Tylko 13 152 followersów to nie jest najlepszy prognostyk jeśli liczmy na dobrą sprzedaż. Coś jeszcze co mogło by zainteresować potencjalnego inwestora?
Ludzie tu wiszą bardzo wysoko. Nie dziwię się tym, którzy psy wieszają na tym czymś. Ale 5 zeta, to jest śmiech na sali. Wystarczy poczekać jeszcze z max pół roku i trend tu się zmieni. Niestety gaming taki jest ... UCZY pokory i cierpliwości
Obecna cena akcji nie wzięła się znikąd, przecież w tym roku spółka jest już prawie 180mln na minusie. Poprzednie lata też nie lepsze, stąd pewnie emisja. Jak mogę wycenić spółkę która kolejny rok z rzędu księguje straty? Chyba tylko spekulując że w przyszłości jednak zacznie zarabiać ale czy nowa gra podoła? Dlatego zadałem konkretne pytanie, jesteście tutaj dłużej i znacie pewnie spółkę od podszewki
Duże ryzyko, ale: - PCF Group to obok Techlandu i CD Project jedna z trzech polskich firm z potencjałem tworzenia gier AAA, - maksymalne wyprzedanie papieru, kurs spadł z 80 zł na 5 zł, - ostatnio pozyskane 20 mln zł, w tym Pan Prezes objął ponad 1,5 mln akcji za około 5 mln zł, - 25 września - premiera Lost Rift EA (Projekt Vivtoria) - gra, na którą chyba niewielu liczy ale może coś z tego będzie, 17.09 DEMO - jesienią 2025 premiera gry TRACKED: Shoot to Survive – VR-owy survival od Incuvo (Projekt Bison) - Obecnie PCF Group S.A. pracuje równolegle nad 5 projektami: Maverick (Gears of War: E-Day) – tytułem AAA realizowanym dla Microsoft; projektem Echo – trybem rozgrywki do istniejącej gry rozwijanym na zlecenie Krafton; oraz Victoria (Lost Rift), którą spółka zamierza wydać w modelu self-publishing. PCF Group S.A. zajmuje się projektem opartym o technologię VR – Projekt Bison – nową grą VR z gatunku immersive VR action survival. Jednocześnie spółka zależna od PFC Group – Incuvo SA pracuje nad rozwojem gry Green Hell VR. - Ponadto PCF Group zawarło w marcu 2025 z Sony Interactive Entertainment LLC (wydawca) umowę produkcyjną (Prototype Development Agreement) dotyczącą współpracy w zakresie produkcji prototypu nowej gry wideo o nazwie kodowej Projekt Delta, opartej o prawa własności intelektualnej należące do wydawcy. - Projekt "Gemini" Projekt zawieszony z powodu wygaśnięcia umowy work-for-hire z wydawcą Square Enix. Ciekawe co z nim dalej? - nastąpiło także zawieszenie projektu Bifrost nastąpiło 1 czerwca 2025 r. po przeprowadzonej przez zarząd analizie przepływów pieniężnych grupy kapitałowej. Analiza wykazała brak perspektyw na zapewnienie środków finansowych i zasobów organizacyjnych potrzebnych do dalszej produkcji i wydania gry. Projekt Bifrost był realizowany w modelu self-publishing, gdzie grupa działała jako wydawca, finansując produkcję ze środków własnych.
Zyski z umów work for hire z Microsoftem, Sony i Kraftonem powinny wysokie po redukcji kosztów, a kapitalizacja jest mała po rozczarowaniach. Więcej sposobów na zarobienie pieniędzy to są narazie marzenia.