E-Day) – tytułem AAA realizowanym dla Microsoft; projektem Echo – trybem rozgrywki do istniejącej gry rozwijanym na zlecenie Krafton; oraz Victoria (Lost Rift), którą spółka zamierza wydać w modelu self-publishing. PCF Group S.A. zajmuje się projektem opartym o technologię VR – Projekt Bison – nową grą VR z gatunku immersive VR action survival. Jednocześnie spółka zależna od PFC Group – Incuvo SA pracuje nad rozwojem gry Green Hell VR.
    - Ponadto PCF Group zawarło w marcu 2025 z Sony Interactive Entertainment LLC (wydawca) umowę produkcyjną (Prototype Development Agreement) dotyczącą współpracy w zakresie produkcji prototypu nowej gry wideo o nazwie kodowej Projekt Delta, opartej o prawa własności intelektualnej należące do wydawcy.
    - Projekt "Gemini" Projekt zawieszony z powodu wygaśnięcia umowy work-for-hire z wydawcą Square Enix. Ciekawe co z nim dalej?
    - nastąpiło także zawieszenie projektu Bifrost nastąpiło 1 czerwca 2025 r. po przeprowadzonej przez zarząd analizie przepływów pieniężnych grupy kapitałowej. Analiza wykazała brak perspektyw na zapewnienie środków finansowych i zasobów organizacyjnych potrzebnych do dalszej produkcji i wydania gry. Projekt Bifrost był realizowany w modelu self-publishing, gdzie grupa działała jako wydawca, finansując produkcję ze środków własnych.
  • Re: Jak byście mnie zachęcili do zakupu akcji? Autor: ~KoleśGit [46.151.18.*]
    Mają nad czym pracować więc produkty są za które w przyszłości będzie zysk. To tak w skrócie.
  • Re: Jak byście mnie zachęcili do zakupu akcji? Autor: ~Xs [95.214.217.*]
    Zyski z umów work for hire z Microsoftem, Sony i Kraftonem powinny wysokie po redukcji kosztów, a kapitalizacja jest mała po rozczarowaniach. Więcej sposobów na zarobienie pieniędzy to są narazie marzenia.
  • Re: Jak byście mnie zachęcili do zakupu akcji? Autor: ~Dx [195.88.232.*]
    Mam nadzieję ze tu bedzie organiczny wzrost a nie spekuła
[x]
PCFGROUP 1,08% 3,76 2025-10-17 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.