• czat podsumowanie Autor: ~gosc [80.50.148.*]
    właśnie sięzakończyła prezentacja.. było kilka pytań od słuchaczy.. ogólnie profeska.. dziękuję zarządowi za tak wyczerpującą prezentację... nie wiem o co chodzi.. mi działałało wszystko z linku do chata
  • Re: czat podsumowanie Autor: ~Freddy [37.248.226.*]
    Co było na tym czacie tj zagadnienia?
  • Re: czat podsumowanie Autor: ~rg [37.109.159.*]
    Dopiero teraz się zakończył czat. Najważniejsze informacje to takie że nie będzie pozyskiwania kapitału na nowe inwestycje z emisji akcji ponieważ wszystkie inwestycje będą realizowane przy pomocy własnego kapitału który spółka posiada. Koszt ok.20 mln rozłożony w czasie a na dzień obecny firma ma 37mln gotówki z bieżącej działalności i nie posiada żadnego kredytu do spłaty bo obrotowy który miała w rachunku już spłaciła. Na ten moment nie przewidują nawet dodatkowego kredytu bo nie ma takiej potrzeby.
    Na razie bez dywidendy ale jest w planach skup akcji własnych a na razie jak wspomniał prezes z własnych środków zbiera trochę akcji z rynku .
    Działka którą pozyskali tak jak pisałem jest w bezpośrednim otoczeniu zakłady 1,5 ha i na niej stanie nowy zakład i hala magazynowa dla których 3/4 dokumentacji jest już załatwione by rozpocząć budowę. Rozwój i zwiększenie wartości własnej przez inwestycje taki jest cel na najbliższy okres.
    Do końca roku kilka lub kilkanaście nowych produktów.
    Takie streszczenie . Czat był rejestrowany więc do wglądu na YouTube.
    Pozdro.
  • Re: czat podsumowanie Autor: ~Heheszek [37.31.14.*]
    Jest dobrze, rynek musi przetrawić informacje :)
    Jeszcze jedno bo ktoś o tym na forum wspominał. Są jakieś rozmowy i to ponoć w kilku krajach o odżywkach w postaci shotów dla wojska ale nic bliżej nie chcieli powiedzieć zastrzegli natomiast i słusznie że takie zlecenia poprzedzane są przetargami więc nawet posiadanie odpowiedniego towaru nie gwarantuje automatycznie otrzymania zlecenia.
  • Re: czat podsumowanie Autor: ~Hmm [83.27.60.*]
    A coś sie odnieśli do przyszłych wyników?
  • Re: czat podsumowanie Autor: ~Sok [91.206.96.*]
    No i własne urządzenia do gazowania wody
    Nie mogą się odnieść bo wyprzedzanie oficjalnych komunikatów espi to karą 5 mln od KNF ale raczej minimum to utrzymanie dotychczasowych wyników ale myślę że budowę wymusza to że się już nie wyrabiają. Będą jeszcze w ofercie mieli własne saturatory do sody.
  • Re: czat podsumowanie Autor: ~Lord [83.24.176.*]
    Bardzo dobre podsumowanie. Dz.
  • czat podsumowanie Autor: ~rg [37.109.159.*]
    Teraz trzeba poczekać na reakcje rynku bo to zawsze przychodzi tutaj z opóźnieniem. Ja mam czas tutaj posiedzieć a plany które przedstawiła spółka są dla mnie wystarczająco zachęcające. Będzie inwestycja będą mniejsze podatki a wartość spółki wzrośnie przy czym moce produkcyjne zostaną zwiększone i dodatkowo zrobotyzowane co też przełoży się na niższe koszty produkcji i większą wydajność. Docelowo po słowach włodarza można wnioskować że też mu zależy na zwiększaniu wartości akcji ( Sam skupuje prywatnie akcje a w perspektywie rozważany jest skup akcji przez spółkę) ale na razie inwestycje.
    Nie jest to oczywiście żadna rekomendacja bo każdy ma wybór i sam decyduje co ma robić ze swoimi oszczędnościami.
    Pozdro.
  • Re: czat podsumowanie Autor: ~smyko [46.205.202.*]
    Ja chyba jeszcze dokupię ze 300k do pakietu

• Re: czat podsumowanie Autor: ~Tim [91.94.123.*]
    Skoro chcą wydać 20mln zł na rozbudowę zakładu bez kredytu i emisji akcji to raczej muszą wiedzieć że zyski będą. Zobaczymy wynik za III kwartał, bo teoretycznie powinien być najlepszy. Jeśli tak będzie to perspektywy na wzrost akcji będą na poziomie kolejnych kilkudziesięciu procent w skali roku
[x]
EXCELLENC -1,16% 0,43 2026-04-02 16:46:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.